لیست اختراعات علي اكبر قره آقاجي
پرزينگي نخ، اصلي ترين عامل تاثير گذار بر ظاهر، زيردست و كيفيت نخ و پارچه مي باشد. پرزينگي نخ تأثير شاياني بر عمليات بافندگي و خصوصيات محصول نهايي دارد و نقش مهمي در تعيين زير دست پارچه و ظاهر پوشاك دارد. پرزينگي مي تواند منجر به ايجاد گرد و غبار در حين عمليات بافندگي شود و كارآيي عمليات بافندگي را به شدت تحت تاثير سوء قرار دهد. روش هاي متنوع جهت كاهش پرزينگي نخ پيشنهاد شده كه عموما سرمايه بر و مستلزم افزايش تعداد ماشين آلات و يا تعدد مراحل توليد نخ مي باشد. لذا نياز به تحقيق جهت دستيابي به راه حل هاي مطلوب تر از نقطه نظر فني و اقتصادي لازم مي باشد. در اين طرح با ايجاد تغييرات در طراحي ماشين كاردينگ با اضافه نمودن يك سيستم مكش هوا در محل تشكيل تار عنكبوتي، فتيله توليدي به ميزان زياد عاري از ذرات گرد و غبار شده و همزمان ميزان الياف كوتاه موجود در آن كاهش مي يابد. نخ توليد شده با اين فناوري از كيفيت برتر و پرزينگي كمتر برخوردار بوده و همزمان نيز ميزان ذرات گرد و غبار در محيط كار نيز كاهش يابد.
در اين اختراع، توليد نخ نانوليفي پوسته-مغزي و توخالي بوسيله قرارگيري نازل ها به صورت زاويه دار و نامتقارن صورت گرفت. توليد نخ پوسته-مغزي در روش هاي قبل به اين صورت بود كه يك نخ فيلامنتي در مركز نخ به عنوان نخ مغزي قرار مي گرفت و سپس ميكرو و يا نانوالياف روي آن پوشش دهي مي شد. يكي از مهمترين ويژگي هاي موثر بر خواص الياف قطر آن مي باشد به طوري كه با كاهش قطر از ابعاد ميكرو به نانو به دليل نسبت سطح به حجم بالا خواص جديدي ظهور مي يابد. بنابراين اگر در مركز نخ از نانوالياف بجاي نخ فيلامنتي ميكرو استفاده شود خواص نهايي نخ پوسته-مغزي بهبود مي يابد. البته مي توان ابتدا نخ نانوليفي را با روش هاي موجود توليد كرد و سپس اين نخ به عنوان نخ مغزي استفاده شود و نانوالياف روي آن پوشش دهي شود، اما اين فرآيند دو مرحله اي مي باشد. در روش پيشنهادي ما به صورت يك مرحله اي نخ پوسته-مغزي نانوليفي با موفقيت توليد مي شود. يكي از كاربردهايي كه براي اين نخ ها مي توان در نظر گرفت اين است كه مي توان از PVA حامل دارو به عنوان پليمر ايفا كننده مغزي نخ و از پليمرهاي ديگر براي پوشش دهي روي اين نخ استفاده شود و در نهايت رهايش داروي كنترل شده تري داشت. علاوه بر اين با حل كردن جزء PVA كه در مركز نخ قرار دارد مي توان نخ نانوليفي توخالي جهت كاربرد در حوزه هاي مختلف از جمله پزشكي و مهندسي بافت توليد كرد. مهمترين مزيت اين روش با روش هاي پيشين توليد نخ پوسته-مغزي اين است كه نيازي به نخ مغزي ميكرو نيست. اين مزيت موجب مي شود كه امكان استفاده از هر نوع پليمر طبيعي يا مصنوعي در اين روش جهت توليد نخ پوسته-مغزي وجود داشته باشد. در روش مرسوم دو نازل مقابل هم، ميدان الكتريكي در بين دو نازل ايجاد مي شد. با اعمال ولتاژ الكتريكي پس از طي كردن مسير مستقيم در بين دو نازل بهم مي پيوستند و تشكيل مثلث الكتروريسي ميدادند. بنابراين مثلث الكتروريسي شامل نانوالياف توليدي توسط هر دو نازل سمت چپ و راست بوده است. در روش ما با قرارگيري نازل ها به صورت زاويه دار به دليل اينكه ميدان الكتريكي در راستاي توليد نخ ايجاد مي شود، با اعمال ولتاژ الكتريكي نانوالياف مسير مستقيم طي نميكنند. در واقع با اين تكنيك ميدان الكتريكي در بين دو نازل به دو قسمت تقسيم مي شود. در قسمت اول نانوالياف توليدي توسط نازل سمت چپ تشكيل مثلث الكتروريسي مي دهد و نقش مغز نخ را ايفا ميكند. در قسمت دوم نانوالياف توليدي توسط نازل سمت راست در ادامه مثلث الكتروريسي قرار مي گيرند و نقش پوسته را ايفا مي كنند. با شروع برداشت نخ و اعمال تاب، فرآيند توليد نخ نانوليفي به طور مداوم صورت مي گيرد. براي تهيه نخ نانوليفي توخالي اين نخ در آب مقطر قرار داده شد. سپس جهت حذف كامل جزء PVA دما به جوش رسيد و اين فرآيند به مدت يك ساعت در اين دما ادامه يافت. تصاوير ميكروسكوپ الكتروني (SEM) از مقطع عرضي نخ هاي نانوليفي پوسته-مغزي و توخالي و همچنين تصاوير تصاوير ميكروسكوپ الكتروني (SEM) از انتهاي پارگي اين دو نخ به وضوح تاييد كرد كه اين روش قابليت توليد نخ نانوليفي پوسته-مغزي و توخالي را ارائه مي كند.
