لیست اختراعات سعید معصوم
اندازه گيري فشارهاي كم براي بسياري از كاربردهاي علمي و صنعتي در زمينه هاي فيزيك، شيمي، متالورژي، الكترونيك، پزشكي، صنايع غذايي، پتروشيمي، هوافضا و غيره حائز اهميت است. خصوصاٌ كه در سال هاي اخير علاقه به فنآوري خلاء بخاطر نقش كليدي آن در فنآوري هاي پيشرفته و نانو به شدت رشد نموده است. از طرف ديگر، وجود دستگاهي كارآمد و مناسب قيمت براي اندازه گيري دقيق ميزان خلاء در محدوده ي وسيع از فشار حائز اهميت است. حادث شدن اختلاف پتانسيل الكتريكي به دليل وجود اختلاف دمايي در يك بدنه جامد را اثر سيبك مي گويند. در اختراع حاضر، ابتدا ارتباط بين اثر سيبك در بدنه ي نيمه هادي سراميكي و فشار محيط اطراف آن بيان شده، سپس از اين ارتباط براي اندازه گيري فشار محيط استفاده مي شود. موضوع اختراع حاضر دستگاهي است كه براي اولين بار امكان اندازه گيري فشارهاي كم را برپايه اندازه گيري اثر سيبك براي صنعتگران و پژوهشگران فراهم مي سازد.
دستگاه خودكار اندازه¬گيري ضريب سيبك و ضريب مقاومت الكتريكي براي كاربردهاي علمي، پژوهشي و صنعتي بسيار حائز اهميت است. در سال¬هاي اخير به دليل كاهش انرژي¬هاي فسيلي و كمبود منابع انرژي در دسترس، علاقه به پديده¬ي ترموالكتريك بخاطر تبديل گرماي تلف شده در محيط و سامانه¬هاي صنعتي و غير صنعتي به انرژي الكتريكي به شدت افزايش يافته است. ضريب سيبك و ضريب مقاومت الكتريكي دو پارامتر مهم در تعيين كارايي يك ماده براي تبديل انرژي حرارتي به انرژي الكتريكي هستند. از اينرو، اندازه¬گيري اين دو پارامتر براي مواد مختلف به طور قابل ملاحظه¬اي در حال افزايش است. فقدان يك دستگاه خودكار، دقيق، با درجه¬ي آزادي بالا و ساخت داخل مشخص تر شده است. موضوع اختراع حاضر دستگاه خودكاري است كه امكان اندازه¬گيري اين دو ويژگي ماده ترمواكتريك را به راحتي و سرعت براي پژوهشگران و صنعتگران حوزه-ي ترموالكتريك فراهم مي¬سازد.
اندازه گيري ضريب سيبك و ضريب مقاومت الكتريكي بدنه هاي سراميكي براي بسياري از كاربردهاي عملي و صنعتي حائز اهميت است. خصوصاً كه در سال هاي اخير علاقه به پديده ي ترموالكتريك بخاطر ايجاد امكان تبديل مجدد گرماي تلف شده از سامانه هاي مكانيكي و الكترونيكي به انرژي الكتريكي به شدت رشد نموده است. ضرايب سيبك و مقاومت الكتريكي يك بدنه ي سراميك نشاندهنده ي كارايي آن ماده در تبديل مستقيم انرژي حرارتي به انرژي الكتريكي مي باشد و از اينرو مواد گوناگوني بطور مستمر از اين نظر مورد بررسي و اندازه گيري قرار مي گيرند. موضوع اختراع حاضر دستگاهي است كه امكان اندازه گيري اين دو ويژگي ماده را به راحتي براي پژوهشگران فراهم مي سازد.
اختراع حاضر در جهت ساخت كرم يا ژل موضعي با نانوليپوزومهاي (تهيه شده با استفاده از روش حرارتي اصلاح يافته (روش مظفري)) حاوي بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس به منظور افزايش نفوذپذيري در پوست و بهكارگيري آن در صنايع دارويي، آرايشي و بهداشتي انجام گرفت. نانوليپوزومها در كمترين زمان بدون نياز به تجهيزات پيچيده (جهت كاهش اندازه) در مقياسهاي كوچك و بزرگ توليد ميشوند. اين روش توليد نياز به استفاده از تجهيزات پيچيده ندارد و در كمترين زمان نانوذرات توليد ميشوند. در اختراع حاضر از حلال گليسرول به جاي استفاده از حلالهاي سمي جهت محصورسازي بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس استفاده شد. جهت ساخت اين تركيب از روشي با قابليت انجام بالا استفاده شد كه اندازه مناسب، قابليت پايداري بالا و پايين بودن هزينه توليد از ويژگيهاي منحصربهفرد آن ميباشد. با استفاده از اين روش ميتوان انواع مختلفي از تركيبات فعال را در نانوليپوزومها انكپسوله كرده و در زمينههاي مختلف دارويي، غذايي و بهداشتي بهكار گرفت. از اين رو بهعلت اهميت آنزيمهاي موجود در بزاق و عصارهي بافت زالو در اين اختراع سعي بر اين است تا با استفاده از فناوري نانو محصولات دارويي، آرايشي و بهداشتي توليد شود كه نسبت به محصولات قبلي داراي توانمندي بيشتري ميباشد. در محصول ابتكاري حاضر بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس را بهصورت موضعي و به صورت نانوليپوزوم طراحي كردهايم و در ادامه به كرم و ژل موضعي افزوده شد كه اين روش نوين دارورساني پوستي سبب جذب بهتر و موثرتر آن به ناحيه هدف ميشود. تكنولوژي نانو و تكنولوژي ليپوزوم سبب نفوذ بيشتر بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس موجود در كرم و ژل موضعي و نفوذ از بين و داخل سلولهاي پوست به ناحيه مورد نظر ميشوند. از مزاياي اختراع حاضر براي تهيه نانوذرات به روش حرارتي اصلاح يافته ميتوان به قابليت توليد در زمان كم، آسان بودن قابليت توليد در مقياسهاي بالاتر نسبت به ساير روشها و كم هزينه بودن اشاره كرد.
موارد یافت شده: 5