لیست اختراعات فاطمه خراشادی زاده
اختراع مورد نظر ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي (آسپيراسيون) در زمينه تجهيزات پزشكي است. انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي يك موقعيت اورژانسي است كه اگر به سرعت برطرف نشود به علت كاهش اكسيژن بافت ها و مغز ميتواند به مرگ منجر شود در اين مواقع اقدامات و مانور هايي جهت رفع انسداد صورت ميگيرد كه اين اقدامات بايد به درستي و توسط افراد مجرب انجام شود تا موثر باشد به علاوه اين اقدامات و مانور ها در همه افراد قابل استفاده نيست بنابراين ما ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي را طراحي كرده ايم كه به سهولت براي همگان قابل استفاده است و به سرعت ميتوان انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي را برطرف كرد. با قرار گيري ماسك برروي دهان و فيكس شدن آن با جمجه و گونه انسان با فشردن اهرم محفظه به سمت داخل ماسك (فشردن اهرم به سمت صورت) سبب جمع شدن محفظه هوا تاشو وخروج هواي موجود در محفظه ي هوا از فيلتر يك طرفه شده و با كشيدن اهرمبه سمت خارج (كشيدن اهرم و باز شدن مجدد محفظه تاشو) و ايجاد يك فشار منفي سبب خروج جسم آسپيره شده مي شود.
خلاصه توصيف اختراع دستگاه پيشگيري كننده از سقوط بيماران حين حركت در زمينه تجهيزات پزشكي است . با توجه به اين كه عدم تعادل در شماري از بيماري ها ، مصرف برخي داروها همچنين پس از عمل هاي جراحي و ... به وجود مي آيد و اين عدم تعادل موجب بروز آسيب و تروما حين حركت ميشود و از طرفي عدم تحرك نيز سبب بروز عوارض مختلفي از جمله زخم فشاري و يبوست و چاقي و... ميشود بر آن شديم دستگاه پيشگيري كننده از سقوط بيماران حين حركت را طراحي كنيم كه علاوه بر اين كه حركت بيماران را آسان ميكند از سقوط و آسيب به آنها حين حركت جلوگيري ميكند . اين دستگاه شامل يك پشتي است كه تكيه گاه فرد را تشكيل ميدهد ، جايگاه ورودي كه از فرد محافظت ميكند ، پايه اي جهت اتصال سرم ، و پايه هاي چرخ دار اند كه هم به سهولت در حركت كمك ميكنند و هم با حمايت از اطراف از سقوط فرد جلوگيري ميكنند.
امروزه استفاده از ماسكهاي صورت براي محافظت در برابر عفونتهاي ريوي و برخي بيماريهاي واگيردار بسيار توصيه مي¬شود. همچنين به كساني كه به اين قبيل بيماريها دچار هستند نيز توصيه مي¬شود تا براي جلوگيري از گسترش بيماري ماسكهاي صورت را استفاده كنند. امروزه به دليل وجود پاندمي كرونا، پزشكان و كارشناسان پس از انجام تحقيقات گسترده به اين نتيجه رسيدند كه زدن ماسك مي تواند در ابتلا به بيماري كرونا موثر باشد از طرفي به دليل عوارض ناشي از زخم فشاري و عدم احساس راحتي مصرف ماسك در جوامع رعايت نمي شود و با نزدن ماسك و عدم رعايت فاصله اجتماعي و بهداشت فردي، عامل بسيار مهم در انتشار ويروس كرونا محسوب مي شود لذا اين وسيله مي تواند كمكي در كنترل پاندمي كرونا باشد. اين اختراع شامل يك نوار كشساني بوده كه متصل به گيره نگه دارنده ماسك مي باشد بند ماسك هاي صورت درون گيره قرار گرفته و با استفاده از نوار كشساني از پوست و گوش فاصله پيدا مي كند از طرفي خود گيره داراي لايه محافظتي ابري مي باشد كه از عوارض پوستي ان جلو گيري شود.
اختراع مورد نظر سوند فولي داراي دريچه هاي لانه كبوتري درجهت جلوگيري از بازگشت ادرار به مثانه و عفونت در زمينه تجهيزات پزشكي است. عفونت دستگاه ادراري نوعي عفونت باكتريايي است كه بر بخشي از دستگاه ادراري تأثير ميگذارد عفونت ادراري ناشي از سوند زماني كه سوند ادراري در كمتر از ۲۴ ساعت خارج شود، خطر آن يك تا ۲ درصد است، اما زماني كه سوند براي مدت يك ماه ثابت بماند خطر به ۱۰۰ درصد افزايش مي يابد. سوند ادراري از دو جهت سبب ايجاد عفونت ادراري مي شود در حالت اول به دليل عدم رعايت سوندگذاري استريل مي تواند سبب ايجاد عفونت ادراري UTI گردد در حالت دوم كه تحقيقات نوين آن را علت مخفي عفونت ادراري مطرح كرده اند بازگشت ادرار از بگ ادراري به درون مثانه است. بيماران معمولا براي اعمال پاراكلينيك درون بيمارستان ها جابجا مي شوند اين عمل مي تواند سبب بازگشت ادرار از بگ ادراري به مثانه شود. نحوه ي كاركرد اين وسيله به نحوي است كه پس از سونداژ ( به روش استريل) و جايگذاري آن در مثانه و مجراي خروجي ادرار به دليل جلوگيري از اسپاسم اسفنكتر هاي ادراري، ادرار در آن جاري شده و به بگ ادراري( كيسه اداري) منهي مي شود حين خروج ادرار از سوند در سر راه آن دريچه يك طرفه وجود دارد كه از بازگشت ادرار از بگ ادراري و سوند به درون مثانه جلوگيري مي كند. همچنين اين اختراع داراي گيره كمپ جهت قطع جريان ادرار مي باشد.
موارد یافت شده: 4