لیست اختراعات فاطمه پاكدل
درصد گوگرد زياد در اكثر فرآورده هاي نفتي مضر است و حذف يا تبديل آن ها به مواد بي ضرر، يكي از هدف هاي مهم در پالايشگاه ها است. يكي از راههاي موثر كنترل و كاهش ميزان انتشار اكسيدهاي گوگردي در محيط زيست، تبديل و جداسازي اين مواد با استفاده از روش اكسيداسيون است. در اين روش از كاتاليستهاي مختلفي استفاده ميشود كه از ميان تمام آنها، چارچوب هاي نانو ساختار آلي - فلزي (MOFs) يكي از بهترين گزينه ها است. در اين تحقيق، تاثير اصلاح ساختار روي كاتاليست ZIF-8 در اكسيداسيون ديبنزوتيوفن مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور با اتصال يك گروه عاملي (OH) به فلز روي بكارگرفته شده در ساختار ZIF-8 صورت پذيرفت. نتايج آزمايشگاهي گواه بر اين است كه كاتاليست اصلاح يافته مورد استفاده در اكسيداسيون ديبنزوتيوفن سبب افزايش ظرفيت تبديل اين ماده به سولفون و سولفوكسيد ديبنزوتيوفن در نانو ساختار اصلاح يافته ZIF-8-OH خواهد شد.
يكي از مباحثي كه امروزه در زمينه استفاده از برش هاي مختلف نفتي مطرح است، حذف آلاينده هاي مختلف از جمله تركيبات گوگردي مي باشد كه در سطح جهاني، قوانين سختگيرانه اي براي آن در نظر گرفته شده است. احتراق اين تركيبات موجب توليد و نشر اكسيدهاي گوگردي، آلودگي محيط زيست، بارانهاي اسيدي خوردگي تجهيزات و غيرفعال شدن كاتاليستهاي شيميايي ميشود. استفاده از روش اكسيداسيون، يكي از راههاي موثركاهش انتشار اكسيدهاي گوگردي بهشمار ميآيد. در اين روش مي توان از كاتاليستهاي مختلفي استفاده نمود كه از ميان آنها، نانو كامپوزيت هايي از اكسيد تيتانيوم يكي از بهترين گزينهها ميباشد. در اين تحقيق، تاثير اصلاح سطح نانو ذرات هيبريدي اكسيد تيتانيوم-سيليكا در اكسيداسيون ديبنزوتيوفن (يك تركيب گوگردي آروماتيك) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج گواه بر اين است كه اين كاتاليست سبب افزايش راندمان تبديل اين ماده به سولفون و سولفوكسيد ديبنزوتيوفن در دما و فشار محيط و در نهايت كاهش سطح گوگرد خواهد شد. از مهمترين مزاياي استفاده از اين كاتاليست، مي توان به سرعت سينتيك فوق العاده بالاي آن در فرايند گوگردزدايي اكسيداسيوني، استفاده از اكسيد كننده سبز پروكسيد هيدرژن و سنتز بسيار راحت و سبز آن اشاره نمود كه امكان تهيه آن را در مقياس صنعتي در جهت توليد داخلي امكان پذير ميسازد.
در سال هاي اخير، نياز روزافزون نياز به انرژي، سخت تر شدن قوانين استاندارد مربوط به سوخت وسايل نقليه با هدف حفاظت از محيط زيست و نيز كم شدن ذخاير نفتي، چالش بزرگي را براي تصفيه گران صنعت نفت به وجود آورده است. همين امر موجب شده تا تلاش ها و مطالعات جهت يافتن روش هاي بصرفه ي گوگردزدايي با جديت بيشتري دنبال گردد. يكي از راهبردهاي موثر براي گوگردزدايي از سوخت هاي مايع، روش گوگردزدايي اكسيداسيوني مي باشد. در اين روش مي توان از كاتاليستهاي مختلفي استفاده نمود كه از ميان آنها، نانو كامپوزيت هايي از اكسيد تيتانيوم يكي از بهترين گزينهها ميباشد. نتايج حاصل از اين تحقيق، گواه بر اين است كه كاتاليست سنتز شده TiO2-CA@Mo سبب افزايش راندمان در تبديل دي بنزوتيوفن به سولفون و سولفوكسيد ديبنزوتيوفن در دما و فشار محيط (25درجه سانتيگراد) و در نهايت كاهش سطح گوگرد خواهد شد. از مهمترين مزاياي استفاده از اين كاتاليست، مي توان به سرعت سينتيك بالاي آن در فرايند گوگردزدايي اكسيداسيوني، استفاده از اكسيد كننده سبز پروكسيد هيدرژن و سنتز بسيار راحت و سبز آن اشاره نمود كه امكان تهيه آن را در مقياس صنعتي در جهت توليد داخلي امكان پذير ميسازد. همچنين مدل سوختي بكار برده شده در اين تحقيق، اكتان بوده كه شباهت زيادي به سوخت واقعي دارد. بنابراين اميد است گامي نو در صنعت پالايش كشور برداشته شده باشد.
موارد یافت شده: 3