لیست اختراعات علی اکبری
اين اختراع با عنوان ساخت الكترود شفاف منعطف به روش چاپ براي كاربرد در سلول خورشيدي پليمري در حوزه انرژي مي باشد و در علوم مختلف و مرتبط با انرژي از جمله شيمي، مهندسي مواد، پليمر و فيزيك جا مي گيرد. افزايش مصرف سوخت هاي فسيلي در قرن اخير و همراه با آن افزايش انتشار گازهاي گلخانه اي، با آلودگي بيش از پيش محيط زيست و خسارات جبران ناپذير براي منابع حياتي همراه بوده است از اين رو انرژي هاي تجديد پذير جايگزين مناسبي براي سوخت هاي فسيلي مي باشند. امروزه از سلول خورشيدي پليمري به دليل مزايايي چون انعطاف پذيري، وزن سبك، قيمت ارزان استفاده مي شود. الكترودهاي شفاف نقش اصلي در ساخت سلول هاي خورشيدي ايفا مي كنند . محققان بدليل كمبود منابع اينديوم، قيمت بالا و پروسه توليد مشكل، بدنبال جايگزين كردن فلز اينديم قلع اكسايد(ITO) با مواد ديگر از جمله نانوساختارهاي فلزي هستند. مطالعات فراواني در زمينه سنتز نانوسيمها بر پايه مواد معدني با قابليت انعطاف پذير انجام شده است، به ويژه نانوسيم هاي نيمه رسانا كه داراي خصوصيات منحصربه فرد اپتيكي و كاربرد هاي ويژه اي در ساخت ديودهاي گسيل دهنده نور (LED)، ترانزيستورهاي اثر ميداني و سلول هاي فتوولتائيك (PV)دارند. روش هاي بسياري براي توليد الكترود هاي بر پايه نانوسيم هاي رسانا ارايه شده است كه روش الكتروپرينتينگ به دليل منظم بودن فايبر ها و بازدهي بالا مناسب تر مي باشد. در اين طرح اختراعي كه با يك الگوي منظم و از پيش طراحي شده خاص تهيه و طراحي شد عبارتند از: تشكيل ميكروفايبر بر روي لايه رسانا با فرآيند چاپ، اچ كردن لايه الكترود و استفاده از ميكروفايبر به عنوان ماسك. قطر ميكروفيبر ها ( ترجيحا 20 ميكرون) مي باشدكه به فاصله 500 ميكرون به صورت شبكه در جهات طولي و عرضي چاپ شده است. ميزان ميانگين مقاومت الكتريكي( ترجيحا 77 اهم بر سطح) و درصد عبور دهي نور( ترجيحا 80 درصد در طول موج 460 تا 800 نانومتر) مي باشد. همچنين قابليت الكترود در برابر خمش بررسي شد كه مقاومت اين الكترود تا دور 2500 همچنان برقرار است. با توجه به گزارش اكترود مناسب جهت استفاده در سلول خورشيدي مي باشد.
موضوع اختراع جداسازي و شناسايي سلول هاي بنيادي سرطاني از بيماران مبتلا به سرطان معده براي ايمونوتراپي مي باشد كه در زمينه بيولوژي مولكولي سرطان كاربرد دارد. سلول هاي بنيادي سرطاني به دليل نقش مهمي كه در ابتلا به تومور، رشد، پيشرفت، متاستاز دور، عود و مقاومت در برابر داروهاي ضد سرطان، اهداف بسيار جذاب براي درمان سرطان هستند. حضور آنتي ژن هاي نرمال در بافت توموري موجب ايجاد پاسخ هاي ناخواسته مي شود. بنابراين شناسايي آنتي ژنهاي سلولهاي توموري، كمك بسيار شاياني به انجام يك ايمونوتراپي موثر خواهد نمود، چرا كه با تحريك سيستم ايمني عليه چنين آنتي ژنهاي توموري، تنها سلولهاي سرطاني كه اين آنتي ژنها را بيان مي نمايند مورد هدف قرار گرفته و به سلولهاي سالم آسيبي نخواهد رسيد. با آزمايش سلول¬هاي تشكيل دهنده كلوني هاي اسفروئيدي به عنوان سلول هاي بنيادي سرطاني از نمونه هاي بافتي بيماران كه آنتي ژنهاي توموري را بيان مي¬كنند نشان داده شد كه سلولهاي دندريتيك القا شده با mRNA تام سلول هاي بنيادي سرطاني كه توانايي عرضه آنتي ژن¬هاي توموري را دارند، قادرند لنفوسيت¬هاي T سيتوتوكسيك ايجاد كرده، موجب ليز و از بين رفتن اين سلول ها گردند.
