لیست اختراعات سيدمحمد علوي
دانش فني توليد محرك رشد بيوتريپين در زمينه فني كشاورزي – محرك هاي رشد بيولوژيك و بر پايه قارچ هاي همزيست گياهي جهت استفاده در كشاورزي و كاهش مصرف سموم و كودهاي شيميايي ارائه گرديد. با توجه به افزايش مصرف بي رويه سموم و كودهاي شيميايي در بخش كشاورزي كه سبب بروز مشكلاتي چون آلودگي منابع آب، كاهش حاصلخيزي خاك و كيفيت محصولات توليدي و به خطر افتادن سلامت انسان ها گرديده است. براي فايق آمدن بر چنين معضلي نيازمند سرمايه گذاري در زمينه كشاورزي ارگانيك و استفاده از كودهاي زيستي و كاهش مصرف كودهاي شيميايي مي باشد. تكنولوژي توليد محرك هاي زيستي جزء تكنولوژي هاي برتر و پاك به حساب مي آيد كه توسعه اين صنعت بستر مناسبي را براي توليد انواع مختلفي از محصولات بيولوژيك نيز به دنبال دارد، لذا توجه به اين صنعت، ارزش هاي اقتصادي و استراتژيك متعددي را نصيب كشور مي نمايد. كود بيوتريپين بر پايه قارچ هاي شبه ميكوريزاي Piriformospora indica و جدايه هاي بومي تريكودرما از جمله Trichoderma harzianum و Trichoderma hamatum فرموله شده و كاملاً سازگار با محيط زيست و بي خطر مي باشند. ابتدا شرايط مناسب جهت كشت هركدام از قارچ هاي تريكودرما و Piriformospora indica به دست آمد و جهت تكثير آنها استفاده شد. شرايط بهينه كشت براي قارچ تريكودرما در محيط كشت اختصاصي خود، مدت زمان 15 روز در دماي ۲۸ درجه سانتيگراد و سرعت ١1۰ دور در دقيقه و قارچ P. indica در محيط كشت كفر ، مدت زمان 20 روز در دماي 30 درجه سانتيگراد و سرعت ١3۰ دور در دقيقه بود. پس از يك هفته با افزودن آب توئين 05/0 درصد، اسپورها از ميسيليوم ها جداسازي شده و هركدام از قارچ ها به صورت جداگانه با نسبت يك به دو به حامل هاي استريل (حاوي نسبت سه به دو ماده معدني) اضافه شد. با كاهش رطوبت در شرايط استريل، كود مورد نظر به به صورت پودر با تعداد 109 واحد كلوني در هر گرم، آماده شد.
دانش توليد محرك رشد بيوفسفو در زمينه فني و كشاورزي – با توجه به افزايش مصرف بيرويه سموم و كودهاي شيميايي در بخش كشاورزي كه سبب بروز مشكلاتي چون آلودگي منابع آب، كاهش حاصلخيزي خاك و كيفيت محصولات توليدي و به خطر افتادن سلامت انسانها شده است. راهكار جديد براي فايق آمدن بر چنين معضلي نيازمند سرمايهگذاري در زمينه كشاورزي ارگانيك و استفاده از كودهاي زيستي و كاهش مصرف كودهاي شيميايي ميباشد. تكنولوژي توليد محركهاي زيستي جزء تكنولوژيهاي برتر و مبتني بر كشاورزي پايدار به حساب ميآيد كه توسعه اين صنعت بستر مناسبي را براي توليد انواع مختلفي از محصولات بيولوژيك نيز به دنبال دارد، لذا توجه به اين صنعت، ارزشهاي اقتصادي و استراتژيك متعددي را نصيب كشور مينمايد. كود بيوفسفو بر پايه باكتريهاي جداسازيشده بومي از مزارع برنج به نامهايRahnella aquatilis و Enterobacter sp. فرموله شده و كاملاً سازگار با محيط زيست و بيخطر ميباشد. ابتدا باكتريهاي مذكور جداسازي، شناسايي و ارزيابي قابليتها محرك رشد آنها انجام شد و د رنهايت شرايط مناسب جهت كشت باكتريها به دست آمد كه از آن جهت تكثير آنها استفاده شد. شرايط بهينه كشت در محيط كشت اختصاصي قرار دادن محيطهاي كشت در دماي 29 درجه سانتيگراد و سرعت 100 دور در دقيقه به مدت زمان 3 روز ميباشد. پس از مدت زمان مورد نظر هركدام از باكتريها به صورت جداگانه با نسبت يك به دو به حاملهاي استريل آماده شده از قبل (حاوي نسبت سه به دو مواد معدني و آلي) اضافه شد. با كاهش رطوبت در شرايط استريل، محرك رشد مورد نظر به صورت پودر با تعداد 107 سلول در هر گرم، آماده و در بستههاي 100، 250 و 500 گرمي بستهبندي خواهد شد.
