لیست اختراعات عليرضا كشاورز
اختراع حاضر در ارتباط با سنتز نانوكاتاليستي از پلاتين با مورفولوژي ويژه است كه منجر به افزايش فعاليت اين نانوكاتاليست شده است . مشكل فني و راه حل : پلاتين به شكل گسترده براي حذف تركيبات آلي مضر و پايدار در آب مورد استفاده قرار گرفته است. كاربردهاي گسترده از فلز پلاتين و كمبود منابع طبيعي آن باعث افزايش قيمت اين فلز در سالهاي اخير شده است. در اختراع حاضر ما توانستيم تا با انتخاب روشي مناسب سنتز نانوكاتاليست پلاتين با مورفولوژي ويژه را به منظور افزايش قدرت تخريب آلاينده هاي موجود در آب انجام دهيم. در اين اختراع توانستيم نانوكاتاليست مورد نظر را سريع، آسان، با صرفه ي اقتصادي و با مورفولوژي ويژه تهيه كنيم كه در نتيجه فعاليت كاتاليستي آن افزايش يافته است.
"سامانه اتوماسيون دريچه هاي كشويي با كاربرد انرژي خورشيدي جهت اندازه¬گيري آب عبوري و تحويل حجمي آب در شبكه هاي آبياري " طراحي و ابداع گرديده است. از محاسن اين سامانه اين است كه سيستم آن ازانرژي خورشيدي استفاده مي كند و نياز به برق شبكه ندارد. به منظور اندازه گيري، پايش، و ثبت دايمي جريان، سامانه اتوماسيون كه شامل دو بخش نرم افزاري و سخت افزاري مي باشد طراحي و ساخته شده است نرم افزار شامل يك الگوريتم كنترل برمبناي روابط رياضي و هيدروليكي حاكم بر دريچه هاي كشويي مي باشد ووظيفه آن ثبت اطلاعات دريافتي از حسگرها، تحليل وضعيت هيدروليكي شبكه با توجه به اطلاعات دريافتي، انجام محاسبات هيدروليكي لازم متناسب با شرايط هدف و برنامه آبياري و ارسال دستورات لازم به بخش سخت افزاري را دارد. بخشهاي اصلي سخت افزاري شامل: 1- حسگرهاي اندازه گيري پارامترهاي كنترل در اطراف دريچه هاي كشويي (ازجمله حسگر اندازه گيري عمق آب در بالادست وپايين دست دريچه، حسگر قرائت ميزان بازشدگي دريچه و ...)، 2- موتور جهت تنظيم مقدار بازشدگي دريچه و 3- ذخيره اطلاعات حسگرها ۴-سيستم پانل خورشيدي و شارژ باطري۵-سيستم ارسال اطلاعات به گوشي موبايل و ۶-سيستم ارسال اطلاعات به كامپيوتر ميباشد. بخش نرم افزاري شامل يك الگوريتم برمبناي روابط هيدروليكي حاكم بر دريچه هاي كشويي مي باشد. سامانه وظيفه ثبت اطلاعات دريافتي از حسگرها، تحليل وضعيت هيدروليكي شبكه با توجه به اطلاعات دريافتي، انجام محاسبات هيدروليكي لازم متناسب با برنامه آبياري را دارد.
