لیست اختراعات سعیده حیدری رحیم آبادی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1398/03/01
تاریخ ثبت: 1399/11/25
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ي شيمي تجزيه و صنايع غذايي مي باشد. در نوآوري حاضر، روشي بسيار ساده با هزينه كم به شكل رنگ سنجي براي تشخيص سديم بيكربنات (جوش شيرين) در انواع نان و شيريني ارائه شده است. بطور معمول از روش هاي دستگاهي بطور نسبي پرهزينه مثل اسپكتروفلوريمتري و كروماتوگرافي يوني براي تشخيص سديم بيكربنات (جوش شيرين) استفاده مي شود. همچنين، روش هاي براساس اسپكتروفوتومتري براي اين منظور بكار مي رود. در روش ابداع شده، جرمي حدود 5/0 گرم از نمونه ي نان مورد نظر مورد تجزيه قرار مي گيرد. ابتدا حدود 0/1 ميلي ليتر نانوذره نقره به نان پودر شده اضافه مي گردد. سپس به اين مخلوط، 5/1 ميلي ليتر محلول CTAB با غلظت 003/0 مولار افزوده شده تغيير رنگ ها دنبال مي شود. براي نمونه ي ناني كه حاوي سديم بيكربنات (جوش شيرين) باشد، رنگ مخلوط به نارنجي-قرمز و يا خاكستري تغيير مي يابد. در صورتي كه نمونه ي نان حاوي سديم بيكربنات (جوش شيرين) نباشد، رنگ مخلوط زرد خواهد بود. روش ابداع شده ساده و كم هزينه است و نياز به مراحل مقدماتي ندارد. مزيت مهم ديگر روش ابداع شده عدم نياز به دستگاه است. قابليت انجام تجزيه نمونه در محل، ويژگي ديگر روش ابداع شده است.

موارد یافت شده: 1