لیست اختراعات طيب نازقليچي
سرعت از بين رفتن براي محصولات كشاورزي، متفاوت است. سرعت فاسد شدن محصولات كشاورزي وابسته به سرعت تنفس آنهاست و سرعت تنفس متاثر از دماست، بنابراين با كاهش دما سرعت تنفس كاهش مي يابد و در نتيجه فساد محصول كاهش خواهد يافت. براي محصولاتي كه پس از برداشت قابليت نگهداري كوتاهي دارند (مانند توت فرنگي)، بايد از پري كولينگ يا سرد كردن مقدماتي استفاده كرد. پري كولينگ، حذف سريع دماي مزرعه از ميوه هاي تازه برداشت شده قبل از حمل و نقل يا انبار در سردخانه مي باشد. پري كولينگ سريع از رشد ميكروارگانيسم هايي كه سبب فساد مي شوند جلوگيري مي كند، فعاليت آنزيمي و رشد تنفسي را كاهش مي دهد. بنابراين زنجيره پيشرفته بازار رساني كه تقاضا براي محصول را افزايش ميدهد، نياز به فناوري پس از برداشت را ايجاد كرده است تا كيفيت محصول براي مدت طولاني تري حفظ گردد. پري كولينگ نسبت به حالتي كه محصول در انبار سردخانه و در دماي ثابت قرار داده مي شود به ظرفيت سرمايي و جابجايي هواي سرد بيشتري نياز دارد. بنابراين پري كولينگ يك مرحله اي جدا از انبار محصول در سردخانه مي باشد به تجهيزات و طراحي خاصي نياز دارد. خنك سازي مقدماتي ميتواند به يكي از روش هاي خنك سازي با آب خنك سازي با جريان هوا و خنك سازي با يخ انجام شود. خنك سازي با جريان هوا محبوب ترين روش خنك سازي مي باشد. در خنك سازي با خلاء علاوه بر هزينه سرمايه گذاري اوليه بسيار زياد خطر يخ زدگي محصول نيز وجود دارد. در خنك سازي با آب و خنك سازي با يخ احتمال سرايت آلودگي از يك محصول به محصول سايرين وجود دارد. بنابراين با توجه به نياز كشور در بخش كشاورزي و براي بالا بردن كيفيت و ماندگاري بيشتر محصولات دستگاه پري كولينگ با جريان هوا در دانشگاه پرديس ابوريحان طراحي و ساخته شد.
موارد یافت شده: 1