لیست اختراعات سيد محمد رضا ميلاني حسيني
در اين تحقيق،سنتز محلول سل قالب مولكولي داروي سيپروفلوكساسين هيدروكلرايد با استفاده از تترااتوكسيسيلان،آب،اتانول،اسيدهيدروكلرايد ۰.۱ مولار وCTAB انجام گرفت وسپس محلول سل قالب مولكولي بر روي لامهاي شيشهاي تميز با استفاده از دستگاه سانتريفيوژ به روش پوششدهي چرخشي نشانده شد و سپس با حرارتدهي فرآيند چگالش تكميل شد وسپس ادامه بررسيها با نانوفيلم سل-ژل قالب مولكولي ايجاد شده بر روي لام شيشهاي انجام گرفت.با انتخاب حلال شستشو براي حذف مولكولهاي الگو از شبكه پليمري و ايجاد حفرات قالب مولكولهاي داروي سيپروفلوكساسين هيدروكلرايد وسپس با بهينهسازي زمان شستشو و غلظت محلول بازجذب و زمان بازجذب، امكان بازجذب مولكولهاي داروي سيپروفلوكساسين هيدروكلرايد ايجاد شد.
1-\\tعنوان اختراع ساخت حسگر خازني بر پايه پليمر قالب مولكولي براي داروها β- لاكتام، سفالكسين 2-\\tزمينه فني اختراع ساخت حسگر خازني جديد براي اندازه گيري سفالكسين در محيط هاي آبي چكيده: آنتي بيوتيك ها مانند سفالكسين به طور گسترده در درمان بيماري هاي انسان ها و حيوانات استفاده مي شود. اما سوء مصرف آنتي بيوتيك ها باعث مقاومت در برابر داروها و مانع بهبود بيماري مي شوند.به همين دليل يك حسگر خازني الكتروشيميايي جديد، بر پايه الكتروپليمريزاسيون 2- مركاپتوبنزيميدازول به عنوان مونومر بر روي الكترود كربن شيشه و با استفاده از تكنيك پليمر قالب مولكولي، براي اندازه گيري سفالكسين به عنوان مولكول هدف براي اولين بار شرح داده مي شود. در اين آزمايشات، از محلول حاوي الكتروليت كه شامل بافر اتانول قليايي و سديم پركلرات و مولكول هدف سفالكسين و مونومر 2- مركاپتو بنزيميدازول مي باشد، استفاده مي شود و پليمر قالب مولكولي را به صورت يك لايه بسيار نازك بر روي سطح الكترود كربن شيشه نشانده مي شود و اندازه گيري هاي با تكنيك اسپكتروسكوپي مقاومتي شيميايي (استفاده از مقاومت براي اندازه گيري هاي ظرفيت) و ولتامتري چرخه اي انجام مي شود. بعد از استخراج مولكول هدف از پليمر قالب شده با استفاده از حلال، حسگر پليمر قالب مولكولي آماده شده را براي اندازه گيري غلظت هاي مختلف سفالكسين به كار برده مي شود.لايه اي محكم، يكنواخت و سخت از پليمر قالب مولكولي با اتصال خوب بر روي سطح مبدل ايجاد مي شود. سفالكسين با سرعت و به آساني از لايه پليمر توسط آب/اتانول (به نسبت4:1) جدا مي شود و بازگشت مولكول هدف از محلول هاي آبي فرآيندي بسيار سريع است. پاسخ دامنه خطي كاليبراسيون تا 160 ميكرو مولار بود.به دليل كارايي بالاي حسگر خازني تشكيل شده از آن براي اندازه گيري سفالكسين موجود در كپسول استفاده مي كنيم.همين طور براي نشان دادن انتخاب پذيري حسگر تشكيل شده، آن را در محلول حاوي قرص سفيكسيم قرار مي دهيم. اين حسگر انتخاب پذيري خوبي را براي سفالكسين نشان مي دهد. واژه هاي كليدي: پليمر قالب مولكولي، سنسورخازني، ولتامتري چرخه اي، آنتي بيوتيك ها ، سفالكسين، الكتروپليمريزاسيون
