لیست اختراعات شهرام رايگان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1394/02/20
مالک/مالکان: شركت گروه مپنا
تاریخ ثبت: 1396/08/06
خلاصه اختراع:

آلياژ مس-كروم-زيركنيم، يكي از آلياژهاي مس است كه به عنوان آلياژي رسوب سخت شونده با قابليت دستيابي به استحكام و هدايت الكتريكي بالا، كاربردهاي بسياري دارد. اين آلياژ به طور معمول از آميژان‌هاي مس-كروم و مس-زيركنيم در كوره القايي تهيه مي‌شود اما فرآيند توليد زيركنيم از كاني و سپس توليد آميژان از زيركنيم دشوار و هزينه‌بر و در نتيجه آميژان مس-زيركنيم گرانقيمت است. از اين رو يافتن روشي براي توليد مستقيم آميژان از كاني موجب صرفه‌جويي در وقت و هزينه خواهد شد. بنابراين يافتن راهي براي جايگزيني زيركنيم خالص با كاني آن جهت توليد آميژان از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. اختراع پيشنهادي در خصوص فرايند توليد آميژان‌هاي مس-زيركنيم و مس-كروم از منابع اوليه و در كوره ذوب مجدد توسط سرباره الكتريكي(ESR) جهت تهيه آلياژ مس-كروم-زيركنيم است. به اين منظور ابتدا توليد آميژان مس-زيركنيم از كاني زيركن در كوره ESR با استفاده از سرباره مناسب صورت مي‌گيرد. سپس آميژان مس-كروم در همين كوره از اكسيد كروم و با استفاده از سرباره مناسب تهيه مي‌گردد. آلياژ مس-كروم-زيركنيم با آميژان‌هاي مس-كروم و مس-زيركنيم توليد شده ساخته مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1399/12/04
خلاصه اختراع:

براي توليد جاذب از پسماند گل قرمز به روش مكانيكي شيميايي، از پسماند صنعتي توليد آلومينا (اكسيد آلومنيوم) از سنگ معدن بوكسيت استفاده شده است. زمينه فني اختراع رشته محيط زيست (مهندسي آب و فاضلاب و مديريت پسماند) مي‌باشد. سالانه 120 ميليون تن پسماند گل قرمز در جهان و يك ميليون تن در ايران توليد و انباشته مي‌شود كه اثرات سوء زيست‌محيطي در پي دارد. فعال‌سازي مكانيكي-شيميايي جاذب، روشي ابتكاري و بر پايه اصول علمي بود كه با تلفيقي از دور روش آسياكاري پرانرژي و اسيدكاري (اسيد كلريدريك) برپايه بيشينه كردن بازده حذف يك نمونه از مهمترين آلاينده هاي آبي (نيترات) از نمونه‌هاي آبي انجام شد. بهينه‌ترين حالت فعال‌سازي در زمان آسياكاري 8 ساعت، غلظت اسيد 5/17 درصد وزني و زمان اسيدكاري 17 دقيقه حاصل شد كه اثرات مطلوبي بر مشخصه‌هاي جاذب خام داشت، بگونه‌اي كه آزمون‌هاي XRF، XRD، FT-IR، DLS، BET و SEM، بهبود ساختار شيميايي (افزايش درصد حضور عناصر موثر، كاهش تعداد فازهاي معدني و بهبود پيوندهاي شيميايي موجود در ماده)، يكنواختي در دانه‌بندي، كاهش اندازه ذرات (از 6/983 به 7/196 نانومتر)، افزايش سطح ويژه جاذب (از 18/11 به 95/268 مترمربع بر گرم)، يكنواختي توزيع حفرات، كاهش ميانگين قطر حفرات (از 25/22 به 95/7 نانومتر)، اصلاح شكل و ساختار هندسي و كاهش انباشتگي ذرات جاذب را نشان داد. علاوه بر جذب نيترات و آنيون‌هاي معدني، از اين جاذب نوين مي‌توان براي حذف رنگ، فلزات سنگين، مواد آلي از محيط‌هاي آبي با راندمان بالا استفاده نمود.

تاریخ ثبت: 1393/01/19
خلاصه اختراع:

فريت هاي نوع M دسته اي از مواد مغناطيسي هستند كه با توجه به قيمت تمام شده ارزان آن ها كاربرد زيادي در صنعت يافته اند. يكي از اين نوع فريت ها كه به عنوان ماده مغناطيسي سخت شناخته مي شود هگزافريت باريم BaO.6Fe2O3 است. در برخي كاربردهاي مغناطيسي از جمله محيط هاي ذخيره اطلاعات كه در آن ها نياز به ثبت و حذف مكرر اطلاعات است بايد از نيروي پسماندزداي بالا اجتباب كرد. در اين اختراع هگزافريت باريم جهت تغيير خواص مغناطيسي به منظور قابليت استفاده براي محيط هاي ذخيره اطلاعات با قابليت ذخيره و پاك كردن مجدد اطلاعات تحت عمليات آسياكاري به همراه نانوفيبر كربني قرار گرفت. در اثر آسياكاري هگزافريت باريم به صورت جزئي احياء شده و با توليد نانوكامپوزيت هاي BaFe12O19/Fe3O4 نيروي پسماندزدا كاهش يافت. اندازه متوسط كريستاليت هگزافريت باريم در كامپوزيت حاصل از 50 و 70 ساعت آسياكاري، 16 و nm 9 بود. تصوير ميكروسكوپ الكتروني روبشي نيز اندازه متوسط ذرات براي نمونه 50 ساعت آسياكاري را nm 30 نشان داد. اندازه گيري هاي خواص مغناطيسي نشان داد نيروي پسماند زدا و مغناطش اشباع براي نانوكامپوزيت حاصل از 50 ساعت آسياكاري به ترتيب به Oe 9/202 و emu/g 1/17 رسيد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/07/04
تاریخ ثبت: 1391/01/07
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر فعال سازي مكانيكي شيميايي گل سرخ و در ادامه جذب كرم شش ظرفيتي از محلول آبي با استفاده از اين جاذب به عنوان روش جايگزين و كم هزينه شيوه هاي مرسوم حذف يون هاي كرم از پساب هاي صنعتي مورد بررسي قرار گرفت كرم شش سكس از خطرناك ترين فلزات سنگين در طبيعت مي باشد كه در اين تحقيق اثر جاذب نوين بدست آمده روي حذف اين يون از محلول آبي بررسي گرديد فعال سازي مكانيكي شيماييي گل سرخ شامل مراحل مختلفي چون آسيا كاري مكانيكي گل سرخ فعال سازي با اسيد نيتريك خنثي سازي با آمونياك شستشو فيلتراسيون و خشك نمودن نمونه بود با فعال سازي شيميايي گل سرخ سطح ويژه اين جاذب از مقدار 11 متر مربع بر گرم به 310 متر مربع بر گرم افزايش يافت و اين جاذب توانست يون هاي كرم شش ظرفيتي را در مقادير بالاي 99 درصد در شرايط بهينه جذب به صورت بسيار سريع و در زمان 1 دقيقه از محلول آبي جذب نمود

موارد یافت شده: 4