لیست اختراعات عادله قلي پوركنعاني
اختراع حاضر با ايده استفاده از ميدان هاي كششي قوي در حين الكتروريسي موفق به سنتز نانولوله هاي نقره و كنترل مورفولوژي ميله اي شكل براي آنها شده است. هنگام الكتروريسي محلول يا مذاب پليمري در فضاي بين سوزن و صفحه هدف تحت تأثير ميدانهاي كششي بسيار قوي كشيده و ظريف مي شوند. اختراع حاضر با ايده استفاده از اين ميدانهاي كششي قوي موفق به سنتز نانو ميله هاي نقره از طريق احياء يونهاي نقره از نمك نيترات آن همزمان با الكتروريسي محلول پليمري تحت تأثير احياء همزمان فتوكاتاليستي شده است. احياء همزمان فتوكاتاليستي تحت پرتوهاي فرابنفش انجام و منجر به توليد نانو ميله ها در بستر الياف شده است. سيستم پليمري به نحوي طراحي شده كه در صورت نياز بتوان نانو ميله ها را استخراج و در ساير مصارف به كار برد ضمن اينكه نانوكامپوزيت پليمري ياد شده نيز با توجه استفاده از مواد غيرسمي، زيست سازگار و دوست دار محيط زيست قابليت استفاده زيادي دارد. نكته مهم در كنترل ژئومتري ميله اي شكل در توليد نانو ساختارها بر اساس اين روش، احياء همزمان تحت ميدانهاي كششي قوي قبل از رسيدن به صفحه هدف مي بادش. از اتيلن گلايكل به عنوان حلال و PVP به عنوان عامل هسته گذار استفاده شده است. فرآيند در حضور غياب نانوفتوكاتاليست دي اكسيد تيتانيم صورت گرفته است. تصاوير ميكروسكوپ الكتروني پويشي (SEM) سنتز نانو لوله هاي نقره را تأييد مي نمايد. اين روش به راحتي قابل انطباق با خطوط توليد صنعتي نانوالياف مي باشد.
اختراع حاضر با ايده توليد نانوالياف از پليمر طبيعي كيتوسان و استفاده از آن در مطالعات باليني جهت ترميم زخم هاي برشي تمام عمق پوستي پذيرفته است كه تاكنون گزارش نشده است. در اين اختراع از روش الكتروريسي برا يتوليد نانوالياف كيتوسان استفاده شده است. از آنجايي كه الكتروريسي كيتوسان به تنهايي به دليل وزن مولكولي بسيار بالا، ويسكوزيته ذاتي زياد و همچنين خاصيت پلي كاتيوني آن امكان پذير نمي باشد، از يك پليمر آبدوست ثانويه به صورت مخلوط با كيتوسان استفاده مي گردد. با توجه به مصرف نهايي وب نانوليفي در ترميم رخم هاي پوستي پليمر ثانويه مي بايست همانندن كيتوسان يك پليمر زيست سازگار باشد بدين منظور در اين اختراع از پلي وينيل الكل به عنوان پليمر ثانويه استفاده شده است. ويژگي هاي مرفولوژيكي و فيزيكي نانوالياف حاصله مورد بررسي قرار گرفت. ويژگي هاي زيست سازگاري وب نانوليفي با استفاده از آزمون هاي كشت سلولي مورد ارزيابي قرار گرفت. از آنجايي كه ترميم بافت پوست آسيب ديده همواره از دغدغه هاي اصلي دانشمندان علم بيولوژي به شمار مي رود و با توجه به ويژگي هاي ذاتي كيتوسان و ويژگي هاي منحصر به فرد نانوالياف به مطالعات in vivo بر روي مدل حيواني موش صحرايي پرداخه شد. زخم هاي برشي تمام عمق طولي و گرد ايجاد شده بر روي پوست موش توسط وب هاي نانوليفي حاصل پانسمان شد. نتايج پاتولوژي نشان دهنده روند بهبود بسيار عالي در زخم هاي حاوي اين وب در مقايسه با زخم هاي كنترل است. اين زخم بند به راحتي با استفاده از خطوط توليد صنعتي نانوالياف قابل توليد مي باشد.
اختراع حاضر با ايده توليد نانوالياف از پليمر طبيعي كيتوسان و استفاده از آن در مطالعات باليني جهت ترميم زخم هاي برشي تمام عمق پوستي پذيرفته است كه تاكنون گزارش نشده است. ترميم يا جايگزيني بافت آسيب ديده همواره از دغدغه هاي اصلي دانشمندان علم بيولوژي به شمار مي رود. در اين راستا ترميم زخم هاي سوختگي تمام عمق پوستي بسيار مورد توجه قرار دارد. هر ساله سوانح مختلف سوختگي كه منجر به ايجاد سوختگي هاي درجه سه با وسعت زياد مي گردد جان تعداد زيادي از انسان ها را به خطر مي اندازد. در اين موارد همواره عفونت و تجمع ميكروب در زخم هاي سوختگي منجر به مرگ مي گردد. از اين رو توليد پوشش هاي زخم بندي مناسبي با قابليت ضدميكروبي بالا و جذب چرك و عفونت از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد. در اين اختراع با توجه به خاصيت بيولوژيكي بسيار عالي كيتوسان و خواص ضدميكروبي بالاي آن و همچنين ويژگي هاي منحصر به فرد نانوالياف چون تخلخل و ساختار سه بعدي، ما موفق به توليد زخم بندهاي نانوليفي با قابليت جذب چرك و عفونت از طريق ساختار متخلخل و همچين ويژگي ضدميكروبي بالاشده ايم. در اين اختراع از روش الكتروريسي براي توليد نانوالياف كيتوسان استفاده شده است. از آنجايي كه الكتروريسي كيتوسان به تنهايي امكان پذير نمي باشد، از پلي وينيل الكل به صورت مخلوط با كيتوسان استفاده شده است. ويژگي هاي زيست سازگاري وب نانوليفي با استفاده از آزمون هاي كشت سلولي مورد ارزيابي قرارگرفت. مطالعات in vivio بر روي مدل حيواني موش صحرايي توسط ايجاد زخم هاي سوختگي تمام عمق و پوشش دادن آن با زخم بند انجام شد. نتايج پاتولوژي نشان دهنده روند بهبود بسيار عالي در زخم هاي حاوي اين وب در مقايسه با زخم هاي كنترل است. اين زخم بند به راحتي با استفاده از خطوط توليد صنعتي نانوالياف قابل توليد مي باشد.
