لیست اختراعات علي فرهي
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع طبيعي استفاده از منابع و مصنوعات بشر ساخت بيشتر از پيش فراگير شده است يكي از مواردي كه بشر با آن بسيار روبرو است، استفاده از كفپوشها و فرش مي باشد يكي از مواد اوليه در بافت فرشها نخ پنبه بعنوان نخ چله مي باشد. با توجه به كاهش منابع توليدي پنبه در دنيا و بالتبع آن افزايش قيمت روز افزون آن نياز به استفاده از يك جايگزين مصنوعي به شدت محسوس مي باشد. در اين كار با هدف جايگزيني فيلامنت پلي استر و همانند سازي خواص آن با خواص پنبه اقدام به ريسندگي و تنظيم پارامترهاي مربوطه جهت مشابه سازي خواص نموده شده. با اين هدف اقدامات لازم در ماشين تكسچرايزينگ با استفاده از طرح آماريCCD به روش RSM تحت نرم افزار Design Expert 7 صورت گرفت. مشكلات احتمالي پيش روي اين سيستم ثبات ابعادي فرش بافته شده مي باشد. مزيت اصلي اين اختراع كاهش هزينه ها و كاهش قيمت تمام شده مي باشد چون معمولاً الياف طبيعي به دليل كمبود منابع و هزينه زا بودن داراي ارزش افزوده بالاتري مي باشد استفاده از اين اختراع جنبه اقتصادي بودن را كاملاً توجيه مي كند. مزيت ديگر آن پروسه پذيري خوب الياف مصنوعي مي باشد كه متناسب با نياز قابل تطبيق مي باشد.
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع طبيعي استفاده از منابع و مصنوعات بشر ساخت بيشتر از پيش فراگير شده است يكي از مواردي كه بشر با آن بسيار روبرو است، استفاده از كفپوشها و فرش مي باشد يكي از مواد اوليه در بافت فرشها نخ پنبه بعنوان نخ پود مي باشد. با توجه به كاهش منابع توليدي پنبه در دنيا و بالتبع آن افزايش قيمت روز افزون آن نياز به استفاده از يك جايگزين مصنوعي به شدت محسوس مي باشد. در اين كار با هدف جايگزيني فيلامنت پلي استر و همانند سازي خواص آن با خواص پنبه اقدام به ريسندگي و تنظيم پارامترهاي مربوطه جهت مشابه سازي خواص نموده شده. با اين هدف اقدامات لازم در ماشين تكسچرايزينگ با استفاده از طرح آماريCCD به روش RSM تحت نرم افزار Design Expert 7 صورت گرفت. مشكلات احتمالي پيش روي اين سيستم ثبات ابعادي فرش بافته شده مي باشد. مزيت اصلي اين اختراع كاهش هزينه ها و كاهش قيمت تمام شده مي باشد چون معمولاً الياف طبيعي به دليل كمبود منابع و هزينه زا بودن داراي ارزش افزوده بالاتري مي باشد استفاده از اين اختراع جنبه اقتصادي بودن را كاملاً توجيه مي كند. مزيت ديگر آن پروسه پذيري خوب الياف مصنوعي مي باشد كه متناسب با نياز قابل تطبيق مي باشد.