آلودگي صوتي به عنوان يكي از مهمترين آلايندههاي زيست محيطي است. جهت جذب امواج صوت از جاذبهايي استفاده ميشود كه عموما جذب نسبتا خوبي در بسامدهاي بالا دارند اما براي بهبود جذب در بسامدهاي پايين معمولا بر حسب ميزان جذبي كه در اين بسامدها احتياج است، ضخامت مجموعه را افزايش ميدهند تا بدين وسيله بسامدي كه به دنبال حذف آن هستند را به بسامدهاي ديگري كه جذب آن توسط مجموعه امكانپذير است، تبديل كنند. با استفاده از چند لايه كردن علاوه بر افزايش ضخامت، وزن نيز افزايش مييابد و فضاي زيادي را نيز اشغال ميكند كه مطلوب نيست بخصوص براي مكانهايي كه محدوديت در افزايش وزن و يا ضخامت وجود دارد. بنابراين تلاش بر اين بود كه با استفاده از نانو الياف جذب در بسامد پايين بهبود يابد. از جهت ديگر با توجه به اينكه جذب صوت توسط جرم، تشديد و جذب ميشود، تناسبي با مقدار جرم و مقدار حجم دارد. اگر مقدار جرم و حجم به سمت صفر برود، براي بهترين جاذبها هم جذب صوت به سمت صفر ميل ميكند. بنابراين لايۀ نانوليفي به دليل وزن و ضخامت بسيار كمي كه دارد، به تنهايي قادر به جذب صوت نميباشد بلكه بايد دركنار جاذب يا سطح ديگري قرار گيرد. لايۀ نانوليفي قبل از اينكه صوت درون آن نفوذ كند، مسير نفوذ صوت در جاذب هاي پشتي را كاملا مسدود ميكند و صوت امكان عبور و رسيدن به جاذبهاي پشتي را نخواهد داشت. بنابراين اضافه كردن لايۀ نانو به اين شكل كارايي جاذب يا جاذبهايي را كه در پشت لايۀ نانو قرار گرفتهاند را نيز كاهش ميدهد. براي رفع اين مشكل لايه نانو به شكلي تهيه ميشود كه امكان عبور بخش مهمي از صوتهاي با بسامد بالا را ميدهد، تا به اين شكل حضور لايۀ نانو مانع از جذب صوتهاي با بسامد بالا كه توسط جاذبهايي كه در پشت لايۀ نانو به اين منظور قرار داده شدهاند نشود و در عين حال بخش مهمي از صوت هاي با بسامد پايين را نيز جذب و از افت عملكرد جاذبهاي پشتي جلوگيري ميشود. اين امر ميتواند به شكلهاي مختلفي صورت گيرد. از جمله مشبك كردن لايۀ نانوليفي، ايجاد حفره و تخلخل بين الياف و روي الياف نانو، كاهش تراكم الياف نانو، ايجاد ساختاري سه بعدي براي آن، استفاده از دستگاه اولتراسونيك و يا دستگاههاي مشابه جهت افزايش نفوذ صوت به درون لايۀ نانو و روشهاي ديگري كه به اين منظور استفاده ميشوند.
