لیست اختراعات علیرضا زمانی تیموری چشمه خان محمد
هسته خرما يكي از ضايعات گياهي سودمنددر صنايع غذايي مي باشد كه باتوجه به ارزش غذايي بالا براي انسان ها، نيازمند مسيري جهت توليد صنعتي عمده و ورود به زنجيره غذايي همگاني مي باشد. دمنوش گرانوله هسته خرما محصولي است كه توانسته است مسير توليد و استفاده عمده عمومي را هموار گرداند. مصرف اين دمنوش كاملا شبيه چاي بوده و تنها نياز به آب جوش و مدت 3-4 دقيقه دم كردن دارد. در اين روش هسته خرما سخت و يكپارچه (رست شده يا نشده) تبديل به پودر مي گردد تا امكان عصاره دهي تمامي ذرات در محيط آب جوش برايآنَ فراهم گردد. هرچند تبديل هسته به پودر ان را قابل مصرف نميكند زيرا بدليل پراكندگي و وزن ملكولي آن، پودر بصورت معلق در آب مي ماند و عصاره آن حاوي ذرات جامد خواهد بود كه بدليل ايجاد عدم شفافيت عصاره آن از كيفيت بسيار پايين برخوردار است. با اضافه كردن عامل منعقد كننده يا شفاف كننده به پودر هسته، امكان ايجاد شفافيت در عصاره ايجاد مي شود. همچنين با استفاده از عامل چسبندگي و شكل دهي، امكان شكل پذيري پودر هسته به گرانول فراهم ميگردد. همچنين با اضافه كردن رنگ هاي گياهي به اين مخلوط، مي توان عصاره شفاف با رنگ هاي مختلف ايجاد نمود، هرچند رنگ خود عصاره از زرد روشن تا زرد متغير مي باشد. پس از تركيب مواد فوق و تبديل پودر به خمير بوسيله آب، عمل شكل دهي و تبديل خمير به ذرات گرانول و خشك كردن انجام مي شود، كه دراين مرحله محصول قابل مصرف مي باشد.
موارد یافت شده: 6