اين فعاليت در راستاي توليد نخ ضد لك بعنوان اولين گام در توليد موثر كالاهاي ضد لك با حفظ خواص تنفسي و قابليت پوشانندگي و نرمي مي باشد. اين خصلت با خواص خوب و هزينه پايين پليمرهاي سنتزي در كنار هم ايجاد و خصلت خوب ضد لك ضد چرك را ايجاد مي نمايد.\\\\\\\\\\\\\\ايجاد لك در كالاهاي نساجي و چرك پذيري آنها بعنوان يكي از عيوب موجود در كالا مي باشد در اين اختراع سعي شده تا با استفاده از ضد لك نمودن نخ تا حد زيادي اين مشكل برطرف گردد از جهتي بدليل ايجاد اين خصلت در نخ قابليت و دوام شستشو در كالا بسيار بالا مي رود.\\\\\\\\\\\\\\در گذشته تلاشهاي زيادي براي آب گريزي و ضد لك نمودن كالاهاي نساجي بخصوص پارچه صورت گرفته و در اكثر موارد تلاش بر روي پنبه بوده در اين كار تلاش در جهت بهبود اين خصلت در فيلامنت پلي استر مي باشد.\\\\\\\\\\\\\\مشكل پيش روي اين اختراع ثبات پايين شستشويي در برابر ضد لك شدن مي باشد كه مي تواند بعنوان عيبي بزرگ در اين نوع كالا باشد و علت اصلي آن جنس پلي استر و انرژي سطحي پايين آن مي باشد كه موجب مي گردد هر ماده اي پس از كوت شدن به راحتي از روي ليف رها شده و ثبات خود را ازدست خواهد داد.\\\\\\\\\\\\\\مزيت اصلي اين اختراع كاهش هزينه ها و كاهش قيمت تمام شده مي باشد چون علاوه بر كاهش شستشو اين كالا به راحتي تميز خواهد شد و بدليل جذب رطويت پايين آن سريع خشك مي شود.\\\\\\\\\\\\\\
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع طبيعي استفاده از منابع و مصنوعات بشر ساخت بيشتر از پيش فراگير شده است يكي از مواردي كه بشر با آن بسيار روبرو است، استفاده از كفپوشها و فرش مي باشد يكي از مواد اوليه در بافت فرشها نخ پنبه بعنوان نخ به كار رفته در فرش ماشيني مي باشد. با توجه به كاهش منابع توليدي پنبه در دنيا و بالتبع آن افزايش قيمت روز افزون آن نياز به استفاده از يك جايگزين مصنوعي به شدت محسوس مي باشد. از جهتي اين جايگزين بايد به نحوي عمل كند تا علاوه بر پوشش نيازهاي موجود موجب افزايش كيفيت و ايجاد مزاياي جديد نيز باشد. در اين اختراع به روش ريسندگي در سيستم اير تكسچرايزينگ اقدام به ريسندگي و ساخت الياف فيلامنت پلي استر نموده و سپس در فرآيند تكميلي پس از ريسندگي با استفاده از رزين pu با دوز بهينه شده و رنگدانه لومينار در محدوده ميكرو متر ايجاد لايه luminary transparent در روي ساختار سطحي فيلامنت نموده و پس از عبور از كوره تثبيت ساختار سطحي در اثر برقراري پيوندهاي cross link تثبيت مي گردد. براي نيل به اين هدف اقدامات لازم در ماشين تكسچرايزينگ با استفاده از طرح آماريCCD به روش RSM تحت نرم افزار Design Expert 7 صورت گرفت. مشكلات احتمالي پيش روي اين محصول محدوديت در رنگهاي luminar مي باشد. مزيت اصلي اين اختراع ايجاد خصيصه شب نما بودن داراي ثبات شستشوي بالا و داراي عدم تغيير در ساختار سطحي و زير دست كالا مي باشد.
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع طبيعي استفاده از منابع و مصنوعات بشر ساخت بيشتر از پيش فراگير شده است يكي از مواردي كه بشر با آن بسيار روبرو است، استفاده از كفپوشها و فرش مي باشد يكي از مواد اوليه در بافت فرشها نخ پنبه بعنوان نخ به كار رفته در فرش ماشيني مي باشد. با توجه به كاهش منابع توليدي پنبه در دنيا و بالتبع آن افزايش قيمت روز افزون آن نياز به استفاده از يك جايگزين مصنوعي به شدت محسوس مي باشد. از جهتي اين جايگزين بايد به نحوي عمل كند تا علاوه بر پوشش نيازهاي موجود موجب افزايش كيفيت و ايجاد مزاياي جديد نيز باشد. در اين اختراع به روش ريسندگي در سيستم اير تكسچرايزينگ اقدام به ريسندگي و ساخت الياف فيلامنت پلي استر نموده و سپس در فرآيند تكميلي پس از ريسندگي با استفاده از رزين pu با دوز بهينه شده و نانو سيليكا در محدوده 3 تا4 نانو متر به شكل آناتاز ايجاد لايه super hydrophobic در روي ساختار سطحي فيلامنت نموده و پس از عبور از كوره تثبيت ساختار سطحي در اثر برقراري پيوندهاي cross link تثبيت مي گردد. براي نيل به اين هدف اقدامات لازم در ماشين تكسچرايزينگ با استفاده از طرح آماريCCD به روش RSM تحت نرم افزار Design Expert 7 صورت گرفت. مشكلات احتمالي پيش روي اين سيستم عدم جذب آب مثل سابق مي باشد كه در برخي كفپوشها همانند پادري مورد نياز مي باشد ولي عدم چرك پذيري موجب پوشش اين عيب خواهد شد. مزيت اصلي اين اختراع كاهش هزينه ها و كاهش قيمت تمام شده مي باشد چون معمولاً الياف طبيعي به دليل كمبود منابع و هزينه زا بودن داراي ارزش افزوده بالاتري مي باشد استفاده از اين اختراع جنبه اقتصادي بودن را كاملاً توجيه مي كند. و مزيت ضد لك بودن كالا خود به تنهايي يك خصيصه متفاوت براي كالاي توليدي مي باشد. مزيت ديگر آن پروسه پذيري خوب الياف مصنوعي مي باشد كه متناسب با نياز قابل تطبيق مي باشد.