1-\tعنوان اختراع استفاده از نانو پليمرهاي قالب مولكولي مغناطيسي(MAG-MIP) با بكارگيري منومر متاكريليك اسيد براي حذف آلاينده رنگي مالاشيت گرين 2-\tزمينه فني اختراع سنتز و شناسايي جاذب جديد براي حذف آلاينده محيطي مالاشيت گرين چكيده: مالاشيت گرين كلرايد به طور گسترده به عنوان عامل رنگي در صنعت رنگ براي موادي مثل ابريشم، چرم و كاغذ استفاده مي شود. مالاشيت گرين به علت ارزان بودن، در دسترس بودن و تاثير فراوان به عنوان عامل ضد قارچ، براي جلوگيري از عفونتهاي انگلي در آبزي پروري و محيط پرورش ماهي از سال 1936 ميلادي استفاده مي شده است. با توجه به موارد سميت مالاشيت گرين از جمله سرطان زا بودن و اينكه مالاشيت گرين باعث سميت ژنتيكي، جهش ژنتيكي و كاهش باروري مي شود و با توجه به اينكه در بافت حيوانات آبزي مانند ماهياني كه غذاي انسان محسوب مي شوند، باقي مي ماند و در نتيجه روي سلامت انسان تاثير مي گذارد روشهاي آناليزي دقيق و گزينش پذير براي تعيين ميزان مالاشيت گرين در نمونه هاي زيستي از قبيل نمونه هاي آب و بافت ماهي مورد نياز است. در اين تحقيق نانوپليمر قالب مولكولي مغناطيس (MAG-MIP) مالاشيت گرين به روش امولسيون با استفاده از متاكريليك اسيد به عنوان منومر عاملي، اتيلن گليكول دي متاكريلات به عنوان شبكه ساز، آزوبيس ايزوبوتيرونيتريل به عنوان آغازگر، مالاشيت گرين به عنوان مولكول الگو و استو نيتريل به عنوان حلال سنتز شد. شناسايي خواص MAG-MIP با آزمايشهاي تعادل در جذب و گزينش پذيري مطالعه شد. تعادل در جذب در 210 دقيقه به دست آمد. مالاشيت گرين و دو تركيب داراي ساختار با مشابه آن،كريستال ويولت و متيل ويولت براي آزمايش گزينش پذيري به كار برده شدند،MAG -MIP بالاترين جذب انتخابي را براي مالاشيت گرين نشان داد. در نهايت MAG-MIP را راحت و سريع مي توان از محيط آزمايش جدا كرد زيرا مي توان آن را با يك ميدان مغناطيس خارجي (آهنربا) بدون نياز به فيلتراسيون و سانتيريفيوژ جمع آوري كرد. كلمات كليدي: نانو پليمر قالب مولكولي مغناطيسي، مالاشيت گرين، پليمريزاسيون امولسيون
آماده سازي نمونه به روش پليمريزاسيون و ميكرواستخراج در محل به منظور استخراج و پيش تغليظ تركيبات آلي و معدني بكار مي رود. در اين روش از الكتروپليمريزاسيون به منظور نشاندن چندين لايه از پليمر كه مولكول هاي هدف در آن جاسازي شده اند بر روي بستر استفاده مي شود. اين لايه ها از پليمر، مونومر آزاد، مولكول هدف و الكتروليت حامل تشكيل شده اند. در سطح لايه خارجي اين مولكول ها با پيوند فيزيكي به پليمر متصل شده اند. اما در لايه داخلي مولكول هدف با پيوند شيميايي به پليمر متصل شده است. وقتي اين بستر براي بار اول در محفظه تزريق GC يا HPLC قرار بگيرد پيك پهني مربوط به تركيبات با پيوند فيزيكي مشاهده مي شود ولي در تزريق دوم پيك مولكول هدف كه شدت آن وابسته به غلظت مولكول هدف است توليد مي گردد. اين روش استخراج جديد سنتز، استخراج و پيش تغليظ را در يك مرحله انجام مي دهد و براي اندازه گيري طيف وسيعي از تركيبات آلي و معدني به طور همزمان قابل كاربرد مي باشد.
