لیست اختراعات علي شعباني سرخني
دستگاه خشككن بستر سيال و پوستكن سايشي پنوماتيك شلتوك با سوخت زيستتوده، فرآيند خشك كردن و پوستكني شلتوك خام را همزمان در يك تجهيز و با بازده انرژي بالاتر و ضايعات كمتر محصول، در مدت زمان كمتري نسبت به دستگاههاي موجود، انجام ميدهد. در شاليكوبيهاي كنوني، علاوه بر مصرف بالاي انرژي طي فرآيند خشك كردن، به دليل توزيع نامناسب حرارت و ايجاد گراديان شديد رطوبتي و دمايي در مغز دانه برنج، تركهاي داخل دانه گسترش يافته و با انتقال شلتوك خشك به دستگاههاي پوستكني و سفيدكني و اعمال نيروي مكانيكي، ميزان نيمدانه و ضايعات محصول در فرآيند تبديل برنج افزايش مييابد. در خشككن بستر سيال و پوستكن سايشي پنوماتيك شلتوك با سوخت زيستتوده، شلتوك خام در يك چرخه بسته با استفاده از جريان هواي فشرده ، از پايين مخزن وارد جريان هواي گرم شده و طي عبور از لوله گردشي، با هواي گرم تبادل حرارتي و رطوبتي انجام داده، سپس از بالاي مخزن مجدداً وارد آن ميشود. در فاصله هر ورود و خروج شلتوك در داخل مخزن، فرآيند تمپرينگ انجام ميشود در طي فرآيند خشك كردن، به دليل سايش دانههاي شلتوك كه با سرعت بالا در جريان هوا حركت ميكنند، پوسته بيروني شلتوك به تدريج كنده شده، شلتوك ورودي به برنج قهوهاي تبديل ميشود. پوسته هاي جدا شده از شلتوك نيز در يك كوره جانبي سوزانده شده و با انتقال هواي گرم توليد شده به داخل مخزن، انرژي لازم براي خشك كردن شلتوك تامين ميشود.
توربين بادي با پوشش دوار و دريچه تنظيم جريان هوا، براي توليد برق از انرژي تجديدپذير باد استفاده ميشود. در فرآيند تبديل انرژي جنبشي باد به انرژي الكتريكي، اگر طراحي و ساختار توربين قابليت انطباق بيشتري با تغييرات لحظهاي شدت و جهت وزش باد داشته باشد توانايي توربين براي توليد برق افزايش مييابد. در توربينهاي بادي محور عمودي كنوني، به دليل اِعمال نيروي باد به پره هاي هر دو سوي محور دوران، بازده انرژي كاهش مييابد و در هنگام وزش بادهاي شديد لازم است توربين متوقف شود.براي رفع مشكلات فوق، در توربين بادي با پوشش دوار، همواره نيمي از پرههاي توربين در معرض وزش باد قرار ميگيرد و با كمك پوشش دوار از برخورد باد با نيمه ديگر جلوگيري شده، مقاومت نيمه ديگر حذف ميشود. با افزايش شدت وزش باد، با كاهش مساحت دريچه ورود جريان هوا، حجم هواي ورودي و در نتيجه، سرعت آن كاهش مييابد. از طرف ديگر در هنگام كاهش شدت وزش باد، با خروج صفحه كشويي دريچه و ايجاد يك ديواره بلندتر، حجم بيشتري از جريان هوا به توربين منتقل شده، كه به دليل كاهش سطح مقطع جريان، سرعت آن افزايش مييابد، لذا توربين در محدوده گسترهتري از سرعت باد، قادر به توليد برق خواهد شد.
دستگاه پيشخشككن و ريشكزن بادي شلتوك، با هدف كاستن سريع رطوبت اوليه و افزايش قابليت انبارماني شلتوك و حذف ريشك، غبار و ضايعات همراه شلتوك و افزايش بازده و تسهيل فرآيند تبديل برنج ارائه شده است. در حال حاضر، به دليل حجم بالاي شلتوك توليدي در فصل برداشت برنج و ظرفيت محدود خشككنهاي كارخانجات شاليكوبي، به ناچار وقفهاي در انتقال شلتوك تازه به خشككن، ايجاد ميشود. بالا بودن رطوبت شلتوكهاي برداشت شده، موجب افزايش كپك زدگي شلتوك و تغيير رنگ و كاهش بازدهي برنج تبديلي ميشود. در اختراع حاضر، شلتوك به دليل اختلاف رطوبت نسبي هواي ورودي با رطوبت اشباع هوا در همان دما، رطوبت خود را از دست ميدهد لذا ميتوان شلتوك را در دماي پايينتر، خشك نمود و مصرف انرژي و تنش حرارتي در دانه را كاهش داد. اختراع حاضر علاوه بر كاهش رطوبت شلتوك، ريشكهاي شلتوك و گرد و غبار و ضايعات موجود در شلتوك را نيز از آن جدا ميكند كه با تسهيل مراحل بعدي، موجب افزايش بهرهوري و بازدهي فرآيند تبديل برنج ميشود.
دستگاه پيشخشككن ناوداني يك مرحلهاي شلتوك، با هدف تسهيل حركت شلتوك مرطوب، كاستن سريع رطوبت اوليه و افزودن قابليت انبارماني شلتوك و كاهش ريشك، غبار و ضايعات همراه شلتوك و افزايش بازده و تسهيل فرآيند تبديل برنج ارائه شده است. در حال حاضر، به دليل حجم بالاي شلتوك توليدي در فصل برداشت برنج و ظرفيت محدود خشككنهاي كارخانجات شاليكوبي، به ناچار وقفهاي در انتقال شلتوك تازه به خشككن، ايجاد ميشود. بالا بودن رطوبت شلتوك تازه برداشت شده، موجب افزايش كپكزدگي شلتوك و تغيير رنگ و كاهش بازدهي برنج تبديلي ميشود. در اختراع حاضر، با شناورسازي شلتوك در جريان هواي گرم در مدت زمان كوتاه، رطوبت سطحي آن كاهش مييابد پيش از آن كه تنش حرارتي در مغز دانه افزايش يابد. اختراع حاضر به شكل پيوسته كار ميكند و علاوه بر كاهش رطوبت شلتوك، موجب كاهش ريشكها و گرد و غبار و ضايعات موجود در شلتوك نيز ميشود كه با تسهيل مراحل بعدي، موجب افزايش بهرهوري و بازدهي فرآيند تبديل برنج ميشود.
موارد یافت شده: 4