استقرار سيستم هاي مراقبت بهداشتي در خانه كه در چندسال گذشته ظهور يافته است مستلزم آن است كه حداقل قسمتي از اطلاعات بيماران در محيط خانه جمع آوري شود. قسمتي از داده هاي مذكوربه كمك آزمايش مايعات مختلف بدن مانند خون و ادرارجمع آوري مي شود، كه اين آزمايشات تست هاي بيوشيميايي گفته مي شوند. در حال حاضر تعدادي تست بيوشيميايي خانگي ازجمله براي اندازه گيري سطح گلوكز خون و مواد موجود در ادرار وجود دارند. چنين تست هايي به صورت معمول از يك نوار كوچك كاغذي استفاده مي كنند كه بر روي آن يك يا تعداد بيشتري پدهاي رنگي حاوي مواد شيميايي وجود دارد و به محض تماس با مايعات مورد نظر اين پدها واكنش رنگي نشان مي دهند. علاوه بر اين در بسياري از آزمايشگاه هاي تشخيص طبي و پاتوبيولوژي معمولا براي خوانش نوارهاي ادراري از روش چشمي و گاهي از دستگاه هاي بسيار پرهزينه استفاده مي شود. هدف توليد دستگاهي است كه بتوان با استفاده از وسايل در دسترس با بيشترين دقت، خوانش نوارهاي ادرار را انجام داد و همچنين تحليل آن را نيز به خروجي داد. دستگاه آناليز بيوشيمايي ادرار با استفاده از تلفن همراه هوشمند مي تواند كمك كند كه هر فردي با داشتن هيچ گونه دانش پزشكي و آزمايشگاهي در خانه و يا هر مكان ديگري، از خود آزمايش ادرار گرفته و نتيجه آن را تحليل كرده و در صورت لزوم براي پزشك ارسال نمايد.
پودر تصفیه آب صنعتی از طریق ایجاد توده پلیمری تثبیت شده جهت جدا سازی ذرات و یونهای محلول و آلودگی ها
تصفيه آب هميشه يكي از مهمترين دغدغه هاي بشر امروز بوده است.روش هاي كنوني از جمله روش شيميايي آثار سوء بر سلامتي و آلودگي هاي ناشي از آن بر محيط زيست، روش اسمز معكوس داراي بازده پايين بوده و در فشار پايين توجيه ندارد و لجن هاي بوجود آمده بر اثر اين روش، داراي فِلَك هاي ريز هستند و هزينه ي زيادي براي آبگيري مجدد از آنها مصرف ميشود، روش تبادل يوني براي TDS هاي بالاي 1000 كارآيي ندارند. اين پودر از تركيبات آميلوز، هيدروكسي اتيل سلولز،EDATA، كربنات سديم،تري سديم فسفات،پلي وينيل پيروليدون و نانوسيل تشكيل شده است. و از طريق ايجاد يكتوده ي پليمري،انعقاد ،ته نشيني و سپس تثبيت آن، آب مصارف صنعتي را تصفيه ي مي كند.
در اين طرح ما مداري را طراحي نموده ايم كه به صورت اتوماتيك و هوشمند صداي ولوم وسايل صوتي و تصويري از قبيل راديو و تلويزيون را تنظيم مي كند در قسمت ورودي مدالر ما دو تا تنظيم فركانس داريم كه براي مشخص كردن فركالنس ورودي از آن استفاده مي كنيم به عنوان مثال براي استفاده از اين وسيله براي گوش ما آن را براي فركانس پايين تنظيم مي كنيم و اگر آن را براي تلويزيون استفاده كينم بايد فر كانس آن را بالا ببريم در مرحله بعد بايد صداي خروجي را تنظيم كنيم يعني ميزالن صدايي كه مي خواهيم بشنويم سپس مدار توسط ميكرو كنترلر صداي ورودي را از سنسور صدا گرفته و با استفاده از پردازش ديجيتال فركانس ورودي را نسبت به خروجي تنظيم مي كند اين كار در مدت كمتر از ده صدم ثانيه انجام مي شود اگر صدا كمتر از حد تعيين شده باشد آن را تا حد مورد نياز زيادمي كند اگر صدا بيش از حد خواسته شده باشد آن را تا حد تعيين شده كم مي كند. لازم به ذكر مي باشد كه تعيين ميزان فركانس ورودي نسبت به خروجي امري مهم تلقي مي شود.