از مشكلاتي كه در تمامي استخر ها چه استخرآبزي پروري و چه استخر هاي ديگر وجود دارد رشد جلبك در آب و ديواره استخر ها است كه سبب بروز مشكلات متعددي مي شود. استفاده از جلبك كش هاي شيميايي جهت از بين بردن جلبك داراي مشكلات و موانعي هم براي انسان، محيط زيست و موجودات زنده و هم اينكه هزينه بالايي دارد. استفاده از جلبك كش هاي ارگانيك مشابه نيز با توجه به اينكه اكثرا خارجي و هزينه بالايي دارند و نيز با توجه به اينكه به روش بيولوژيك توليد مي شوند محدوديت هايي در استفاده دارند و نحوه تاثير آنها بيشتر وابسته به نور و محيط رو باز ذكر شده است. محلول ضد جلبك ارگانيك تهيه شده از كاه غلات با روش شيميايي توسط دماواسيداستيك ساخته شده و بدون ايجاد سميت و خطر براي ساير موجودات زنده حتي در صورت خورده شدن و با هزينه بسيار كمتر نسبت به ديگر جلبك كش ها با مكانيزم هاي چند جانبه تر مانع توليد جلبك دراستخرها مي شود.
امروزه به خاطر افزايش جمعيت و زندگي ماشيني و همچنين مشكلات مادي، خانه ها كوچكتر شده و در نتيجه فضاي بسيار كمي جهت آسايش و استراحت و در عين حال جاسازي وسايل خانه وجود دارد. از طرفي وسايل و لوازم زندگي امروزي نسبت به گذشته بيشتر شده و امكانات آسايشي و رفاهي و ... حجم زيادي از فضاي خانه را اشغال مي كنند. بنابراين طراحي بهينه وسايل و تجهيزات كه فضاي كمتري را اشغال كنند، بيش از گذشته اهميت دارد. ميزهايي كه هم اكنون وجود دارند، به صورت ميزهاي ثابت هستند كه داراي وزن زيادي بوده و غيرقابل حمل به صورت دستي مي باشد. بنابراين اين ميزها در خانه هاي كوچك امروزي، داراي كاربرد بهينه اي نيستند و حجم زيادي از فضاي خانه را اشغال مي كنند. اين طرح، كه نسل جديدي از ميزها را با بررسي مشكلات ميزهاي قديمي و همچنين در نظر گرفتن نيازهاي امروزي معرفي مي كند، كمبودها و مشكلات ميزاي قديمي را به خوبي حل كرده است، به طوري كه اين ميزها، خيل سبك بوده و در نتيجه قابل حمل به صورت دستي داخل يك كيف مي باشند. همچنين به خاطر طراحي سازه اي مفصلي و حركتي چرخشي و انتقالي با شش درجه آزادي، كارايي اين ميزها بسيار بالا مي باشد. و نيز حجم خيلي كمي داشته و فضاي خيلي كمي را اشغال مي كنند. اين ميزها قابليت نصب به ديوار، پايه هاي تختخواب، پايه هاي ستون و يا هر پايه ديگري را دارند. اين ميزها داراي كاربرد چندگانه بوده و مي تواننند به عنوان ميز لب تاپ، ميز غذاخوري، ميز مطالعه و... به كار رود. استفاده مهم ديگر اين ميزها، براي دانشجوياني مي باشد كه در محيط خوابگاه ها در فضاي كوچكي زندگي مي كنند و شديدا با مشكل كمبود فضا مواجه هستند. همچنين مهندسين و كساني كه به خاطر شغلشان مجبورند به مسافرت هاي زيادي بروند و خواهان ميز سبك و قابل حمل به صورت دستي مي باشند كه بتوانند به عنوان ميز لب تاپ، ميز غذاخوري، ميز مطالعه و ... در هتل ها يا مسافرخانه ها يا محل كار موقتشان يا ... از آن استفاده كنند. كه اين ميزها به خاطر طرح سازه اي چند تكه اي به راحتي از هم جدا شده و سپس به راحتي در محل مورد نظر بر روي هم سوار مي شوند.
