لیست اختراعات عليرضا ذاكري
اختراع موجود دست ورزي ژنتيكي سويه وحشي و ملي باكتري استرپتوكوكوس زو اپيدميكوس در ايران مي باشد . از برجستگي اختراع ، اين است كه اين باكتري به دليل وحشي بودن توالي ژنتيكي آن به هيج وجه مشخص نبود و طراحي پرايمر و تكثير ژن مورد نظر بسيار مشكل و براي اولين بار در ايران انجام شده است. وند كار اين بود ،پس از شناسايي بيوشيميايي و مولكولي، دست ورزي ژنتيكي سوية وحشي استرپتوكوكوس زواپيدميكوس(SZE) جهت Overexpress ژن HasA انجام شد مقدار هيالورونيك اسيد در سويه وحشي 2/6 گرم بر ليتر بود. با Overexpress ژن HasA مقدار اين ماده به 3/58 گرم در ليتر افزايش يافت، اما وزن مولكولي آن از1/71 به 1/31 ميليون دالتون كاهش يافت. پس از بهينه نمودن محيط كشت و شرايط آن مقدارهيالورونيك اسيد 3/5 گرم در ليتر رسيد. و با افزايش مقدار گلوكز و نيسين وزن مولكولي ثابت و مقدار توليد نيز به 6/9 گرم بر ليتر رسيد.
اين اختراع در مورد استحصال نانوذرات نيكل از منابع اكسيدي نيكلدار و مربوط به زمينه متالورژي استخراجي است. استحصال نيكل از منابع اكسيدي نظير لاتريتهاي كمعيار و كروميتهاي دورريز هنوز يك مشكل حل نشده است، چرا كه به دليل نسبت آهن به نيكل بالا در اين منابع، روشهاي مرسوم پيرو و هيدرومتالورژي از نظر فني و اقتصادي براي فرآوري اين نوع كانهها مناسب نيستند. نوآوري حاضر فرآيندي براي پرعيارسازي و استخراج نيكل از چنين منابعي را پيشنهاد ميدهد كه ميتواند به توليد مستقيم نانوذرات نيكلي منتهي شود. فرايند شامل خردايش كنترل شده مواد نيكلدار اكسيدي، ليچينگ مواد خرد شده در محلولي با پايه اسيد اگزاليك، تهيه كنسانتره اگزالات نيكل از پسماند ليچينگ، انحلال انتخابي كنسانتره اگزالات نيكل و بازيابي نانوذرات اگزالات نيكل از محلول است. نانوذرات اگزالات نيكل حاصل با حرارتدهي در غياب اكسيژن به نانوذرات نيكل فلزي، و با حرارتدهي در هوا به نانوذرات اكسيد نيكل تبديل ميشود. همچنين كنسانتره اگزالات نيكل را ميتوان مستقيماً براي توليد فرونيكل بهكار برد. از ديگر محصولات مهم فرآيند ابداعي نمك اگزالات آهن (II) يا (III) است.
اين اختراع در مورد بازيابي الكتروليتي نيكل و كبالت از محلولهاي سولفاتي كم عيار و مربوط به زمينه متالورژي استخراجي است كه محصول فلزي با استفاده از طراحي يك سلول الكتروليز نوين داراي ديافراگم، با اعمال جريان الكتريكي مستقيم به صورت يك ورقه بههم پيوسته بر روي كاتد استحصال ميشود. با استفاده از اين فرآيند و طراحي انجام گرفته ميتوان اين فلزات را با بيشترين بهرهوري و در عين حال، با صرف هزينه مناسب و با رعايت ملاحظات زيستمحيطي بازيابي كرد. فرآيند به طور خلاصه اين صورت است كه محلول الكترووينينگ با استفاده از پمپ پريستالتيك به صورت پيوسته و كنترل شده به درون محفظه كاتوليت سلول الكترووينينگ وارد ميشود و از محفظه آنوليت، بدون استفاده از تجهيزات خاص و به واسطه طراحي انجام شده، با فشار سيال از سلول خارج و به درون يك مخزن ريخته ميشود و پس از اصلاح و تنظيم اسيديته و در صورت لزوم تركيب شيميايي، مجدداً به درون كاتوليت پمپ ميشود و فرآيند به صورت پيوسته ادامه پيدا ميكند. در طراحي و استفاده از اين سيستم عواملي مانند: غلظت يون فلزي در محلول، فاصله كاري آند و كاتد، فاصله ديافراگم تا كاتد، جنس ديافراگم و نرخ و نحوه ورود و خروج الكتروليت مورد توجه قرار گرفته است.