استيل كولين پيامرسان عصبي اصلي در سيستم كولينرژيك ميباشد. در پايانه پيش سيناپسي، پيامرسان استيل كولين (Ach) از كولين و استيل كو آنزيم A به واسطه آنزيم كولين استيل ترانسفراز (ChAT) ساخته ميشود و در وزيكولهاي حامل استيل كولين (VAChT) در غشاء پيش سيناپسي تجمع مييابد. استيل كولين تا زمان فعال شدن پايانه عصبي در اين وزيكول ها باقي ميماند. پس از فعال شدن پايانه عصبي، استيل كولين به شكاف سيناپسي آزاد شده و به يكي از دو نوع گيرنده نيكوتيني يا موسكاريني استيل كولين در غشا پس سيناپسي متصل ميشود. استيل كولين هاي باقيمانده در شكاف سيناپسي توسط آنزيم استيل كولين استراز (AChE) به كولين و استات تجزيه ميشوند و به اين ترتيب باعث پايان انتقال پيام عصبي ميشود. مهار آنزيم استيل كولين استراز توسط ارگانوفسفره ها و كربامات ها باعث تجمع استيل كولين در شكاف سيناپسي ميشود كه در نتيجه گيرنده استيل كولين حساسيت خود را نسبت به سيگنال هاي جديد از دست داده و به اين ترتيب مسير انتقال سيگنال مسدود ميشود. اهميت استيل كولين استراز از اين جهت است كه اين آنزيم، هدف برخي از نيرومندترين سمها شامل حشره كشها، سم مارها و سلاحهاي شيميايي ميباشد. از آن جا كه اين آنزيم هدف بيولوژيك بسياري از حشره كشهايي است كه در كشاورزي مورد استفاده قرار ميگيرند، ميتوان از مهاركنندههاي اين آنزيم به عنوان عوامل سودمندي ياد كرد كه درعينحال خطرات فراواني را از لحاظ آلودگي هاي محيطي و سلامتي انسان به همراه دارند. به طور معمول جست و جوي تركيبات ارگانوفسفره و كاربامات ها كه در به طور گسترده در توليد اين نوع حشره كشها به كار مي روند، با استفاده از روشهاي كروماتوگرافي مثل كروماتوگرافي گازي يا ساير روشهاي تركيبي صورت ميگيرد كه اين روشها مراحل پيچيدهاي را شامل شده، گرانقيمت و زمان بر ميباشند و در نتيجه براي كاربرد سريع و فوري در مقياس وسيع مناسب نيستند. به همين علت است كه در سالهاي اخير آنزيم استيل كولين استراز براي طراحي زيست حسگرهايي براي جست و جوي اين عوامل شيميايي در محيطزيست و مواد غذايي، به شدت مورد توجه قرارگرفته است. در اين اختراع، ابتدا نانوالياف پلي اكريليك اسيد/نانو لوله كربن چند ديواره با روش الكتروريسي توليد گرديد. سپس جهت تثبيت آنزيم روي نانوالياف ابتدا نمونهها توسط 3-آمينوپروپيل تري توكساي سيلان و گلوتارآلدهيد اصلاح و كراس لينك شد و در نهايت آنزيم استيل كولين استراز روي نانوالياف توليدي تثبيت گرديد. نمودار FTIR نانوالياف پلي اكريليك اسيد خالص و نمونه كراس لينك شده تهيه شد. در طيف مربوط به نانوالياف پلي اكريليك اسيد خالص يك پيك شديد در 1708 (cm-1) مربوط به گروه كربونيل مشاهده ميشود كه اين پيك در نانوالياف كراس لينك شده با APTS و گلوتارآلدهيد به طور كامل حذف شده است و پيك مربوط به پيوند آمين نوع دوم در 3412 (cm-1) در طيف اين نمونهها ظاهر شده است. اين مشاهدات نشاندهنده موفق بودن عمليات كراس لينك نانوالياف پلي اكريليك اسيد ميباشد. جهت بررسي ميزان قابليت استفاده مجدد آنزيم تثبيتشده روي نانوالياف، فعاليت آنزيم تثبيتشده پس از 10 بار استفاده مجدد و شست و شو اندازهگيري شد. نتايج نشان دهنده آن است كه ميزان افت فعاليت آنزيم تثبيتشده روي نمونههاي نانوليفي حتي پس از 10 بار استفاده و شستشو بسيار ناچيز است. به طوري كه اين ميزان براي آنزيم تثبيتشده روي نانوالياف خالص و حاوي نانو لولههاي كربني به ترتيب حدود 4 و 8 درصد ميباشد كه اين نتايج نشاندهنده تثبيت موثر آنزيم روي نانوالياف است.
مچبند ارتوپدي نانوليفي، با استفاده از نانوالياف پلي اورتان و به صورت سه بعدي (يك لايه ي استوانه اي توخالي و بدون درز) از طريق الكتروريسي توليد گرديده است. اين مچبند خاصيت كشساني بالايي داشته و بنابراين تماس فشاري مناسبي بر روي مچ دارد و در عين حال به دليل استفاده از پلي اورتان كه تخلخل بالايي دارد، ميزان عبوردهي هوا و نيز عبوردهي بخار آب اين مچبند نيز بالا است كه اين موارد براي ايجاد راحتي بيشتر در پوشش هاي ارتوپدي مورد توجه مي باشند.
موارد یافت شده: 5