خلاصه اختراع با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع طبيعي استفاده از منابع و مصنوعات بشر ساخت بيشتر از پيش فراگير شده است يكي از مواردي كه بشر با آن بسيار روبرو است، استفاده از كفپوشها و فرش مي باشد يكي از مواد اوليه در بافت فرشها نخ پنبه بعنوان نخ به كار رفته در فرش ماشيني مي باشد. با توجه به كاهش منابع توليدي پنبه در دنيا و بالتبع آن افزايش قيمت روز افزون آن نياز به استفاده از يك جايگزين مصنوعي به شدت محسوس مي باشد. از جهتي اين جايگزين بايد به نحوي عمل كند تا علاوه بر پوشش نيازهاي موجود موجب افزايش كيفيت و ايجاد مزاياي جديد نيز باشد. در اين اختراع به روش ريسندگي در سيستم اير تكسچرايزينگ اقدام به ريسندگي و ساخت الياف فيلامنت پلي استر نموده و سپس در فرآيند تكميلي پس از ريسندگي با استفاده از رزين pu با دوز بهينه شده و نانو ذرات مس در محدوده 3 تا4 نانو متر به شكل آناتاز ايجاد لايه super hydrophobic و محافظ در برابر رشد ميكروارگانيسم ها در روي ساختار سطحي فيلامنت نموده و پس از عبور از كوره تثبيت ساختار سطحي در اثر برقراري پيوندهاي cross link تثبيت مي گردد. براي نيل به اين هدف اقدامات لازم در ماشين تكسچرايزينگ با استفاده از طرح آماريCCD به روش RSM تحت نرم افزار Design Expert 7 صورت گرفت. مشكلات احتمالي پيش روي اين سيستم عدم جذب آب مثل سابق مي باشد كه در برخي كفپوشها همانند پادري مورد نياز مي باشد ولي عدم رشد ميكرو ارگانيزم ها موجب پوشش اين عيب خواهد شد. مزيت اصلي اين اختراع كاهش هزينه ها و كاهش قيمت تمام شده مي باشد چون معمولاً الياف طبيعي به دليل كمبود منابع و هزينه زا بودن داراي ارزش افزوده بالاتري مي باشد استفاده از اين اختراع جنبه اقتصادي بودن را كاملاً توجيه مي كند. و مزيت ضد لك بودن كالا خود به تنهايي يك خصيصه متفاوت براي كالاي توليدي مي باشد. مزيت ديگر آن پروسه پذيري خوب الياف مصنوعي مي باشد كه متناسب با نياز قابل تطبيق مي باشد.
قيد و بند آزمون چقرمگي شكست در فولاد ترمومكانيكال براي هر نمونه آزمايش با ابعاد متفاوت بايد ابعاد متفاوتي داشته باشد. به دليل هزينه و زمان صرف شده براي طراحي و ساخت هر باره قيد و بند متناسب با نمونه آزمايش اين نياز احساس مي شود تا قيد و بندي طراحي گردد كه بتواند پاسخگوي نمونه هاي با ابعاد متفاوت باشد. در آزمايش چقرمگي شكست يكي از عوامل مهم براي بدست آوردن نتايج دقيق در مركز قرار گيري نمونه نسبت به تكيه گاه ها و چكش اعمال بار است. لذا بايد مكانيزمي براي اين امر تهيه شود و پيش از انجام آزمايش از آن استفاده گردد. همچنين به دليل اهميت چقرمگي شكست در مهندسي به طور عام و به طور خاص در زمينه مواد نرم( فولاد) در مهندسي مكانيك (به عنوان مثال لوله هاي انتقال گاز يا مخازن جدار ضخيم و جدار نازك نگهداري سوخت) و مواد ترد (بتن) در مهندسي عمران (به عنوان مثال سدها يا هر سازه بتني)، مي توان از طرح ساخته شده استفاده كرد.
