لیست اختراعات سید علی شفیعی دارابی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1394/02/26
تاریخ ثبت: 1395/06/09
مخترع/مخترعان: سيد علي شفيعي دارابي
خلاصه اختراع:

\\\\\\" محافظ پرتو نواري دندان پزشكي \\\\\\" بخش فيزيك: ساخت وسيله ( مربوط به فيزيك پزشكي) در سالهاي اخير بخاطر رشد بهداشت دهان و دندان و اهميتي كه خانواده‌ها به دندان‌هاي خود و كودكانشان مي‌‌دهند بسياري از افراد خصوصا كودكان بخاطر مرتب كردن دندان از طريق ارتدنسي يا مشكلات ديگر مرتبط با دندان و فك، مجبور به تهيه تصوير راديوگرافي از كل دندان و فك مي‌‌شوند، به همين دليل موضوع حفاظت بدن، خصوصا تيروئيد از اهميت بيشتري برخوردار شده است. اغلب كلينيك‌ها و برخي از پزشكان در مطب كار خود از دستگاه‌هاي راديوگرافي معمولي بهره مي‌‌برند و معمولا از حفاظ استفاده نمي‌‌كنند. در تصويربرداري پانوراميك كه پيش‌بند‌هاي سربي بكار برده مي‌شود نيز ان‌ها بسيار بزرگ و سنگين بوده و همچنان گردن بي‌محافظ مي‌‌ماند. بعلت تنوع اناتوميكي افراد مراجعه كننده است كه پيش‌بندهاي سربي بسيار بزرگ ساخته شده و نمي‌‌توانند از تنوع بالايي برخوردار باشند. اين معضل براي كودكان دو چندان است. هدف از اجراي اين طرح، ساخت حفاظ در مقابل اشعه (محافظ پرتو نواري دندان پزشكي) بمنظور كاربرد در راديوگرافي دندان است كه علاوه بر تيروئيد پايين تنه را نيز در مقابل پرتو محافظت مي‌‌كند، در حالي كه در فرايند تصويربرداري نيز تداخل ايجاد نمي‌‌كند و با قيمت مناسب قابل ساخت در ايران است بطوري كه حتي براي مطب‌هاي خصوصي نيز قابل تهيه و استفاده باشد. علاوه بر اين، لازم نيست مانند پيش‌بندهاي سربي، وزن سنگين آن را بيمار تحمل كند و براي تمام افراد بخصوص بچه‌ها كه آناتومي ‌‌بدني ان‌ها بسيار متنوع و متفاوت است نيز قابل استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/05/01
تاریخ ثبت: 1392/12/24
مخترع/مخترعان: سید علی شفیعی دارابی
خلاصه اختراع:

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" فانتوم بررسي صحت هندسي تصاوير در دستگاه‌هاي CT‌ و MRI \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" بخش فيزيك: ساخت وسيله ( مربوط به فيزيك پزشكي) معمولا دستگاه تصويربرداري بصورت منظم مورد ارزيابي قرار مي‍گيرند تا تصاوير خروجي از حداقل كيفيت قابل قبول برخوردار باشند. بنابراين براي كنترل كيفي دستگاه‌هاي CT اسكن و MRI و بررسي خصوصيت‌ها و جنبه‌هاي مختلف اين دستگاه‌ها، فانتوم‌هاي متنوعي طراحي و ساخته شده كه تهيه يك مجموعه از فانتوم‌ها براي هر بخش ضروري است. از طرف ديگر با توجه به تنوع و قيمت بالاي اين فانتوم‌ها معمولا شركتهاي محدودي اقدام به ساخت و ارائه اين گونه فانتوم‌ها مي‌نمايند. در اين راستا اقدام به ساخت و ارزيابي، فانتومي شده است كه ما را قادر به ارزيابي و انجام آزمون‌هاي بررسي صحت ضخامت برش، مكان برش، بررسي هندسي تصوير در اسلايس‌هاي متعدد و همچنين بررسي ضخامت برش در نقاط مختلف يك اسلايس در دستگاهاي MRI‌ مي نمايد علاوه بر آزمون‌هاي ذكر شده، آزمون‌هاي بررسي قدرت كنتراست پايين، دقت وسيله اندازه‌گيري، اجراي شاخص تخت، بررسي دقت ميدان نوري و آزمون پيچ و ضخامت برش (در دستگاه هاي اسپايرال) براي دستگاه CT‌ اسكن نيز قابل اجرا است. امكان ساخت با قيمت بسيار پايين و امكان انجام آزمون‌هاي متنوع از مزاياي اين اختراع مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/04/11
تاریخ ثبت: 1392/12/24
مخترع/مخترعان: سید علی شفیعی دارابی
خلاصه اختراع:

فانتوم آزمون تماس فيلم و صفحه راديوگرافي با چينش حلقه‍‌ايبخش فيزيك: ساخت وسيله ( مربوط به فيزيك پزشكي)بدليل لزوم داشتن دستگاه راديوگرافي در اغلب مراكز درماني و همچنين لزوم انجام آزمون تماس فيلم و صفحه تشديد در كاست، به‌منظور كنترل كيفي دستگاه‌هاي راديوگرافي، داشتن يك مجموعه از فانتوم‌ها براي اين مراكز ضروري است. ولي خريداري اين فانتوم‌ها از با توجه به قيمت بالا (بدليل سختي و مشكلات ساخت) معمولا مقدور نمي‌باشد. روش متداول براي تهيه اين فانتوم‌ها استفاده از توري‌هاي سربي يا برنجي است كه بدليل استحكام پايين، روزنه‌ها با مواد پليمري پر مي‌شود تا دوام لازم به‌منظور استفاده‌هاي مكرر را داشته باشد. در روش جديد ارائه شده، ساخت اين فانتوم‌ها از كنار هم قرار گرفتن استوانه‌هاي برنجي با ارتفاع كم (بوش) شكل مي‌گيرد كه با انتخاب اندازه و شكل حلقه‌ها، نوع و اندازه متفاوتي از روزنه‌ها با توزيع كاملا يكنواخت با كمترين ناهمگني در روزنه‌ها خواهيم داشت كه با توجه به نوع احتياج مراكز مختلف قابل تغيير است. مزيت ديگر استفاده از اين روش عدم نياز به وسايل و دستگاه‌هاي پيچيده است كه باعث كم شدن قيمت تمام شده خواهد شد و امكان ساخت در كشور را نيز فراهم مي‌كند.

موارد یافت شده: 3