لیست اختراعات سميه رحيمي طبالونداني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1394/12/06
تاریخ ثبت: 1394/12/06
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع در تحقيق حاضر از فنآوري بستر شناور، به منظور توليد ميكروكپسولهايي، حاوي باكتري لاكتوباسيلوس روتري استفاده شد. محلولي حاوي سوربيتول و مالتودكسترين و باكتري بر روي حامل (ميكروكريستالين سلولز)، به منظور توليد گرانول هاي غير آگلومره، با سرعت جريان محلول ورودي 25/0ميلي ليتر بر دقيقه و فشار هواي خروجي پمپ 300 ميلي بار در دماي 37 درجه سانتيگراد، پاشيده و جذب شد. پوشش‎دهي يك بار با محلول شلاك و بار ديگر با محلول آلژينات سديم، صورت گرفت. زنده ماني نسبي باكتري (%) در پودر پوشش دهي شده با محلول آلژينات سديم با غلظت 1% (وزني/حجمي) بعد از طي دوره زماني 1 ساعت در شرايط شبيه سازي شده معده با 2/1pH=، به طور معني داري نسبت به پوشش هاي ديگر افزايش نشان داد و اين پوشش به عنوان پوشش مناسب براي لايه اول پوشش دهي انتخاب شد. از پوشش كيتوزان و صمغ عربي و كلريد كلسيم براي پوشش دهي روي گرانولهاي مرحله قبل استفاده شد.ميزان زنده ماني باكتري در پودر پوشش‏دهي شده با محلول كلريدكلسيم با غلظت 5% (وزني/حجمي) به طور معني داري، 1 و 24 ساعت پس از پخت در نان نسبت به پودر پوشش‏دهي شده با كيتوزان 1 % افزايش نشان داد. در هر دو پوشش 1 و 24 ساعت پس از پخت بيشتر از 106 cfu/g)) باكتري زنده باقي ماندند.

تاریخ اظهارنامه: 1386/09/20
تاریخ ثبت: 1387/03/11
خلاصه اختراع:

امواج مايكروويو (microwaves) امواج الكترومغناطيسي هستند كه داراي ميدان هاي الكتريكي و مغناطيسي بوده و جزو امواج غير يونيزه كننده محسوب مي شوند بر خلاف سامانههاي گرمايشي متداول امواج مايكروويو به داخل ماده غذايي نفوذ كرده و حرارت در تمام ماده غذايي به سرعت افزايش مي يابد به همين دليل سرعت گرمايش در اين روش سريع تر از ساير روش هاي گرمادهي است. سرعت جذب امواج مايكروويو تابعي از خواص فيزيكي غذا مثل ثابت دي الكتريك چگالي وزن مخصوص رطوبت درجه حرارت و غيره است كه ثابت دي الكتريك در گرمايش با مياكروويو نقش اساسي را ايفا مي كند. ثابت دي الكتريك نسبي نسبت ظرفيت خازني ماده مورد مطالعه به ظرفيت خازني هوا يا خلا تحت شرايط مطالعه است با افزايش ثابت دي الكتريك توانايي ماده در ذخيره انرژي و ايجاد گرمايش افزايش مي يابد. ريز كپسول سازي (microencapsulation) فرايندي است كه در آن يك ماده تحت عنوان هسته (core material) توسط ماده ديگري تحت عنوان ديواره (wall material) پوشانيده مي شود و بدين ترتيب كپسول ريزي توليد مي گردد كه داراي ابعادي در حدود چند ميلي متر الي چند دهم ميكرون ميباشد. كاربردهاي اين روش امروزه رو به افزايش است و از آن به طور گسترده در صنايع داروسازي ، غذايي پزشكي كاغذسازي و مواد آرايشي استفاده مي شود از اثرات مثبت استفاده از ريز كپسول ها در صنايع مختلف به ويژه صنعت غذا مي توان به تغيير وزن يا حجم تبديل ماده از حالت مايع به جامد يا پودر كاهش فراريت افزايش پايداري نسبت به شرايط محيطي زهايي كنترل شده و غيره اشاره كرد. تاكنون در صنعت غذا مواد بسياري از قبيل مواد رنگي شيرين كننده ها آنزيم ها اسيدها نگه دارنده ها و غيره را به صورت ريز كپسول شده تهيه نموده اند. از روش هاي گوناگون براي ريز كپسول سازي استفاده ميشود كه اغلب نياز به تجهيزات پيچيده كار آزمايشگاهي طولاني مدت و هم چنين صرف مبالغ هنگفتي دارند كه كاربرد آن ها رابه جز در موارد خاص معمولا محدود مي سازد. روش هاي ساده تر و يا ارزان تر ريز كپسول سازي هم وجود دارند كه ريز كپسول هاي توليد شده اغلب مطلوب نبوده و ريز كپسول ها زا نظر شكل ظاهري بسيار متفاوت از يكديگرند لذا در اين ثبت اختراع براي نخستين بار از روشي جديد براي توليد ريز كپسول هاي يكنواخت در مدت زمان بسيار كوتاه و صرف هزينه كم به وسيله امواج مايكروويو استفاده شد. در اين روش با اختلاط نسبت هاي مناسبي از هسته به پوشش دهنده و سپس قرار دادن آن در معرض امواج مايكروويو با شدت و مدت زمان مناسب ريزكپسول سازي درات صورت مي گيرد به عبارت دقيق تر با قرار دادن مخلوط فوق در معرض انرژي الكترومغناطيسي هسته به دليل دارا بودن ثابت دي الكتريك بالاتر گرم شده و سبب مي شود تا مواد پوشش دهنده بر سطح هسته ذوب شده و اصطلاحا به هم جوش بخورد. براي اين منظور ريز كپسول سازي اسيد سيتريك در سه اندازه (دامنه 1000 - 500 و 500- 100 و كوچك تر از 100 مكيرون) به عنوان هسته و برخي هيدروكلوئيدها (كربوكسي متيل سلولز رشته اي ، پكتين با درجه منوكسيل بالا (35 درصد) ، پكتين با درجه متوكسيل

موارد یافت شده: 2