كاربيد تنگستن wc به دليل خواص ويژه از جمله سختي، ديرگدازي و استحكام بالا، امروزه به عنوان ماده اي پركاربرد در ساخت ابزار سايشي مطرح است. از جمله روش هاي نويني كه مورد توجه محققان قرار گرفته است، فرآوري مكانوشيمايي اسيكد تنگستن wo3 با آلمينيوم و كربن توسط اسياكاري پر انرژي است در اين فرآيند ازآلمينيوم به عنوان عنصر كاهنده براي احياي wo3 استفاده شد. تنگستن احياء شده در ادامه با كربن وارد واكنش مي شود و كاريبد تنگستن شكل مي گيرد. روش جايگزين ديگري كه در سالهاي اخير مورد بررسي مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته، استفاه از انرژي مايكروويو ريز موج براي انجام واكنش هاي احياي اكسيد و يا سنتز كاربيد است. در اين پژوهش روش جديد براي سنتز كاربيد تنگستن مشتمل بر تركيب دو روش پيش گفته، يعني فرآوري مكانوشيمايي مخلوط اكسيد تنمگستن – المينيوم – كربن و گرمايش مايكروويوي مخلوط اسيا كاري شده استفاده شد.
اين اختراع دربر گيرنده ي فرايندي جديد براي سرعت بخشي به انحلال مس از كنسانتره كالكوپيريت است. ابتدا كنسانتره كالكوپيريت به همراه مقدار لازم از دي اكسيد منگنز جامد در يك آسياي پر انرژي در شرايط مناسب (زمان آسياكاري، نسبت وزني گلوله به پودر و سرعت چرخش محفظه ي آسيا) فعال سازي مي شود. مخلوط فعال شده ي حاصل سپس از طريق همزني در محلول اسيد سولفوريك حل مي گردد. نتايج نشان داد كه اعمال كار مكانيكي روي مخلوط جامد در شرايط بهينه مي تواند سرعت اوليه انحلال و بازده انحلال را در مقايسه با انحلال نمونه فعال نشده دو تا سه برابر افزايش دهد.
چرخ كشش دو طرف دسته با تكنيك استفاده از دسته هاي لنگ دار جهت كاهش فشار نيروي ماهيچه اي ارائه ميدهيم كه نوعي ابزار جهت جابه جايي مصالح در مسير هاي عموي ساختماني يا چاه ها و سطوح داراي اختلاف ارتفاعي ميباشد اين ابزار از يك استوانه اصلي كه بدنه ميباد ،محور اصلي ،چهار پايه و دسته هاي ميباشد دسته هاي اصلي چرخ به بدنه اصلي نصب ميشود و پس از چرخش طناب برروي بدنه اصل جمع ميشود اين دستگاه داراي قفل ثابت كردن چرخ بوده تا بتوان در هر حالتي از طناب چرخ را ثابت نگه داشت نحوه عملكرد : طناب برروي استوانه اصلي بسته شده و كاربر با چرخاندن دسته ها طناب را دور بدنه اصلي جمع ميكند به دليل ابعاد دسته ها و بزرگ بودن به نسبت قطر استوانه عمل جمع كرن طناب به همراه مصالح با فشار كمتر نيروي ماهيچه اي رخ ميدهد
موارد یافت شده: 6