سامانه اتوماسيون دريچه هاي قطاعي جهت كنترل و تحويل حجمي آب در شبكه هاي آبياري\\" به منظور اندازه¬گيري، پايش، كنترل و ثبت دايمي جريان آب عبوري از دريچه قطاعي طراحي و ابداع گرديده است. اندازه¬گيري جريان، توزيع و تحويل آب در شبكه¬هاي آبياري به شيوه سنتي همواره مشكلات عديده¬اي را براي وزارت نيرو به عنوان متولي امر تأمين، انتقال و توزيع آب به همراه داشته است. از سوي ديگر به دليل عدم وجود يك سيستم دقيق و ثبات اندازه¬گيري جريان آب، بهره¬برداران و كشاورزان در اكثر مواقع و علي الخصوص در دوران خشكسالي اعتراضات بيشماري را نسبت به مقدار آب دريافتي، عدم توزيع عادلانه آب و مقدار آب¬بهاي پرداختي داشته¬اند. با توجه به حجم بالاي آب مصرفي در بخش كشاورزي، اندازه¬گيري دايمي ميزان جريان در شبكه¬هاي آبياري، كنترل و تنظيم مقدارجريان ورودي به هربخش از شبكه متناسب با نياز آبي و ثبت داده¬ها جهت نيل به اهداف توزيع عادلانه آب، تحويل حجمي و افزايش عملكرد مديريتي و بهره¬وري آب كشاورزي از اهميت بسزايي برخوردار است. سامانه ابداع شده شامل دوبخش نرم¬افزاري و سخت افزاري مي¬باشد. بخش¬هاي اصلي سخت افزاري شامل: 1- حسگرهاي اندازه¬گيري پارامترهاي كنترلي در اطراف دريچه هاي قطاعي (ازجمله حسگر اندازه¬گيري عمق آب در بالادست وپايين دست دريچه¬ها، حسگر قرائت ميزان بازشدگي دريچه ها و ...)، 2- الكتروموتورها جهت تغيير و تنظيم مقدار بازشدگي دريچه¬ها و 3- پايانه ارسال اطلاعات حسگرها به نرم افزار و دريافت اطلاعات تحليل شده توسط نرم افزار و اعمال برروي الكتروموتور جهت تنظيم بازشدگي دريچه¬ها به ميزان مورد نظر، مي¬باشد. بخش اصلي نرم¬افزاري شامل يك الگوريتم كنترل برمبناي روابط هيدروليكي حاكم بر دريچه هاي قطاعي مي¬باشد. سامانه وظيفه ثبت اطلاعات دريافتي از حسگرها، تحليل وضعيت هيدروليكي شبكه با توجه به اطلاعات دريافتي، انجام محاسبات هيدروليكي لازم متناسب با شرايط هدف و برنامه آبياري و ارسال دستورات لازم به بخش سخت افزاري جهت نيل به شرايط هدف را دارد.
دستگاه كاهنده شوينده و ضدعفوني كننده الياف توسط اوزون براي كاهش موادشوينده و ضدعفوني اشياء استفاده شدهاست. اين دستگاه با قابليت توليد اوزون در گرماژ مختلف و تزريق آن در مايع، باعث شستشو ميشود. روش جديد شستشو باتوجه به داشتن مزاياي ضدعفوني 100 درصدي، از بين بردن كامل پاتوژنها و قارچها، كاهش مصرف مواد شوينده، امكان شستشوي كامل با آب در دماي پايين، كاهش ميزان مصرف آب جهت آبكشي در مقايسه با روشهاي شستشو قديمي بسيار قويتر خواهند بود. با تزريق اوزون در آب و اختلاط آن با ماده شوينده توسط اوزون مصرف شويندهها كاهش يافته و فرش كاملا ضدعفوني ميشود. در اين دستگاه با توجه به وجود تجهيزات كنترلي ميزان مصرف ماده شوينده نيز بهينه ميشود. اين اختراع اولين بار براي شستشوي الياف و ... استفاده شده است.
