لیست اختراعات سيد حسين ميرداماديان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1392/06/18
تاریخ ثبت: 1392/10/18
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين عوامل مؤثر در فرآيند كمپوست سازي، ريز سازواره هاي دخيل در تجزيه مواد زائد موجود در ضايعات كشاورزي و صنعتي مي‎باشند، لذا شناسايي و تلقيح اين ريز سازواره هاي مفيد مي‎تواند نقش قابل توجهي در بهبود و غني سازي كمپوست حاصل ايفا نمايد. در اختراع حاضر به منظور شناسايي سويه هاي باكتريايي و قارچي موثر در فرايند كمپوست سازي، بررسي فعاليت هاي مختلف آنزيمي سويه هاي مذكور براي تجزيه مواد مختلف آلي و ارائه تركيب مناسبي از سويه هاي موثر جهت استفاده در تسريع فرايند توليد كمپوست در يك سيستم باز در مقياس صنعتي انجام پذيرفت. جدايه هاي باكتريايي و قارچي جداسازي شده از فرايند كمپوست كارخانه كمپوست اصفهان، در ابتدا با روش هاي بيوشيميايي استاندارد بررسي و سپس با استفاده از توالي يابي ژن 16S rDNA (جدايه هاي باكتريايي) و 18S rDNA (جدايه هاي قارچي) شناسايي شدند. نتايج بررسي‎هاي مولكولي حاكي از وجود 3 سويه‎ قارچي Aspergillus fumigatus و 11 سويه‎ باكتريايي Thermoactinomyces intermedius ، Geobacillus thermodenitrificans، Geobacillus sp.، Bacillus licheniformis، Brevibacillus parabrevis، Brevibacillus formosus، Brevibacillus agri، Bordetella petrii، Aneurinibacillus migulanus، Pseudoxanthomonas sp. بود. بررسي كيفي و كمي فعاليت آنزيمي سلولاز، زايلاناز، آميلاز، پروتئاز و ليپاز نشان داد كه سويه هاي مختلف داراي توانايي و فعاليت آنزيمي متفاوتي مي باشند ولي مجموعا داراي فعاليت آنزيمي خوبي براي آنزيم هاي اشاره شده بودند. لذا با استفاده از تركيب مناسبي از سويه هاي مذكور كه قابليت تجزيه كامل تركيبات سلولزي، ليگنوسلولزي، نشاسته اي، پروتئيني و ليپيدي موجود در ضايعات كشاورزي و صنعتي را دارند، و در پسماندهاي شهري نيز اين قبيل تركيبات عموما وجود دارند، امكان نسريع فرابند كمپوست ايجاد گرديد. سويه هاي مذكور در ادامه بهينه سازي شرايط كشت و رشد سويه هاي مذكور در فرمانتور انجام شد. به منظور تسريع فرآيند و افزايش كيفيت بيوكمپوست، سويه هاي مذكور در شرايط فرمانتور توليد (CFU=107-108) و به همراه چيپس چوب (به عنوان عامل افزايش كيفيت كمپوست به نسبت يك به سه وزني) در فرايند كمپوست سازي كارخانه كمپوست اصفهان در قالب طرح آماري استفاده شدند. در طي انجام فرآيند، نمونه برداري ها و آناليزهاي لازم صورت پذيرفت. نتايج كلي آزمايش نشان داد كه فرآيند كمپوست سازي در تيمار ميكروبي به همراه چيپس چوب در حدود 28 روز بطور كامل انجام پذيرفت در صورتيكه در تيمار كنترل اين ميزان تا بيش از 3 ماه ادامه يافت. كيفيت كمپوست توليد شده بر طبق استانداردها آناليز شد. اين استانداردها محتواي رطوبت، اسيديته، محتواي نيتروژن، كربن آلي، نسبت كربن به نيتروژن، نسبت NH4/NO3، مواد آلي، عناصر غذايي، هدايت الكتريكي، فلزات سنگين و شاخص هاي عملكرد هستند. نتايج نشان داد كه كمپوست توليد شده در تيمار حاوي سويه هاي ميكروبي و چيپس داراي كيفيت مناسب و استانداردهاي لازم كمپوست مي باشد.

تاریخ ثبت: 1388/07/28
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه امروزه گريبانگير شهرداريها و سازمانهاي بازيافت وابسته به آنها در كشور مي باشد مشكل مديريت زباله هاي خانگي جمع آوري شده از سطح شهرها مي باشد. يكي از روشهاي بهداشتي و همچنين اقتصادي براي رفع اين معضل تبديل زباله به كمپوست مي باشد. كمپوست عبارت است از هوموس يا بقاياي ناشي از تجزيه كنترل شده مواد آلي نظير زباله هاي تر توسط ميكروارگانيسمها كه به عنوان يك كود و اصلاح كننده بسيار مناسب خاك در تمامي كشورهاي پيشرفته جهان به جاي كودهاي شيميايي مورد استفاده قرار مي گيرد. با وجود بودن كارخانه هاي كمپوست متعدد در كشور مشكلي كه اين كارخانه ها با آن مواجه هستند طولاني بودن مدت فرايند كمپوست به مدت شش ماه يا بيشتر و عدم كيفيت و داشتن بوي نامناسب در مورد محصول نهايي كمپوست توليدي مي باشد. در اين طرح ما با بررسي ماهيت شيميايي مواد آلي موجود در زباله توانستيم سويه هاي ميكروبي مناسبي را براي تجزيه مواد پليمري موجود در زباله از جمله سلولز همي سلولز ليگنو سلولز نشاسته چربي و پروتئين در دو رنج دمايي مزوفيل و ترموفيل جداسازي كرده و سپس با توليد انبوه آنها و اضافه نمودن آنها به توده زباله در حال فرايند نه تنها مدت زمان فرايند را به مدت يك ماه كاهش دهيم بلكه بوي بد محصول نهايي توليدي ار نيز از بين برده و محصولي كاملا پاستوريزه بهداشتي و با كيفيت توليد نماييم.

موارد یافت شده: 2