اختراع حاضر با ايده توليد نانوالياف از محلول هاي پلي كاپرولاكتان در حلال هاي اسيداستيك و اسيدفرميك كه تاكنون انجام نشده است صورت پذيرفته است. روش توليد نانوالياف بر پايه اعمال ميدان هاي الكتريكي قوي بر محلول هاي پلي كاپرولاكتان در شرايط ولتاژ خروجي وفاصله نازل تا جمع كننده متغير بنا شده است. با توجه به حلال هاي مورد استفاده در توليد محلول پليمري در شرايط يكسان الكتروريسي وب هاي نانوليفي با شرايط متفاوتي حاصل مي گردند. ويژگي هاي متفاوت وب ها شامل ميزان استحكام كششي، ميزان تخلخل، چگونگي توزيع قطري، ميزان آب دوستي و نحوه برهمكنش سلول ها با وب مي باشند. با توجه به زيست سازگاري و سلول سازگاري پليمر مورد استفاده، يكي از اهداف اين اختراع تلفيق ويژگي هاي منحصر به فرد نانوالياف با ويژگي هاي زيست سازگاري و مكانيكي قابل قبول پليمر و توليد وب هاي مناسب از نظر تخلخل و نحوه رشد و تكثير سلولي بر آنها براي كاربردهاي پزشكي مي باشد. تصاوير SEM حاصل از مرفولوژي وب ها و هم چنين تصاوير SEM حاصل از مرفولوژي رشد و تكثير سولل ها بر روي وب ها مويد اين امر مي باشد. اين روش به راحتي قابل انطباق با خطوط توليد صنعتي نانوالياف مي باشد.
اختراع حاضر با ايده توليد وب هاي نانوليفي چندلايه از پليمرهاي طبيعي كيتوسان و پليمر مصنوعي پلي كاپرولاكتان به منظور استحكام بخشي به لايه نانوليفي كيتوسان كه تاكنون انجام نشده است صورت پذيرفته است. همانطور كه مي دانيم الكتروريسي پليمرهاي طبيعي مستلزم استفاده از يك پليمر آبدوست ثانويه به صورت مخلوط با پليمر طبيعي مي باشد. از اين رو وب حاصله در محيط هاي مائي قابليت حفظ تماميت فيزيكر را ندارد كه در اكثر موارد از يك اتصال عرضي دهنده جهت كاهش آبدوستي استفاده مي شود كه بسيار سمي است. از طرف ديگر با توجه به اينكه نانوالياف حاصله از پليمرهاي طبيعي داراي ويژگي هاي مكانيكي بالايي نيستند، استفاده از يك لايه حمايت كننده از لايه نانوليفي طبيعي مي تواند كارساز باشد. ايده اصلي و نوآوري اين اختراع روش توليد وب هاي چند لايه از لايه هاي نانوليفي كيتوسان - پلي وينيل الكل و لايه نانوليفي پلي كاپرولاكتان براي افزايش استحكام و كاهش آبدوستي وب كيتوساني است. تكنيك توليد وب هاي چند لايه استفاده از روش الكتروريسي بر پايه اعمال ميدان هاي الكتريكي قوي بر محلول ها در شرايط ولتاژ خروجي و فاصله نازل تا جمع كننده ثابت بنا شده است در اين روش لايه هاي كيتوسان PVA و لايه هاي PCL به صورت يكي در ميان بر روي هم الكتروريسي مي گردند. ويژگي هاي متفاوت وب ها شامل ميزان استحكام كششي، ميزان تخلخل، چگونگي توزيع قطري، ميزان آب دوستي و نحوه برهمكنش سلول ها با وب مورد بررسي قرار گرفته است. به منظور بررسي چگونگي اثر ترميم زخم وب هاي چندلايه توليد شده از آزمون هاي in vivo كه شامل بررسي ترميم زخم بر روي مدل حيواني موش است استفاده مي شود. زخم بند چند لايه حاصله مورد ارزيابي براي ترميم زخم هاي پوستي برشي تمام عمق و زخم هاي سوختگي درجه 2 و 3 قرار گرفت و نتايج فوق العاده اي در ترميم زخم از خود نشان داد. اين روش به راحتي قابل انطباق با خطوط توليد صنعتي نانوالياف مي باشد.
موارد یافت شده: 6