در اين اختراع، نانوپولكهاي گاما-آلومينا سنتز شده با استفاده از پيش ماده بوهميت كه توسط روش هيدروترمال و استفاده از عوامل رسوب ساز هيدروكسيد سديم و هيدروكسيد پتاسيم در pH بازي 10 بطور موفقيت آميزي سنتز شدند. بوهميت بعنوان جاذب و كاتاليست يكي از مهمترين موادي است كه در صنايع شيميايي بخصوص نفت و پتروشيمي بكار مي رود. براي سنتز بوهميت دو محلول بدست آمده از هيدروكسيد سديم و ديگري از هيدروكسيد پتاسيم تهيه شده است بطور جداگانه در راكتورهاي هيدروترمال (اتوكلاو با حجم 100 سي سي) در دماي C°200 و به مدت 24 ساعت واكنش قرار گرفتند كه در نهايت باعث تشكيل بوهميت مي¬شوند. سپس بوهميت هاي بدست آمده هر كدام در يك بوته چيني قرار گرفته و براي تبديل آن به گاما-آلومينا، آن را تحت عمليات حرارتي در يك كوره الكتريكي قرار مي¬دهند، براي اين كار دماي كوره 600 درجه سانتي گراد مي¬باشد. براي تعيين خصوصيات نانوپولكهاي گاما-آلومينا سنتزي از آناليزهاي XRD، FT-IR، FESEM، TEM، TG و جذب و دفع نيتروژن استفاده شد تا خواصي از جمله نانو بودن ذرات، مورفولوژي و خصوصيات سطح ويژه آنها ارزيابي گردد. نتايج آناليزها نشان دادند كه فاز گاما-آلومينا خالص تشكيل شده است و بدون هيچ ناخالصي مي باشد و نتايج تصاوير TEM و FESEM نشان دادند كه گاما-آلومينا حاصل به شكل نانوپولك تهيه شدهاند. همچنين از تصاوير TEM، آناليز BJH حاصل از جذب و دفع نيتروژن و محاسبات اندازه كريستالها با استفاده از معادله شرر در الگوهاي XRD اندازه كريستال ها در نمونه هاي بدست آمده متوسط حدود 20 نانومتر مي باشند. نانوپولكهاي گاما-آلومينا سنتز شده با استفاده از عامل رسوب ساز هيدروكسيد پتاسيم داراي بيشترين سطح ويژه (m2/g 75) و حجم حفرات (cm3/g 42/0) مي باشند. بنابراين بعنوان نتيجه گيري كلي مي توان گفت استفاده از عامل رسوب ساز هيدروكسيد پتاسيم باعث توليد نانوپولكهاي كوچكتر و با مساحت سطح ويژه بالاتر مي¬گردد. گاما-آلومينا سنتز شده با استفاده از اين روش بدليل نانوذره بودن وكريستاليته بالا و همچنين سطح ويژه بالا مي¬توانند بعنوان مواد اوليه در سنتز كاتاليستها، پايه كاتاليستها و جاذبها داراي بازده ي و كارايي بالايي باشند
مصرف صحيح آب مسئوليتي است بر عهده تك تك افراد جامعه با اين وجود برنامه ريزي در مصرف و در كنار آن طراحي و ساخت وسايل مرتبط با جريان آب از قبيل لوله ها اتصالات شيرها و وسايل سنجش مي تواند تاثير بسزايي در مصرف بهينه داشته و از اتلاف آب جلوگيري كند. بر اين اساس در طرح حاضر به طراحي و ساخت يك شير شمارنده هوشمند پرداخته شده است. اين شير شمارنده قادر است علاوه بر شمارش جريان به عنوان يك كنتور به اندازه گيري جريان به صورت ليتر بر ثانيه و نيز كنترل سرعت به صورت متر بر ثانيه در حين شمارش دائمي بپردازد و نيز هزينه مصرف را محاسبه كند. علاوه بر اين در صورت عدم مصرف مجاز به عنوان يك شير قطع و و وصل به قطع جريان در بازه زماني برنامه ريزي شده بپردازد. در اين پروژه ابتدا به بررسي كنتورها به عنوان شمارنده جريان پرداخته سپس با انتخاب نوع مناسبي از آن و اضافه نمودن يك شير مغناطيسي به همراه طراحي و ساخت يك واحد كنترل الكتريكي كنتور را به يك شير شمارنده هوشمند تبديل كرده كه مي تواند با توجه به نيازهاي مختلف مورد بهره برداري قرار گيرد.
موارد یافت شده: 6