لیست اختراعات سيدمهدي لطيفي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1397/12/26
تاریخ ثبت: 1398/07/08
خلاصه اختراع:

بوهميت ناشي از كاربردهاي صنعتي آن به ويژه در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنعت سراميك از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين كار، سنتز نانوذرات بوهميت از محلول ليكور صنعتي باير با استفاده از استيك اسيد/تارتاريك اسيد انجام شده است. در اين روش نانوذرات بوهميت به صورت تكفاز و خالص (بدون حضور فازهاي ناخالصي نظير گيبسيت و بايريت) در محدوده وسيعي از pH (5/9-6) تحت يك فرايند ساده و اقتصادي توليد مي گردد. امكان تشكيل بوهميت در محدوده وسيعي از pH به ويژه در مقياس توليد صنعتي اهميت پيدا مي كند. در روش هايي كه تشكيل بوهميت محدود به يك pH خاص است با تغيير اندك pH امكان تشكيل فازهاي گيبسيت و بايريت فراهم مي گردد و لذا استفاده از آن روش ها براي توليد صنعتي دچار محدوديت است. توزيع اندازه ذرات براي بوهميت سنتز شده در pH 6 در محدوده nm 20-10 مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/11/28
تاریخ ثبت: 1395/06/08
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ايجاد نوآوري درخصوص ساخت نانوكاتاليستهاي Cu-Zn-Mg-Al بمنظور بهبود خواص ساختاري و كاتاليتيكي آنها در فرايند شيفت آب-گاز دما پايين مي باشد. كاتاليست هاي مرسوم صنعتي اين واكنش عموما بر پايه Cu-Zn بوده كه در فرايندهاي مختلفي نظير توليد آمونياك، ريفرمينگ هيدروكربن ها، فيشر-تروپش و فناوري هاي مربوط به پيل سوختي مورد استفاده قرار مي گيرند. در اين اختراع نانوكاتاليست Cu-Zn-Mg-Al با استفاده از ترموليز كمپلكس هاي زوج يوني -كه از نمك هاي روي و مس و ليگاندهاي دايپيك و آكوا در دماي پايين و فاز آبي بدست مي آيند- ساخته شده كه مراحل آن به شرح ذيل مي باشد: Zn(NO3)2.6H2O +2 (NH4)2dipic. →[Zn(dipic)2] (NH4)2.xH2O+ 2HNO3 [Zn(dipic)2] (NH4)2.xH2O + Cu(NO3)2.6H2O→[Cu(H2O)6][Zn(dipic)2].xH2O + 2NH4NO3 [Cu(H2O)6][Zn(dipic)2].xH2O + MgAl2O4 → [Cu(H2O)6][Zn(dipic)2].xH2O/ MgAl2O4 Cu-Zn-Mg-Al nanocatalyst كارايي نانوكاتاليست سنتز شده در مقايسه با كاتاليست‌هاي ساخته شده از روش ‌هاي مرسوم تجاري فاز مايع و سل-ژل مورد ارزيابي قرار گرفته است.

تاریخ ثبت: 1397/11/17
خلاصه اختراع:

نظر به اهميت حذف اكسيدهاي نيتروژن به عنوان يكي از مهمترين آلاينده هاي محيط زيست، فرايند هاي متعددي براي حذف آن استفاده شده است كه در ميان آنها كاهش كاتاليستي انتخابي (SCR) با NH3 بعنوان موثرترين فناوري از نظر راندمان حذف، پايداري و قيمت (اقتصادي) در نظر گرفته شده است. اگر چه V2O5-WO3(MoO3)/TiO2 به عنوان كاتاليست تجاري NH3-SCR بكار رفته است اما چندين مشكل جدي نظير سميتV2O5، فعاليت در محدوده دمايي باريك، تشكيل SO3 و تشكيل محصول جانبي N2O كاربردهاي اين كاتاليست را محدود مي كند. بنابراين، ارائه كاتاليست هاي با عملكرد مطلوب كه مشكلات كاتاليست تجاري را نداشته باشند ضروري به نظر مي رسد. در اين اختراع، نانوكامپوزيت CoFe2O4/CuAl2O4/CeO2/TiO2 به عنوان كاتاليست براي فرايند كاهش كاتاليستي انتخابي NOx توسط NH3 با استفاده از روش هاي فاز مايع سنتز شده و خواص ساختاري و همچنين عملكرد آن بررسي و با عملكرد كاتاليست تجاري مورد مقايسه قرار گرفته است. نتايج حاصل از ارزيابي كاتاليستي نشان داد كه نانوكاتاليست ساخته شده در تمام دماهاي مورد مطالعه (C°400-250) داراي فعاليت كاتاليستي بالاتري در مقايسه با كاتاليست تجاري ، V2O5-WO3/TiO2، و همچنين نمونه تهيه شده از روش تجاري مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/11/26
تاریخ ثبت: 1399/04/25
خلاصه اختراع:

بوهميت به دليل كاربردهاي صنعتي آن به ويژه در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنعت سراميك از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين كار، سنتز نانوذرات بوهميت از محلول ليكور صنعتي باير با استفاده از با استفاده از ترموليز پيش ماده رسوبي صورت پذيرفته است. در اين روش يك فرايند ساده و اقتصادي براي توليد نانوذرات بوهميت به صورت تكفاز و خالص (بدون حضور فازهاي ناخالصي نظير گيبسيت و بايريت) طراحي شده كه امكان توليد آن در مقياس صنعتي ميسر مي سازد. نانو بوهميت سنتز شده از فرايند ترموليز پيش ماده رسوبي داراي توزيع اندازه ذرات 27-24 نانومتر مي باشد.يكي از مهمترين مزاياي نانوذرات بوهميت سنتز شده از طريق روش ترموليز ارائه شده نسبت به روش هاي غيرترموليزي اين است كه با استفاده از اين روش يك مساحت سطح ويژه بزرگ (m2/g 263) حاصل مي گردد. اين خاصيت نانوذرات بوهميت را براي كاربردهاي صنعتي به ويژه به عنوان جاذب و پايه كاتاليست هاي ناهمگن صنعتي مساعد مي سازد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/09/17
تاریخ ثبت: 1393/10/28
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانوكاتاليست هاي جابجايي آب-گاز دما باالي Fe-Cr و Fe-Cr-Cu با استفاده از روش ابداعي مسير پيشساز معدني تهيه شدهاند. اين روش تهيه منجر به ايجاد نسبت مشخص و معين فلزات )مشخص شده توسط آناليز پراكندگي انرژي،EDX،(، توزيع بهينه فاز فعال )نشان داده شده توسط آناليز EDX) ، امكان پذيري تغيير نسبت مولي فلزات، افزايش برهمكنش هاي فلز-فلز يا فلز-اكسيد فلزي، كاهش اندازه ذرات و افزايش مساحت سطح ويژه كاتاليست در مقايسه با روش تجاري مرسوم رسوبگيري-تلقيح مي شود. پيشساز معدني تهيه شده، توسط روش هاي آناليز عنصري، هدايت سنجي، جذب اتمي، UV-Vis و FT-IR مورد آناليز و شناسايي قرار گرفت. خواص فيزيكي-شيميايي نانوكاتاليست ها با استفاده از تكنيك هاي پراش اشعه ايكس، ميكروسكوپ الكتروني روبشي، مساحت سطح ويژه BET و روش آناليز EDX بررسي شد.

موارد یافت شده: 5