با ماشيني شدن زندگي بشر و در نتيجه آن، افزايش آلودگي هواي محيط، رفته رفته نياز بشر به تهويه هواي محيط داخل ساختمانها در شهرها و سالم سازي هواي تنفسي ضرورت يافته بطوريكه فن ها امروزه به عنوان سيستم تهويه ضروري در فضاهاي بسته يك ضرورت مهم است. فن هاي موجود داراي دريچه هاي چند تكه اند كه داراي مشكلات زيادي از جمله شكسته شدن قطعات چند تكه اي دريچه ها، پايين بودن راندمان فن ها در اثر برخورد هواي مكيده شده به قطعات دريچه ها و ... مي باشند ولي در طرح جديد، علاوه بر اينكه ايرادها و نواقص فن هاي موجود از بين مي روند داراي مزاياي زيادي از قبيل افزايش پاكيزگي و تميزي هواي محيط بعلت جلوگيري از ورود گرد و غبار به محيط داخل، ضريب ايمني و مقاومت بالاي اين نوع دريچه ها، افزايش بازده و عملكرد فن، كاهش آلودگي صوتي و ... مي گردند.
دستگاه شامل بخش هاي قفسه الياف صفحه هادي الياف حمام رزين آغشته ساز پيش شكل دهنده پخت رزين و شكل دهي سرد كننده كشش و در نهايت برش است. بخش كشش عامل حركت پيوسته الياف از قفسه الياف به صفحه هادي الياف و حمام رزين است كه پس از همراه شدن با رزين مجموعه را از درون آغشته ساز پيش شكل دهنده پخت رزين و شكل دهي و سرد كننده عبور داده و به قسمت برش هدايت مي كند. در اين طرح پس از ساخت دستگاه با استفاده از مواد مختلف قطعاتي ساخته شد. عمده محصولات ساخته شده از الياف شيشه E و رزين پلي استر ايزوفتاليك بوده ولي در مواردي رزين هاي اپوكسي و وينيل استر و نيز الياف كربن و الياف طبيعي استفاده شده است. توانايي اين خط جهت توليد پيوسته پروفيل كامپوزيتي گرد تا قطر 30mm و ساير مقاطع تا عرض 20cm ارزيابي شده و حدود 20 كيلومتر پروفيل هاي مختلف توليد و به مصرف كننده تحويل گرديده است.
