لیست اختراعات علیرضا عشافلی
خلاصه عنوان: نوار چسبنده مخصوص فيكس كردن كاتتر وريد محيطي با قابليت پانسمان زخم نيدل آن زمينهفني: پرستاري_پزشكي مشكلفني: رگگيري يكي از پروسيجرهاي پرتكرار و پراهميت براي پرستاران و مراقبت از عروق يكي از مهمترين دغدغههاي كادر درمان ميباشد، زيرا پيوسته در جهت انجام مداخلات مراقبتي و درماني مورد استفاده قرار ميگيرد. همه روزه در بيمارستانها شاهد آسيب ديدن عروق بيماران هستيم كه اعم علت آن ثابت و پايدار نماندن كاتترهاي وريد محيطي در موقعيت مناسب و سطح پوست است كه به دليل عدم انعطاف و يكپارچه نبودن چسب نگهدارنده كاتترها، كاري وقتگير و در بعضي مواقع نيازمند ابزاري از قيبل قيچي يا تيغ جراحي ميباشد و باعث افزايش فشاركاري، عدم تمركز پرستاران و بروز اشتباهاتي از جانب آنها ميشود. راهحل: سيستمي طراحي نموديم كه يكپارچه و انعطافپذير باشد تا هنگام استفاده از آن سرعت عمل پرستار افزايش يابد و همچنين قابليت پانسمان بعد از DC شدن كاتتر را داشته باشد تا از افزايش زبالههاي عفوني جلوگيري و باعث كاهش مصرف تجهيزات پزشكي و كاهش بار كاري پرستاران و افزايش ايمني بيمار شود. كاربرد: در تمامي بخشهاي درماني از جمله درمانگاهها و تمام بخشهاي بيمارستاني، جهت فيكس كردن كاتترهاي وريد محيطي و پانسمان جاي زخم آنها قابليت استفاده دارد.
عنوان: پد شريانبند با قابليت ضد آبي و محافظت از بافت پوست و اندام زمينهفني: پرستاري_پزشكي مشكلفني: تاكنون روش مسدود سازي شريان به اين صورت بوده كه ابتدا اندام مورد نظر را ضد عفوني نموده، بالا نگه ميدارند و با استفاده از الياف پنبه فشرده دو تا سه دور، دور اندام را ميپوشانند و سپس شريانبند را روي الياف پنبه فشرده ثابت ميكنند كه داراي معايبي از قبيل؛ استفاده بيش از حد از تجهيزات بيمارستاني، مرطوب شدن شريانبند، افزايش زبالههاي عفوني، افزايش خطر آسيب به بافت پوست و اندام، متصل شدن الياف پنبه به نوار چسبنده پارچهاي و ساير است. راهحل: از اين رو ما دست به طراحي پد شريانبند زدهايم كه محافظتكننده از بافت پوست و اندام است و به نحوي طراحي گرديده تا زير شريانبند قرار گيرد و از فشاري كه شريانبند به بافت پوست و اندام وارد ميكند، جلوگيري كند. از مزاياي اين وسيله، قابليت استفاده چندين باره، عدم مصرف برخي از تجهيزات بيمارستاني، جلوگيري از مرطوب شدن شريانبند، عدم ايجاد حساسيت پوستي و آسيب به بافت پوست و اندام و ساير است. كاربرد: اين وسيله در مواقعي كه اندامي قرار است تحت فشار با شريانبند قرار بگيرد به كار ميرود.
خلاصه زمينهفني: پرستاري_پزشكي مشكلفني: يكي از تجهيزات پر مصرف در بيمارستانها ميكروست ميباشد كه به منظور دادن حجم مشخصي از مايع و رقيقسازي داروها مورد استفاده قرار ميگيرد. روش مرسوم براي رقيقسازي دارو در ميكروست بدين صورت است كه پس از پر كردن ميكروست با حجم مشخصي از مايع سرم و همچنين كشيدن دارو در سرنگ، ميكروست از آويز خود جدا شده تا امكان دسترسي به ورودي ميكروست به وجود آيد سپس اقدام به ضد عفوني نمودن ورودي ميكروست (توسط پنبهي الكلي) كرده و با ايجاد منفذي در ورودي ميكروست به وسيلهي نيدل، دارو به ميكروست اضافه و سپس در محل خود آويزان ميشود. راهحل: سيستمي طراحي نموديم كه با تغيير ورودي ميكروست ميتواند به حذف نيدلهاي فلزي و پيامدهاي اين امر كمك كند. اين سيستم به گونهاي طراحي شده كه دسترسي به ورودي را سادهتر نموده و بهداشت ورودي را بيشتر مينمايد. همچنين ورودي ايمن و يك طرفهاي جهت تزريق دارو ايجاد ميكند كه با سرنگ بدون نيدل كار تزريق انجام گيرد. كاربرد: ميكروست طراحي شده در محيطهاي مراقبت باليني كه نياز به تزريق و رقيقسازي دارو ميباشد، استفاده فراواني دارد و نسبت به ميكروستهاي موجود از اين نظر كه نيدل را از فرايند تزريق حذف، كار با ابزار را راحتتر و همچنين خطر انتقال آلودگي از درگاه ميكروست را كاهش داده، برتري دارد.
تقريبا تمامي بيماران طي مدت بستري در بيمارستان، روزانه انواع داروهايي كه به سرم اضافه ميشوند را با اهداف مختلف درماني دريافت ميكنند. شكل غالب اين درمانها به صورت انفوزيون وريدي است كه طي آن دارو در حجمي از سرم درون بطري سرم يا ميكروست رقيق و از طريق مسير عروقي باز (آنژيوكت) به بدن بيمار رسانده ميشود. روشي كه تا به امروز براي اضافه كردن دارو به بطري سرم يا ميكروست از آن استفاده ميشود بدين صورت است كه دارو به داخل سرنگ كشيده ميشود و پس از ضد عفوني نمودن گوشهاي از بطري سرم يا ورودي ميكروست (توسط پنبهي الكلي) با ايجاد منفذي در بطري سرم يا ورودي ميكروست از طريق نيدل، دارو به سرم يا ميكروست اضافه ميشود. اين سيستم پس از كشيدن پنبهي الكلي بر روي سطح مربوطه، درون بطري سرم يا ورودي ميكروست وارد شده و به اين ترتيب درگاهي تميز براي اضافه نمودن دارو به درون بطري سرم و ميكروست، بدون نياز به نيدل ايجاد ميكند. شايان ذكر است كه اين سيستم قابليت استفاده چند باره دارد و بعد از اولين تزريق به مدت 72 ساعت قابليت استفاده مجدد را خواهد داشت. ميزان مصرف روزانه، هزينهي توليد و دفع نيدل و همچنين خطرات انتقال بيماريهاي عفوني از طريق آنها برهيچ كس پوشيده نيست. از اين رو ما به فكر طراحي درگاه تبديلي مخصوصي افتاديم كه نياز به استفاده از نيدل كه خود يكي از مهم ترين عوامل آلوده كننده (در رابطه با خطر نيدل استيك شدن) افراد و محيط ميباشد و همچنين مصرف روزانه آن هزينه سنگيني براي اقتصاد جامعه دارد را به طرز چشمگيري كاهش دهيم تا از اين پس تزريق و انفوزيون اكثر داروها بدون نياز به نيدل به انجام برسد.
موارد یافت شده: 4