لیست اختراعات عباداله علي اصغري
آمونيوم پررنات بدست آمده از استخراج رنيوم از غبارات تشويه سولفور موليبدن كه با روش كريستال گيري بدست مي آيد، همواره شامل مقدار زيادي پتاسيم است. با روشهاي موجود براي كاهش پتاسيم از چندين بار ري كريستال گيري استفاده مي شود تا با توجه به اختلاف حلاليت APR كه 10 برابر KPR است در هر بار ري كريستال گيري بخشي از KPR جدا گردد. اما اين عمل منجر به راندمان پايين محصول نهايي و صرف انرژي فراوان مي گردد. علاوه بر آن درصد پتاسيم در محصول نهايي حتي پس از 10 بار ري كريستال گيري از 0.16% كمتر نمي شود. با روش ابداعي ابتدا رنيوم به صورت يك تركيب كاملاً سلكتيو از كليه يونهاي موجود جدا شده و رسوب داده مي شود. سپس محصول نهايي (APR كاتاليست گريد با خلوص بيش از 99.9%) از حل كردن رسوب حاصل و اضافه نمودن آمونياك حاصل مي گردد.
در اين روش با پخت اوليه تركيبات حاوي رنيوم با يك كوره با طراحي خاص كه ميزان اكسيژن دهي و افزايش دما در آن كاملاْ برنامه ريزي شده است، كليه رنيوم محتوا با هر فرمولاسيوني از بافت چربي آزاد شده و به Re2O7 قابل حل در آب تبديل مي گردد. با اين نوع پخت نياز به مصرف زياد آب براي ليچينگ نيست زيرا اكسيد رنيوم خيلي سريع به صورت پررنيك اسيد كه حلاليت بالايي دارد در آب حل مي گردد و بر خلاف ساير روشها، از اسيد و يا هيچ ماده هضم كننده ديگر مانند آب اكسيژنه استفاده نمي گردد. در نتيجه (در مورد غبارات كوره هاي تشويه سولفور موليبدن) پرت موليبدن بسيار پايين بوده و راندمان بازيافت موليبدن بيش از 98% است. براي حذف موليبدن و ساير يونهاي مزاحم پس از ليچينگ تنها از آهك استفاده شده و از هيچ ماده گران قيمت مانند رزين يا كربن اكتيو استفاده نميشود. پس از حذف نمكهاي مزاحم با تغلظ محلول ليچ شده، بسته به محصولي كه مد نظر باشد با اضافه كردن پتاس يا آمونياك محصول KPR يا APR به دست ميآيد.
در اين روش كنسانتره اكسيد موليبدن با ميكس اسيد كلريدريك و نشادر (به عنوان عامل كمپلكس دهنده با مس) براي حل كردن اكسيدهاي فلزي مزاحم خصوصاً مس، ليچ مي¬شود. ليچ شده ها يك بار شستشو داده شده و خشك ميگردد. سپس مقدار كم موليبدن حل شده در محلول ليچ و شستشو (كه عمدتاً به صورت بلوموليبدن محلول است)، با اضافه كردن آب اكسيژنه به محلول، به صورت موليبدات آهن رسوب داده مي¬شود. رسوب فوق پس از شستشو، خشك شده و به كنسانتره ليچ شده اضافه مي¬گردد. در مجموع درصد مس در كنسانتره پس از ليچ به كمتر از 2/0% مي¬رسد در حاليكه بيش از 5/99% موليبدن محتواي كنسانتره حفظ مي¬گردد.
موارد یافت شده: 3