2عددچرخ بلند17پره-4عدد تيغ نگهدارنده دستگاه و 11عدد تيغ جهت خورد و مخلوط كردن زمين شخم زني و گل خرابي اراضي شاليزار (راست كاول و پيش كاول) كشيدن تخته و صاف كردن زمين و آماده نشا نمودن زمين جلوگيري از فرسايش زمين با كم عمق كندن زمين و جلوگيري از مشكل در نشاكاري . در ضمن اين دستگاه با كمترين هزينه قابل نصب بر روي انواع تيلر ميباشد و نيازي به هزينه جهت خريد تراكتور نميباشد و مزيت اين دستگاه كار به صورت نشسته ميباشدكه از كار طولاني به شكل سرپا كه باعث بيماريهاي مختلف ميشود جلوگيري ميكندو ميتوان با نشستن برروي دستگاه با ايجاد تعادل بدون نياز به سرپابودن كار را انجام داد ***اختراع دوم ***علاوه بر اين يك جعبه ابزار برروي دستگاه تعبيه شده كه علاوه بر ابزار و ذخيره ي بنزين در آن به تعادل دستگاه نيز كمك بزرگي ميكند
در اين اختراع روش رايه شده است كه در آن با استفاده از مواد نورتاب داراي رنگهاي مختلف (سبز، آبي و حتي قرمز) مي توان آسفالتي تهيه كرد كه در محيط هاي داراي محدوديت روشنايي داراي نورتابي مناسب باشند. به دليل استفاده از رزين اكريلي آب پايه و داراي قابليت شبكه اي شدن آسفالت توليد شده مقاومت خوبي در برابر فشارهاي ترافيكي و تنشهاي حرارتي از خود نشان مي دهد. روش تهيه آسفالت بسيار ساده و ارزان بوده و مي توان مخلوط آسفالت نورتاب را در محل اجراي روسازي آسفالتي تهيه كرد. درصد استفاده از مواد نورتاب به دليل استفاده از رزين شفاف اكريلي بسيار كم و در حد 1% وزني مي باشد. از طرفي به دليل استفاده از حلال كمكي سرعت خشك شدن و گيرش آسفالت تهيه شده بالا بوده و سريعا مسير آسفالت شده قابل استفاده مي باشد.
آب¬پايه نمودن رزين پركاربرد آلكيد با مونومرهاي غيراشباع آكريليك و غيره در شرايط بهينه از اهميت بالايي برخوردار است. هنگام استفاده از آغازگرهاي گرمايي در دماي °C300-50، مقدار زيادي مونومر آزاد در لاتكس باقي مي¬ماند كه خواص مطلوب لاتكس را تحت تاثير قرار مي¬دهد و نيازمند به انرژي حرارتي و تجهيزات گرانقيمت مي¬باشد. در اختراع حاضر، رزين آلكيد/آكريليك آب¬پايه توسط روش پليمريزاسيون ميني¬امولسيوني با استفاده از سامانه¬ي آغازگرهاي اكسايشي-كاهشي در دماي محيط تهيه شده است. با توجه به اينكه واكنش پليمرشدن راديكالي انواع مونومرهاي غيراشباع آكريليك و غيره در حضور رزين آلكيد در دماي محيط انجام مي¬شود نياز به انرژي حرارتي و تجهيزات گرانقيمت نمي¬باشد و اين امر از لحاظ اقتصادي بسيار مقرون به¬صرفه مي¬باشد. رزين آلكيد/آكريليك حاصله به دليل دارا بودن خواص مثبت هر دو رزين آلكيد و آكريليك در فرمولاسيون رنگ¬هاي آب¬پايه و انواع پوشش¬ها قابل استفاده و فاقد خطر زيست-محيطي مي¬باشد.
واسط الكتريكي محفظه خلاء با محيط بيرون وسيله اي است كه در صنايع مرتبط با تكنولوژي خلاء و خصوصاً در مهندسي الكترونيك به كار مي رود. ايجاد ارتباط الكتريكي بين قطعاتي كه تحت شرايط خلاء قرار گرفته اند با محيط بيرون از محفظه خلاء يكي از ملزومات اساسي اين صنايع است. در محفظه خلاء بنابر ضرورت هاي تكنولوژي خلاء، ايجاد ارتباط الكتريكي با قطعهي تحت خلاء با محدوديت هايي مواجه مي شود. در اين اختراع يك روش ساده براي ايجاد ارتباط الكتريكي با قطعاتي كه داخل محفظه خلاء قرار گرفته اند، پيشنهاد مي شود. اين روش بر مبناي استفاده از مدار چاپي منعطف به عنوان واسط الكتريكي است. مزيت اساسي اين اختراع ساده بودن و ارزان بودن آن نسبت به واسط هاي مرسوم است. در اين واسط از مدار چاپي منعطف استفاده مي شود در حاليكه واسط هاي متداول از جوش شيشه به فلز و يا از رزين هاي مخصوصي براي ايجاد اتصال الكتريكي، استفاده مي كنند كه پياده سازي آنها گران قيمت و پيچيده است. مزيت مهم ديگر موضوعِ امكانِ افزايش تعداد اتصالات است كه به راحتي و متناسب با نياز مصرف كننده ايجاد مي گردد.
موارد یافت شده: 87