لیست اختراعات سیدمهدی امامی
هيچ ماهواره و يا وسيله نقليه فضايي بدون وجود سامانهاي براي به حركت درآوردن يا تغيير جهت و راستاي خود قادر به انجام مأموريتهاي محوله براي مدت زمان طولاني نخواهد بود. رانشگرهاي تكپيشرانه عملگرهايي هستند كه ميتوان با نصب آنها در يك سامانه، فرآيند كنترل وضعيت يا حفظ موقعيت ماهواره را فراهم ساخت. موضوع اين اختراع، طراحي، ساخت و آزمون يك رانشگر تكپيشرانه هيدرازيني ميباشد. تمام اجزاي مختلف رانشگر به صورت كاملاً بومي طراحي و ساخته شده است. همچنين نانوكاتاليست ساخته شده بر خلاف كاتاليستهاي تجاري مورد استفاده در رانشگرهاي فضايي كه از شركتي غير از تيم سازنده رانشگر تامين ميشود، توسط تيم سازنده رانشگر، طراحي و ساخته شده است. در ساخت اين نانوكاتاليست، برخلاف استفاده از دو فاز فعال مانند نيكل- ايريديم در كاتاليستهاي رايج، از يك نوع فاز فعال (ايريديم) جهت كاهش گزينش پذيري به هيدروژن استفاده شده است كه مقاومت مكانيكي و حرارتي بالا و عمر مفيد طولاني را فراهم ساخته است. با تامين يك سامانه پيشرانش هيدرازيني، استفاده از يك يا چند عدد از اين رانشگر در اين سامانه و همچنين نصب مناسب رانشگر (رانشگرها) بر روي بدنه ماهواره، مي توان به انجام ماموريت كنترل وضعيت يا حفظ موقعيت يك ماهواره پرداخت.
استفاده از يك بستر آزمون گر كاتاليستي تك پيشرانه به منظور مطالعه، بررسي و تحليل تجربي مكانيزم تجزيه پيشرانه هيدرازين يكي از مهم ترين گام هاي توسعه فناوري رانشگرهاي فضايي مي باشد. در اين پروژه يك بستر آزمون گر كاتاليستي تك پيشرانه هيدرازين (N2H4) طراحي، ساخته و آزمايش شده است كه از قابليت كنترل دقيق جريان پيشرانه ورودي به بستر و همچنين نحوه پاشش مناسب آن بر روي كاتاليست برخوردار مي باشد. در آزمون گرهاي تكپيشرانه يك سيال پرانرژي توسط يك شير سلونوئيدي و انژكتور به درون محفظه واكنش تزريق مي گردد و در آنجا به وسيله يك بستر كاتاليستي طي فرآيندي گرماده تجزيه ميشود. در طرح فعلي نانوكاتاليست هاي مورد نياز به منظور تجزيهي پيشرانه (هيدرازين) توليد و آزمايش شد. كاتاليست توليد شده نرخ واكنش بسيار بالايي را فراهم ميسازد و از مقاومت مكانيكي و حرارتي بالا و عمر مفيد طولاني برخوردار مي باشد. در اين آزمون گر تك پيشرانه از حسگرهاي فشار و دما در ابتدا، ميانه و انتهاي بستر كاتاليست (محفظه واكنش) به منظور بررسي تغييرات فشار و دما در طول بستر و در پي آن مطالعه و تحليل مكانيزم تجزيه كاتاليستي هيدرازين استفاده گرديده است. در اين طرح همچنين اجزاي مختلف آزمون گر شامل شير سلونوئيدي، انژكتور، صفحه محافظ حرارتي و محفظه واكنش (بستر كاتاليستي) طراحي و ساخته شد. شير سلونوئيدي زمان پاسخ بسيار كوچكي دارد، سبك و كم حجم است و با پيشرانهي مورد استفاده سازگاري دارد. محفظهي واكنش نيز براي فشار و دماي بالا طراحي شده است و ابعاد بسيار كوچكي دارد. همچنين، در اين طرح يك آزمايشگاه مجهز و ايمن براي آزمايش و مطالعهي بستر آزمون گر كاتاليستي تك پيشرانه ساخته و بهرهبرداري شد.
ازجمله مشكلات زنبورداران پراكندگي زنبور در هنگام كاركردن و شربت دهي همچنين خفگي تعداد زيادي از كلني ها در هنگام كوچ ميباشد در اين راستا نيش زدن و كشته شدن تعداد زيادي از زنبوران كارگر در زير درب كندو ها در هنگام شربت دهي و از بين رفتن كلني ها در هنگام كوچ سبب زيان اقتصادي به زنبورداران ميشود. شبكه محافظ زنبور عسل به ابعاد 48*38*6 سانتيمتر و از جنس توري فلزي مخصوص ساخته شده (شكل پيوست) و روي سر كندو در زير درب قرار گرفته و زنبوران در زيرر آن محفوظ مي مانند. اين شبكه مانع از پراكنده شدن و نيش زدن زنبور در هنگام بازديد و تغذيه ميشود. همچنين با پوشاندن تمام سطح درب كندو قاب ها زنبوران و ظرف تغذيه بر روي شانه ها سبب ميشود زنبوردار در موقع باز كردن درب كندو سركشي و بازديد مورد حمله زنبوران قرار نگرفته و صدمه كمتري در اثر نيش خوردن ببيند زيرا تمام زنبوران در زير شبكه قرار داشته و زنبوردار براحتي ميتواند درب كندو را باز كرده از روي شبكه به زنبوران تغذيه دهد و يا با آرام كردن زنبوران توسط دودي شبكه را از روي سر كندو برداشته و به وضع كندو رسيدگي نموده و پس از بازديد شبكه را مجددا بر روي سر كندو گذاشته و درب كندو را ببندد. ساير محاسن اين شبكه عبارت اند از: عدم پراكنده شدن و كشته شدن تعداد زيادي از زنبور هاي كارگر در هنگام بستن درب كندو كاهش رفتار تهاجمي و نيش زدن به زنبوردار سهولت شربت دهي و كار با زنبور و از جمله محاسن مهم اين شبكه آن است كه در هنگام كوچ دادن و جابجا كردن كندو ها در فواصل دور ميتوان با استفاده از چهارچوب مخصوصي كه جهت همين كار به جاي درب كندو تعبيه شده و قرار دادن آن بر روي كندو در هنگام بارگيري و برداشتن درب كندو هاي زيرين ساير كندو ها را به همين صورت در داخل كاميون روي يكديگر قرار داد. در نتيجه در اين حالت هواي كافي به زنبوران رسيده و در طي كوچ از خفه شدن آن ها و زيان حاصل از گرماي هوا در طول مسير جلوگيري خواهد شد و به راحتي ميتوان كندو ها را كنترل و بررسي نمود. سپس به محض رسيدن به مقصد و تخليه كندو ها و استقرار در منطقه چهارچوب ها را از روي شبكه ها برداشته و درب كندو را گذاشت. بدين صورت هم از خفه شدن كلني هاي زنبور عسل در هنگام كوچ مطلقا جلوگيري خواهد شد و هم در بازديد ها و تغذيه زنبور صدمه كمتري متوجه زنبوردار خواهد شد.
در پرونده خلاصه اختراع يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.
موارد یافت شده: 7