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع تجديد ناپذير در دنيا ؛ امروزه استفاده از الياف مصنوعي ( بشر ساخت) مانند پلي استر ، نايلون ، پلي پروپيلن و اكريليك جهت توليد منسوجات نساجي معمول و رايج گرديده است. از جمله مزيت هاي پلي استر در قياس با مابقي الياف مصنوعي مي توان به فزوني منابع پتروشيميايي و نفتي در ايران ؛ دسترسي آسان به مواد اوليه توليد الياف پلي استر فيلامنت ( پلي اتيلن ترفتالات) اشاره نمود. افزايش روز افزون در ميزان توليد الياف فيلامنت پلي استر و همچنين مصرف آن در صنعت كشور( به خصوص صنايع نساجي و پوشاك) ، منجر به ايجاد الزاماتي جهت ايجاد خواص ويژه و منحصر به فرد در اين محصول در راستاي برآورده سازي نيازهاي مشتريان گرديده است . با توجه به كاربرد وسيع پلي استر فيلامنت در توليد فرش ماشيني به عنوان نخ خاب ، نخ پود و چله (تار) ، در اين اختراع سعي بر پايدار سازي مواد ضد لك بر روي فيلامنت پلي استر جهت كاربرد در فرش ماشينيگرديده است . توليد فيلامنت پلي استر ضد لك و ضد آب با خواص پايدار داراي تاثير بسزا در به تاخير انداختن روند جذب لكه ناشي از چاي ، قهوه ، آب ميوه ، نوشابه و مايعات به سطح فرش ، ديرتر لك شدن فرش و تسهيل در روند پاك كردن لكه از روي فرش ( در صورت جذب مواد به سطح فرش ) مي باشد. لازم به توضيح است كه مواد بر پايه فلوئور كربن داراي قابليت بالا از لحاظ ضد لك و ضد آب مي باشند. در اين اختراع جهت پايدار سازي مواد ضد لك بر پايه فلوئوركربن بر روي فيلامنت پلي استر بسته به زمان ، سعي بر استفاده از مواد پيوند عرضي دهنده مانند گلوترآلدهيد ، سطح فعال آمفوتريك مانند سولفوبتائين به عنوان عامل پايدار كننده كلوئيد و استفاده از روش حرارتي جهت تثبيت مواد بر روي پلي استر تحت زمان و دماي مشخص در داخل خشك كن (استنتر) گرديده است كه اين نيز خود به عنوان نكته اي برجسته از اين ثبت اختراع به شمار ميرود. از جمله موارد ديگر مي توان به عدم تاثير گذاري مواد به كار رفته بر رنگ و زير دست كالا اشاره نمود.
با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع تجديد ناپذير در دنيا ؛ امروزه استفاده از الياف مصنوعي ( بشر ساخت) مانند پلي استر ، نايلون ، پلي پروپيلن و اكريليك جهت توليد منسوجات نساجي معمول و رايج گرديده است. از جمله مزيت هاي پلي استر در قياس با مابقي الياف مصنوعي مي توان به فزوني منابع پتروشيميايي و نفتي در ايران ؛ دسترسي آسان به مواد اوليه توليد الياف پلي استر فيلامنت ( پلي اتيلن ترفتالات) اشاره نمود. افزايش روز افزون در ميزان توليد الياف فيلامنت پلي استر و همچنين مصرف آن در صنعت كشور( به خصوص صنايع نساجي و پوشاك) ، منجر به ايجاد الزاماتي جهت ايجاد خواص ويژه و منحصر به فرد در اين محصول در راستاي برآورده سازي نيازهاي مشتريان گرديده است . بر اين اساس در اين اختراع سعي بر پايدار سازي مواد نانو ضد آتش بر روي فيلامنت پلي استر جهت كاربرد در فرش ماشينيگرديده است . توليد فيلامنت پلي استر ضد آتش با خواص پايدار داراي تاثير بسزا در جلوگيري از پيشروي شعله بعد از بروز اشتعال در فرش ماشيني در حوزه هاي مسكوني و اداري مي باشد. در اين اختراع جهت پايدار سازي مواد نانو ضد آتش بر روي فيلامنت پلي استر بسته به زمان ، سعي بر استفاده از مواد پيوند عرضي دهنده مانند گلوترآلدهيد ، سطح فعال آمفوتريك مانند سولفوبتائين به عنوان عامل پايدار كننده كلوئيد و استفاده از روش حرارتي جهت تثبيت مواد بر روي پلي استر تحت زمان و دماي مشخص در داخل خشك كن (استنتر) گرديده است كه اين نيز خود به عنوان نكته اي برجسته از اين ثبت اختراع به شمار ميرود. از جمله موارد ديگر مي توان به عدم تاثير گذاري مواد به كار رفته بر رنگ و زير دست كالا اشاره نمود.