در اين اختراع فيبر SPME با گزينش پذيري بالا با استفاده از روش ولتامتري چرخه اي از محلول حاولي مونومر هادي، الكتروليت و مولكول مورد نظر ساخته مي شود. در مرحله بعد با استفاده از حلال مناسب مولكول هدف از ساختار پليمر خارج مي شود و در نتيجه حفره هايي كه از نظر اندازه و جهت گيري فضايي مكمل مولكول هدف مي باشند ايجاد مي شود. ولتامتري پالس تفاضلي فيبر بعد از خروج مولكول هدف و بعد از استخراج در حضور پتاسيم هگزاسيانو فرات ثبت مي شود. اختلاف بين سيگنال قبل و بعد از استخراج بعنوان سيگنال تجزيه كه وابسته به غلظت مولكول هدف مي باشد در نظر گرفته مي شود.
تشخيص آلودگي هاي آلي محيطي نياز به ابزارهاي تجزيه اي قابل اطمينان دارد تا بتوان به سرعت و با كمترين ميزان حمل نمونه آن ها را رديابي كرد. حسگرهاي شيميايي ابزارهاي خوبي هستند كه اجازه اي ثبت آلودگي هاي محيطي در ميدان و در همان لحظه را مي دهند. آنچه كه بيش از همه در توليد يك حسگر ويژه و حساس اهميت دارد دستيابي به يك پذيرنده ي مناسب است. در واقع انتخاب ماده پذيرنده مناسب گامي اساسي جهت طراحي يك حسگر قابل اطمينان است. بخش عمده اي از فعاليت هاي تحقيقاتي در جهت جستجو براي مواد پايدار با گزينش پذيري استثنائي است. امروزه استفاده از نانو ذرات فلزي براي استفاده به عنوان فيلم حسگري توجهات زيادي را به خود اختصاص داده است. كلاسترهاي محافظت شده ي تك لايه دسته اي جديد از مواد نانو ساختار را تشكيل مي دهند كه از يك هسته ي فلزي با ابعاد حدود چند نانومتر و يك پوشش از يك تركيب آلي تشكيل مي شوند. هنگامي كه اين مواد به عنوان فيلم حسگري در حسگر مقاومتي استفاده شوند پوشش آلي در آن ها مكان هاي جذب تركيبات مورد نظر را فراهم خواهد كرد و هسته هاي فلزي رسانايي را در اين حسگر ايجاد مي كنند. در اثر جذب آناليت در پوشش مقاومت تغيير كرده و غلظت آناليت اندازه گيري مي شود. تركيب دو فلز در يك نانو ذره ابزاري جديد را براي تنظيم خواص نانو ذرات فراهم مي كند چرا كه از طريق دستكاري تركيب و توزيع فلزات تشكيل دهنده در نانو ذرات فراهم مي كند چرا كه از طريق دستكاري تركيب و توزيع فلزات تشكيل دهنده در نانو ذرات خواص نانو ذرات فلزي تغيير خواهد كرد. بنابراين در اين كار تحقيقاتي از فلزات طلا و پلاتين استفاده شد. اين فلزات رسانايي الكتريكي خوبي را از خود نشان مي دهند و مي توان آن ها به راحتي با تركيبات زيادي اصلاح كرده و خواص سطحي آن ها را بهبود بخشيد. تركيب آلي اصلاح كننده 11- مركاپتواندكانوييك اسيد به كار گرفته شد. اين تركيب داراي گروه عاملي كربوكسيلي بوده و مي تواند تركيبات الكلي را به راحتي جذب كند. بعد از سنتز اين تركيب توسط روش هاي شناسايي معمول مورد بررسي قرار گرفت. سپس از اين تركيب به عنوان فيلم حسگر در حسگر مقاومتي شيميايي استفاده شد. اين پوشش حساسيت هاي بالايي را به تركيبات الكلي فرار از خود نشان داد.
موارد یافت شده: 6