لیست اختراعات علي اكبر نوروزي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/02/20
تاریخ ثبت: 1391/04/26
خلاصه اختراع:

امروزه در ايران از آمينها در صنايع گاز (پالايشگاههاي شيرين سازي گاز) و صنايع پتروشيمي (فرايندهاي توليد اوره و آمونياك) به وفور استفاده مي شود. يكي از فرايندهاي اسااسي در فرآورش گاز طبيعي جداسازي گازهاي اسيدي يا همان شيرين سازي گاز است كه بدليل نيازهاي ايمني و زيست محيطي و به سبب سميت بسيار زياد سولفيد هيدروژن و جلوگيري از خوردگي خطوط لوله و تجهيزات انتقال فرآورش و توزيع گاز بسيار حائز اهميت مي باشد در طي اين فرايند سولفيد هيدروژن H2S دي اكسيد كربن چكيده طي فرايند شيرين سازي گاز در پالايشگاهها متيل دي اتانول آمين MDEA پس از مدتي آلوده به برخي آلاينده هاي شيميايي و يكسري نمكهاي مقاوم حرارتي مي شود كه اين نمكها باعث خوردگي تجهيزات تعويض سريع فيلترها ايجاد كف در برجهي جذب و ... مي شوند. ضمنا انباشته شدن مونواتيلن گلايكول MEG در سيكل شيرين سازي باعث كاهش شديد راندمان فرايند شده و زمان تعويض آمين جديد با آمين مستعمل را به جلو مي اندازد. پديده هاي نامطلوب مذكور در پالايشگاههاي پارس جنوبي ساليانه هزينه هاي زيادي را در تعمير و نگهداشت تجهيزات افزايش هزينه هاي جاري و نهايتا كاهش نرخ بازگشت سرمايه IRR به همراه دارد. ضمنا طبق دستورالعمل صاحب ليسانس بايستي پس از مدتي اين ماده با آمين جديد تعويض گردد كه به دليل قيمت بالاي آن و مسائل تحريم پالايشگاههاي كشور در خصوص تعويض و جايگزيني آن با مشكلات عديده اي روبرو هستند از اين رو به جهت حذف آلاينده هاي فيزيكي شيميايي و حذف ناخالصي ها از متيل دي اتانول آمين مستعمل اين پروژه آغاز گرديد. در مجموع در اين اختراع پس از انجام مطالعات و تحقيقات بنيادي فرايند بازيافت آمين در فاز آزمايشگاهي طراحي و اجرا شد و سپس با بزرگ سازي مقياس واحد پايلوت آن به ظرفيت 20 كيلوگرم در ساعت (متيل دي اتانول آمين مستعمل به عنوان خوراك) طراحي و پس از ساخت نصب و راه اندازي پايلوت مذكور بازيافت آمين مستعمل تا خلوص بالاي 99 درصد وزني محقق گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/14
تاریخ ثبت: 1392/08/28
خلاصه اختراع:

تركيب كاتاليست حاوي 0.4-0.1درصد وزني پلاتين و 14-5 درصد كلـــر مي باشد. براي تهيه كاتاليست، ابتدا محلولي از يك نمك محلول پلاتين نظير كلروپلاتينيك اسيد، هيدروكلريك اسيد / نيتريك اسيد يا تتراكلريد كربن تهيه شد و به روش تلقيح مرطوب به پايه اضافه شد. پس از خشك كردن در دماي C 150-25در مدت زمان 24-3 ساعت با شيب دمايي C6، كلسيناسيون در دماي °C 700-400 و فشار آتمسفري به مدت 12- 5 ساعت در حضور هوا يا اكسيژن با دبي cc/(min.gr catalyst)30-10 انجام شد. سپس احيا در حضور گاز هيدروژن با افزايش تدريجي دما با شيب C5 تا °C600-500 و فشار 20-15 بار به مدت 8-2 ساعت و با دبي cc/(min.gr catalyst)20-10 از جريان هيدروژن انجام شد. سپس فعالسازي با گرم كردن كاتاليست در دماي°C300-50 در جو نيتروژن با آلومينيوم كلرايد در هالو كربني نظير كربن تتراكلرايد يا در حضور نيتروژن با دبي cc/(min.gr catalyst)15-8 و تتراكلريد كربن به ميزان 10% وزني از كاتاليست در مدت زمان 6 ساعت و فشار 1 آتمسفر انجام گرديد.

تاریخ ثبت: 1390/11/25
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فرآيند پليمريزاسيون اتيلن در دو راكتور با حجم يكسان انجام مي شود. دو راكتور نسبت به هم در آرايش هاي موازي و سري استفاده شد. در آرايش موازي پلي اتيلن دانسيته بالا با جرم مولكولي پايين به علت مصرف بيشتر گاز هيدروژن به دست مي آيد. گاز هيدروژن به عنوان عامل كنترل كننده جرم مولكولي استفاده شد. دماي واكنش و فشار هر دو راكتور به ترتيب در محدود 85-75 درجه سانتي گراد و barg و10-5 تنظيم گرديد. در ارايش سري دو راكتور پشت سر هم قرار گرفته و سوسپانسيون خارج شده از راكتور اول ابتدا به يك مخزن فشارزدايي سپس به راكتور دوم وارد شد. دماي واكنش در هر دو راكتور 85-75 درجه سانتي گراد، فشار راكتور اول bargو 10-5 و فشار راكتور دوم barg ؟؟؟؟؟؟؟ تنظيم گرديد. در آرايش سري محتويات راكتور اول قبل از ورود به راكتور دوم با استفاده از يك ظرف (flush Drum) فشارزدايي شده و سپس وارد راكتور دوم مي گردد. در هر دو آرايش از 1- بوتن به عنوان عامل كنترل كننده دانسيته پليمر استفاده شد.

تاریخ ثبت: 1390/12/27
خلاصه اختراع:

توليد متانول ازگازطبيعي به روش ريفورمينگ

موارد یافت شده: 4