در اين اختراع يك ترانزيستور اثر ميدان نيمه رساناي اكسيد فلزي با تكنولوژي سيليكون بر روي نارسانا (SOI MOSFET) نوين نشان داده شده است. دگرگوني در پراكندگي بار الكتريكي ساختار پيشنهادي، باعث تجمع كم تر ميدان الكتريكي و افزايش ولتاژ شكست شده است. براي بهبود پراكندگي بار الكتريكي، يك افزاره ي فلزي به نام BULK در بخش اكسيد مدفون ترانزيستور SOI MOSFET به نام BOX به كار گرفته شده است. به عنوان مشكل، اثر بدنه ي شناور و اثر يونيزاسيون باعث پيدايش حفره هاي بيش تر مي شود كه در ترانزيستورهاي SOI بيش تر هم شده و باعث كاهش كاركرد ترانزيستور مي شود. در ساختار پيشنهادي پنجره اي از نيمه رساناي سيليكون زير بخش كانال به گونه اي جاسازي شده كه اكسيد مدفون در زير بخش كانال نازك تر شده است. اين پنجره ي سيليكوني براي كاهش تجمع حفره در كانال به كار گرفته شده است. ويژگي هاي جريان مستقيم (DC) و فركانس راديويي (RF) ساختار پيشنهادي به كمك شبيه سازي دو بعدي عددي بررسي شده اند و با SOI MOSFET ساده سنجيده شده اند. دست آوردهاي شبيه سازي شده نشان داده اند كه ساختار پيشنهادي تاثير خوبي روي ولتاژ شكست اين افزاره داشته و جريان درين آن افزايش يافته است؛ همچنين افزايش چشمگيري در بيشينه ي چگالي توان خروجي به دست آمده است كه براي افزايش بسيار در ولتاژ شكست و جريان درين بوده است؛ همچنين ساختار پيشنهادي باعث بهبود بيشينه ي فركانس نوسان و بيشينه ي بهره ي موجود شده است؛ همچنين اثر خودگرمايي كم تر شده و كاربردهاي SOI MOSFET را در دماهاي بالا گسترش مي دهد. به عنوان نتيجه، ساختار ترانزيستور پيشنهادي داراي كاركرد برتر الكتريكي در برابر ترانزيستورهاي همانند با ساختارهاي ديگر بوده است.
مجموعه تلمبه ميلهاي مكشي هوشمند با كورس بلند مورد استفاده در صنايع بالادستي نفت تجهيزي ميباشد كه جهت استحصال نفت از چاههاي اصطلاحاً مرده و يا دچار افت توليد شده استفاده ميگردد و در حوزه تجهيزات و راهكارهاي فرازآوري مصنوعي نفت قرار ميگيرد. سيستمهاي پمپاژ چاه به طور سنتي شامل مكانيزم نيروي محركه با خروجي چرخشي، مجموعه ميله صيقلي رفت و برگشتي عمودي و قطعات و مكانيزمهايي كه حركت چرخشي ورودي را به حركت عمودي رفت و برگشتي تبديل ميكنند، ميباشند وليكن در سيستم حاضر با انجام تغييرات ساختاري از جمله استفاده از گيربكس خورشيدي با وزن كم و بازدهي بالا، ترمز هيدروليكي ديسكي اتوماتيك، فورانگير هيدروليكي اتوماتيك با سرعت عملكرد بالا، قابليت استفاده از سيستم كنترلي هوشمند جهت پايش و كنترل عملكرد پمپ در شرايط مختلف چاه و تغيير مكانيزم حركتي و استفاده از كورس بلند، اين تكنولوژي را مناسب استفاده در چاههاي عميق و پر فشار كشورمان و متناسب با نياز بومي كرده است. از تكنولوژيهاي مشابه اين تكنولوژي كه دركاربرد آنها بر روي چاههاي نفتي همپوشاني وجود دارد ميتوان به پمپهاي غوطهور درون چاهي و پمپهاي خلأپيشرونده اشاره كرد.
در بيماران پاركينسون و برخي سالمندان به طور غير ارادي حركت هاي ناخواسته و لرزش هايي در بدن و دست ها رخ ميدهد. اين حركات براي بيمار خوشايند نيست و در نتيجه نميتواند با وجود اين حركات به زندگي عادي خود ادامه دهد. در اين اختراع نوآورانه، با استفاده از جاذب ديناميكي ارتعاشات، وسيله اي طراحي و ساخته شده است كه ميتوان آن را روي مچ دست نصب كرد. اين وسيله با دارا بودن جرم جاذب ديناميكي ميتواند ارتعاشات و لرزش هاي ناخواسته را در بيمار جذب كرده و در نتيجه به جاي لرزش دست در اين بيماران، جرم جاذب دچار ارتعاش شده و دست بدون لرزش باقي خواهد ماند.
موارد یافت شده: 10