ادعانامه اينجانب علي فرهي بدينوسيله ادعاي خود را جهت ثبت اختراع مبتني بر توليد الياف فيلامنت پلي استر معطر جهت كاربرد در فرش ماشيني اعلام مي دارم. عناصر فني 1-فيلامنت پلي استر POY به نمره نخ 300 دنير 2-سيسستم تكسچره به هواي فشرده ( اير تكسچره) 3-مواد معطر 4-\\tتثبيت مواد بر روي الياف فيلامنت پلي استر تكنيك ساخت در اين اختراع ابتدا نخ فيلامنت پلي استر POY تحت پروسه تكسچرايزينگ با هواي فشرده (Air texturizing) و عمليات رنگرزي توسط جت رنگرزي قرار مي گيرد. در ادامه فيلامنت پلي استر رنگي و يا خام تحت عمليات تكميلي به مواد معطر آغشته مي شود. در انتها عمليات تثبيت بر روي فيلامنت پلي استر تحت دماي 100 تا 150 درجه سانتيگراد در داخل خشك كن انجام مي شود. عمليات تثبيت با بهبود در روند برقراري پيوند عرضي ميان الياف فيلامنت پلي استر و مواد معطر داراي تاثير بسزا در خواص فيلامنت پلي استر معطر مي باشد. خلاصه اختراع با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و كاهش منابع تجديد ناپذير در دنيا ؛ امروزه استفاده از الياف مصنوعي ( بشر ساخت) مانند پلي استر ، نايلون ، پلي پروپيلن و اكريليك جهت توليد منسوجات نساجي معمول و رايج گرديده است. بر اساس آمار ارائه شده از سوي مجله معتبر الياف ( Fiber journal) ، ميزان توليد الياف پلي استر ( فيلامنت – استيپل) در سال هاي 1990 تا 2012 داراي رشد بسيار چشمگير در دنيا بوده است و پس از آن الياف نايلون و پلي پروپيلن در رده هاي بعدي قرار دارند. با توجه به فزوني منابع پتروشيميايي و نفتي در ايران ؛ دسترسي آسان به مواد اوليه توليد الياف پلي استر فيلامنت ( پلي اتيلن ترفتالات) به عنوان نوعي مزيت رقابتي در قياس با الياف طبيعي به شمار مي رود كه اين خودمي تواند به عنوان عاملي موثر در جايگزيني الياف پلي استر به جاي الياف طبيعي مانند پنبه ، پشم و ابريشم در بسياري از مصارف باشد. با توجه به مزيت هاي فوق الذكر ، در اين اختراع سعي بر توليد نخ فيلامنت پلي استر اير تكسچره ( تكسچره شده با هواي فشرده) و سپس آغشته نمودن آن با مواد نانومعطر گرديده است. در اين اختراع جهت حصول مواد معطر پايدار بسته به زمان ، سعي بر تثبيت مواد بر روي پلي استر تحت زمان و دماي مشخص در داخل خشك كن گرديده است. از جمله مزيت هاي اصلي اين اختراع مي توان به توليد الياف پلي استر فيلامنت معطر با خواص پايدار تحت زمان طولاني اشاره نمود. همچنين مواد به كار رفته فاقد هرگونه تاثير منفي بر زير دست كالا و ساختار سطحي پلي استر مي باشند. امضا متقاضي
موارد یافت شده: 10