لیست اختراعات سيد حميد نوربخش
افزايش اثرات فراسودمند باكتري پروبيوتيك بومي و توليد محصول غير تخميري پروبيوتيك (بستني) فراسودمند با استفاده از تكنيك مواجه سازي با تنش با دوز كمتر از حد كشندگي، ميزان زنده ماني باكتري پروبيوتيك بومي ايران افزايش يافته و به طبع آن ميزان اثرات سلامت زاي محصول بستني پروبيوتيك افزايش مي يابد. به صورتي كه سلول در مقابل تنش هاي اصلي وارد شده در طول زمان مقاوم شده و مي تواند خصوصيات مطلوب خود را حفظ نمايد. تبيين استراتژي صحيح و كارا براي ايجاد مقاومت در باكتري پروبيوتيك بومي در شرايط آزمايشگاهي و سپس استفاده از آن در صنعت توليد غذا دستاورد اين اختراع مي باشد.
هستههاي خرما به دليل دارا بودن مقادير زياد فيبر خوراكي با كيفيت و برخي از ريز مغذيها به ميزان مطلوب داراي ارزش غذايي-دارويي و بيولوژيكي بالايي هستند. امروزه تنها كاربرد آن به صورت محدود در غذاي دام است. در اين طرح ابتدا 1- هسته هاي خرما تحت شرايط بهينه آرد شده و به منظور افزايش كيفيت فرآورده هاي غلات آرد، به عنوان مكمل به نسبتهاي 10 و 30 درصد با آرد گندم مخلوط و مورد استفاده قرار گرفت. 2- فيبر رژيمي بر اساس روش استاندارد بر مبناي فيبر خنثي استخراج شد كه حدود 70 درصد بود. 3- هسته هاي خرما پس از رفع خواب (تيمار اسيدي-حرارتي) جوانه زده، سپس آرد شده و به صورت خالص و يا به عنوان بهبود دهنده نان مورد استفاده قرار گرفت. 4- روغن هسته خرما با حلال مناسب استخراج شد، ميزان روغن 10 درصد، اسيد چرب غالب آن اولئيك بود و پايداري حرارتي مطلوبي داشت. 5- آرد توليد شده به عنوان مكمل محيط كشت باكتريهاي اسيد لاكتيك باعث افزايش معنيدار رشد شد. 6- پس از اعمال فرايند حرارتي بر هستهها دمنوش با طعمي بسيار شبيه به قوه و خواص درماني مطلوب توليد شد.
موارد یافت شده: 2