لیست اختراعات سروش سعيدي پور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1392/05/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فولاد زنگ نزن آستنيتي فوق ريزدانه AISI201L حاوي 0/08 تا 0/35 درصد وزني نيتروژن با استفاده از كوره القايي تحت دمش گاز نيتروژن و سپس بكارگيري عمليات ترمومكانيكي پيشرفته مارتنزيت شامل نورد سرد به ميزان 90 درصد كاهش در ضخامت و عمليات آنيل بازگشتي در دماي 800 درجه سانتي گراد ساخته شد كه داراي استحكام و تافنس بالا، مقاومت به خوردگي و سايشي مناسب و داراي حداقل مقدار فريت دلتا نسبت به فولادهاي مشابه خود مي باشد. البته بايد اين نكته را در نظر داشت كه با توجه به كاهش انعطاف پذيري هنگام افزودن نيتروژن و همچنين جنبه هاي ريزساختاري، مقدار بهينه نيتروژن در اين فولادها 0/1 تا 0/16 درصد وزني تعيين شد. به دليل دارا بودن ويژگي هاي مذكور مي توان از اين فولاد در هر مكاني كه نياز به استفاده از مواد با استحكام، تافنس، مقاومت به خوردگي و سايش بالا را داشته باشد، استفاده كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/05/22
تاریخ ثبت: 1392/09/23
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فولاد زنگ نزن آستنيتي Cr-Mn-Ni حاوي 0/16 تا 0/35 درصد وزني نيتروژن با استفاده از كوره القايي قايقك مسي آبگرد تحت دمش گاز N2 ريخته گري شد. در ادامه به وسيله عمليات همگن سازي در دماي 1200 درجه سانتي گراد به مدت 4 ساعت، نورد داغ در دماي 1100 درجه سانتي گراد و همچنين آنيل انحلالي در دماي 1150 درجه سانتي گراد به مدت 150 دقيقه به فولاد زنگ نزن آستنيتي كروم-منگنز-نيكل حاوي نيتروژن با خواص ميكروساختاري و مكانيكي مطلوب همراه با كمترين مقدار فريت دلتا نسبت به فولادهاي مشابه خود دست يافته شد. فولاد زنگ نزن آستنيتي Cr-Mn-Ni حاوي نيتروژن توليد شده در اين اختراع داراي خواص خوردگي و چقرمگي بسيار بالايي مي‌باشد كه مي تواند در صنايع خودروسازي، نظامي، شيميايي، دريايي و... بكار ‌رود. اين فولاد به گونه‌اي ريخته گري شده و تحت عمليات ثانويه قرار گرفته است كه داراي ريز ساختار تماماً آستنيتي و غير مغناطيسي باشد. بنابراين مي توان از اين فولاد به عنوان جايگزيني مناسب براي فولادهاي سري 300 ياد كرد.

تاریخ ثبت: 1393/08/24
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر در زمينه متالورژي و نانوفناوري مي‌باشد. دارا بودن سختي و استحكام نسبتاً كم، به ويژه استحكام تسليم از مهمترين محدوديتهاي فولادهاي كم كربن به شمار مي‌آيد. هدف از انجام اين تحقيق بهبود خواص مكانيكي و ريزساختاري فولاد كم كربن به وسيله افزودن عنصر نيوبيم و ريزدانه‌سازي ساختار با بكارگيري يك روش ترمومكانيكي پيشرفته و كاملاً صنعتي مي‌باشد. بدين منظور پس از ريخته‌گري فولاد كم كربن حاوي % 0/04 وزني نيوبيم، %0/14 وزني كربن و %0/63 وزني منگنز، عمليات تغيير‌شكل داغ (فورج داغ) در دماي ℃ 1100 انجام گرفت. در مرحله بعد با انجام آستنيته كردن فولاد در دماي ℃1200 و كوئنچ سريع آن ساختار به مارتنزيت تبديل شد. در ادامه بوسيله بكارگيري عمليات ترمومكانيكي پيشرفته شامل 50% نورد سرد در دماي محيط و متعاقب آن 50% نورد گرم در دماي ℃650 به فولاد فوق ريزدانه كم كربن با خواص ميكروساختاري و مكانيكي مطلوب دست يافته شد. فولاد توليد شده در اين اختراع به دليل دارا بودن خواص مطلوب مي‌تواند در هر مكاني كه نياز به استفاده از فلزات با استحكام و تافنس مناسب و مقاومت سايشي بالا را دارد، مورد استفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 3