لیست اختراعات شهين رستمي
در شرق ايران كه منطقه خشك و كويري و كم باراني است روابط پيچيده اي را در اين باره مشاهده مي كنيم. با توجه به كمبود منابع آب ايران، وسعت كشور، پراكندگي زمينهاي قابل كشت و هزينه بالاي تهيه و انتقال آب و ساير دشواريها، ضروري است كه براي بالا بردن بازدهي محصولات كشاورزي، از آب حداكثر استفاده به عمل آيد و از اتلاف آن جلوگيري شود. اين كار بدون توجه به اصول آبياري ميسر نخواهد بود. به جهت رفع مشكلات موجود در امر آبياري خصوصا در روشهاي سنتي از قبيل: هدر رفت آب، صرف انرژي و وقت زياد توسط آبياران و كشاورزان و رفع مشكلات عدم ديد در هنگام آبياري شبانه اقدام به ساخت دستگاه هشدار دهنده آبياري گرديد. اساس كار دستگاه بر پايه استفاده از آب به عنوان ارتباط دهنده و ماده هادي جريان در يك مدار ساده جهت روشن نمودن يك لامپ و دستگاه مولد صدا مي باشد. در ابتدا ارتفاع آبياري صفر است و براي روشن شدن چراغ و آژير نياز به وجود آب در سطح زمين است. دستگاه از يك بدنه پلاستيكي جهت استقرار در زمين و اتصال ساير قطعات و يك بخش الكتريكي جهت هشدار تشكيل شده است. در قسمت انتهاي آن چند سوراخ جهت ورود آب تعبيه شده است. (شكل شماره 2). قطبين مثبت و منفي اين مدار يكي در پايين ترين قسمت دستگاه بر روي صفحه اي فلزي كه بنام سطح مبنا خوانده مي شود، قرار ميگيرد تا در سطح زمين با آب تماس حاصل نمايد و قطب ديگر در بالاترين سطح آب مورد نياز تنظيم مي گردد(شكل شماره 3)اگر براي آبياري نياز به وجود مثلا 30 سانتيمتر آب در سطح زمين باشد، پيچ تنظيم در بالاي لوله روي عدد 30 تنظيم مي گردد. بنابراين هنگامي كه سطح آب به 30 سانتيمتر برسد، جريان برقرار شده و چراغ و آژير روشن مي گردند پيچ تنظيم داخل سوراخي روي نوار فلزي تعبيه شده است و با پيچاندن آن كل نوار فلزي و پيچ داخل شيار چلچله اي ثابت مي گردد. . كشاورز با روشن شدن چراغ وصداي آژير از آب شدن قسمتي از زمين مطلع شده وبه ابياري قسمت ديگر مي پرد ازد. در اين ميان كشاورز مي تواند به كارهاي ديگر مشغول باشد و وقت و همچنين آب هدر نمي رود.
يكي از مهمترين عوامل تاثير گذار در هدايت الكتريكي و انتقال جريان توسط يك سيستم ازت مقاومت خاك منطقه مي باشد زمين هاي مناطق سنگلاخي بواسطه مقاومت بالا و سختي زياد داراي مشكلات زيادي جهت احداث سيستم ازت مي باشد همين امر باعث شده تا استفاده از مواد كاهش دهنده مقاومت زمين توصيه گردند. يكي از اين مواد بنتوتيت مي باشد كه بصورت دو غاب غليظ در اطراف صفحات مسي يا ميله هاي مسي درون چاه يا چاله هاي ازت استفاده مي شود اما به دليل ايجاد هزينه، افزايش زمان اجرا پروژه و كارايي نه چندان زياد در اجراي سيستم هاي ازت متداول نگشته است. در اين پژوهش با توجه به ويژگي هاي سه مواد زئوليت و هوموس كارايي اين دو ماده در كاهش مقاومت خاك با خاك زمين و بنتونيت مورد مقايسه قرار گرفته اند و با توجه به پاسخگويي اين مواد به آزمايشات تركيبت خاصي از آنها با آب براي استفاده در سيستم هاي ازت براي افزايش هدايت خاك معرفي گرديده است. اين تركيب داراي قابليت بالايي براي پاسخگويي سيستم هاي ازت مي باشد. و با توجه به آنكه تاكنون كسي به ويژگي هاي اين مواد در جذب و نگهداري آب و هدايت الكتريكي بالاي آن براي كاربرد در سيستم ازت توجه ننموده از ابتكار و تازگي بسيار خوبي برخوردار است. آزمايشات در 3 تكرار و بصورت مقايسه اي بين تيمارهاي آزمايش هوموس و زئوليت با تيمارهاي شاهد بنتوتيت و خاك معمولي زمين انجام گرديده است. دادخه هاي حاصل از اندازه گيري مقاومت زمين در شرايط يكسان بوسيله آناليز آماري مورد مقايسه قرار گرفته اند.
ترسيم قوس ها و منحني ها پس از برداشت و همچنين پياده كردن آنها بر روي زمين بسيار مشكل است. براي حل اين مشكل راه حل جديد ابداع گرديده است براي حل اين مشكل با افزايش يك قسمت ساده كه شامل يك منبع نور نقطه اي مي باشد به يك دوربين زاويه ياب با ابداع يك روش جديد مي توان به راحتي و به سهولت اقدام به ترسيم قوس ها بر روي زمين نمود. ابزار ساخته شده به مقدار قابل توجهي با تسهيل كار سبب صرفه جويي در وقت و هزينه مي گردند.
موارد یافت شده: 5