لیست اختراعات سيد سعيد آزادفر
خشك كن تونلي صنعتي تيغه هاي سفالين با استفاده از امواج مايكروويو از وسايل كاربردي در زمينه مكانيك است كه در زير بخش خشك سازي قرار مي گيرد. خشك سازي تيغه هاي سفالين به روش هاي مختلفي صورت مي گيرد كه اساس همه ي آنها استفاده از روش هاي هواگرم است. در اين روش هاي همواره اين عيب وجود دارد كه جريان هواگرم تبخير آب يا همان خشك سازي را از سطوح بيروني آغاز مي كند و تا نفوذ تدريجي در لايه هاي دروني تر ادامه مي دهد. اين امر باعث افزايش زمان خشك سازي و گاهي تخريب محصول مي گردد. در اين اختراع به جاي استفاده از روش هاي مرسوم و يا بهينه كردن آنها از روش تركيبي هواگرم و امواج مايكروويو استفاده شده است. امواج مايكروويو برخلاف روش هواگرم در لايه هاي دروني محصول نفوذ و آب موجود در اين لايه ها را براي خروج تحريك مي كنند. اين امر باعث مي شود تا خشك سازي به مراتب سريعتر از روشهاي مرسوم چه در مقياس صنعتي و چه در مقياس نيمه صنعتي انجام گيرد. خشك سازي سريع تيغه هاي سفالين ، انبار كردن آنها براي استفاده در فصول سرد و جلوگيري از ترك برداشتن بلوك هاي با ابعاد بزرگ از كاربردهاي اين اختراع است.
دستگاه مذكور جهت ارسال اطلاعات از يك محيط به مركز كنترل است كه اين محيط مي تواند يك گلخانه، مركز پرورش گياهي، مركز دامپروري، مرغداري، مخزن آب زيرزميني يا هوايي، پست تنظيم فشار گاز و ... باشد. و همينطور قابليت اجراي فرمان كنترلي صادره از مركز در محيط را دارا مي باشد كه اين عمليات كلا در باند فركانسي 900 مگاهرتز و بدون استفاده از شبكه كابلي انجام مي پذيرد. اين اطلاعات شامل ميزان نور، دما، رطوبت و ... در محل نصب سيستم مي باشد كه توسط سنسورهاي مربوطه اندازه گيري و به ميكروكنترلر داده مي شود، وظيفه ميكروكنترلر 1 دريافت اطلاعات و تحويل آن ها به مودم بدون سيم (وايِر لِس) با فركانس كاري 900 مگاهرتز مي باشد تا از اين طريق مودم، اطلاعات را به محل مورد نظر (مركز) ارسال كند - مزيت اين نوع مودم ها در اين است كه براي ارتباط نيازي به كابل ندارند و از شبكه بيسيم در باند فركانسي 900 مگاهرتز براي ارتباط استفاده مي كنند و براي نقاطي كه امكان كابل كشي وجود ندارد اين روش بسيار مناسب است - سپس اطلاعات ارسالي به مركز توسط يك مودم بدون سيم (وايِر لِس) ديگر دريافت و پس از پردازش روي داده ها توسط ميكروكنترلر 2، بر روي LCD نمايش داده و توسط اپراتور خوانده و نظارت مي شود و براساس اطلاعات دريافتي اگر فرمان كنترلي نياز باشد آن فرمان توسط اپراتور توسط يك سوئيپ به ميكروكنترلر 2 داده و پس از ارسال توسط مودم وايِر لِس به ميكروكنترلر 1 آن فرمان اجرا مي گردد. يكي از مهمترين مزيت هاي اين سيستم عدم استفاده از رايانه در هيچ كجاي اين طرح مي باشد.
امروزه روش هاي مختلفي براي ذوب طلا وجود دارد اما هر يك از آنها همراه با مشكلاتي هستند. كوره ذوب طلا به روش فوكو با استفاده از جريان برق در طول مدت سه دقيقه به صورت غيرمستقيم طلاي موجود در بوته را ذوب مي كند. قابل ذكر است كه در اين روش تنها بوته و طلاي موجود در آن گداخته مي شوند و تلفات حرارتي در محيط اطراف وجود ندارد و اين امر سبب مي شود كه محيط كارگاه بر اثر ذوب طلا گرم نشود و دماي عادي و طبيعي خود را حفظ كند. اين كوره نسبت به كوره هاي المنتي انرژي فوق العاده كمتري مصرف مي نمايد و طول مدت ذوب را از يك ساعت به سه دقيقه كاهش مي دهد. نحوه عملكرد دستگاه بدين صورت است كه جريان برق سه فاز بعد از يكسو سازي، تحت فركانس 5KHZ دوباره متناوب سازي مي شود و با عبور از اطراف بوته ذوب طلا جريان الكترومغناطيسي فوكو را در بوته ذوب ايجاد مي كند و اين جريان سبب گداخته شدن و بالا رفتن دماي بوته مي شود و تحت اين دماي بالا كه حدود 1200 درجه سا نتي گراد مي باشد طلا ذوب شده و قابل شمش ريزي مي شود. قابل ذكر است كه اين دستگاه هيچ گونه نمونه داخلي نداشته تنها چند كشور بزرگ صنعتي تكنولوژي ساخت اين دستگاه را دارند.
فيوز زيرسطحي كه گاهي فيوز مجاورتي نيز ناميده ميشود در واقع قسمتي از كلاهك سرجنگي است كه هنگام به هدف نخوردن مستقيم به هدف (به هر علت) فرمان انفجار كلاهك سرجنگي را مي دهد. اين كار باعث ميشود كه كلاهك سرجنگي كه به هدف اصلي اصابت نكرده است به هدر نرود و خود را در مجاورت هدف منفجر كند و خسارت هدف را موجب شود. فيوزهاي كلاهك هاي سرجنگي زيرسطحي به هر دو نوع عامل (active) و غير عامل (passive) عمل مي كنند، بيشتر فيوزهاي سرجنگي به صورت غير عامل است به عنوان مثال مي توان به فيوزهاي مغناطيسي اشاره كرد كه هنگام عبور از كنار اشياء فرومغناطيس يا پارامغناطيس با توجه به تغيير در حوزه ميدان مغناطيسي شان عمل كرده و دستور انفجار كلاهك سرجنگي را مي دهند. اين فيوزها امروزه دچار مشكل هستند زيرا شناورهاي زيرسطحي و سطحي مدرن به گونه اي ساخته شده اند كه با توليد يك ميدان مغناطيسي مخالف ميدان مغناطيسي اوليه ناشي از جنس خود را از بين مي برند و ديگر به روش غيرعامل هدف شناسايي نمي شود. با اين توصيفات محققان فيوزهاي مغناطيسي عامل را طراحي كرده اند بدين صورت كه فيوز، خود، ميدان مغناطيسي خارجي اعمال مي كند و چنانچه اين ميدان مغناطيسي دچار اختلال گردد، دستور انفجار ميدهد. در هر دو نوع فيوزهاي عامل و غير عامل مغناطيسي اين عيب وجود دارد كه كلاهك سرجنگي در اثر جمينگ (Jamming)دشمن دچار اشتباه گردد و در كنار هدفهاي غير واقعي كوچك منفجر شود. كه در طراحي فيوزهاي ليزري با چشمه لامبرتين اين مشكل مرتفع شده است و با تابش و باز تابش نور ليزري كه از چشمه لاميرتين منتشر مي شود مي توان هدف اصلي را مورد اصابت قرار داد.
موارد یافت شده: 4