لیست اختراعات فرامرز مودي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1394/03/02
خلاصه اختراع:

دستگاه شبيه‏ ساز محيطي دوام بتن در محيط‏ هاي شهري و دريايي، در زمينه‏ ي انجام عمليات عمراني در شاخه دوام بتن قرار مي ‏گيرد. از عوامل مهم در كاهش عمر مفيد سازه ‏هاي بتني مي ‏توان به پديده ‏ي كربناسيون و همچنين خوردگي كلرايدي اشاره كرد. در محيط‏ هاي شهري و دريايي، سازه ‏هاي بتني عمدتا در معرض كربناسيون و نفوذ يون‏هاي كلرايد به طور همزمان مي ‏باشند. اين در حالي است كه بررسي ‏هاي آزمايشگاهي عوال مخرب كربناسيون و نفوذ يون‏هاي كلرايد به طور جداگانه انجام مي‏ شود. هدف از ساخت اين دستگاه آن است كه با بهره ‏گيري از آن نمونه ‏هاي بتني به طور توامان در معرض كربناسيون و نفوذ يون‏هاي كلرايد و تحت دما، رطوبت و غلظت گاز كربن‏ دي ‏اكسيد مشخص قرار گيرند و به اين ترتيب نتايج آزمايش‏هاي صورت گرفته بر نمونه ‏هاي بتني به واقعيت نزديك‏تر شوند. از اين دستگاه مي‏ توان در آزمايشگاه ‏هاي دوام بتن، كارخانه‏ ها و كارگاه ‏هاي ساخت بتن، خصوصا در صنعت پل ‏سازي و بندرسازي استفاده نمود تا به نتايج قابل اطميناني دست يافت.

تاریخ ثبت: 1395/03/22
خلاصه اختراع:

سيستم چهار الكترودي اندازه گيري مقاومت الكتريكي بتن تازه به صورت بي سيم، در زمينه ي انجام عمليات عمراني و در شاخه كنترل كيفت بتن قرار مي گيرد. نتايج آزمايش مقاومت الكتريكي مواد سيماني تازه، در مطالعه زمان گيرش و بررسي اثر عوامل مختلف مانند انواع پوزولان و يا افزودني هاي شيمايي بر روند هيدراتاسيون، تعيين نسبت آب به سيمان مخلوط، انتخاب فوق روان كننده مناسب، برآورد پايداري استاتيكي بتن خودتراكم و پيش بيني مقاومت فشاري و خواص دوامي كاربرد دارد. بنابراين لزوم استفاده از روشي كه صحت و دقت نتايج آن مطلوب باشد، اهميت بالايي دارد. هدف از طراحي و ساخت سيستم چهار الكترودي اندازه گيري مقاومت الكتريكي بتن تازه به صورت بي سيم، ارائه روشي مناسب براي اندازه گيري مقاومت الكتريكي است كه امكان دستيابي به حداقل خطاي ناشي از مقاومت تماسي و قطبش الكترودهاي جريان و بيشترين دقت اندازه گيري را نسبت به سـاير روش هاي موجود فراهم سازد.

تاریخ ثبت: 1395/08/23
خلاصه اختراع:

محيط شبيه‌ساز خليج فارس (اتاق خليج فارس)، در زمينه‌ي انجام عمليات عمراني در شاخه‌ي دوام مصالح قرار مي‌گيرد. سازه‌هاي موجود در منطقه حاشيه خليج فارس عمدتاً در معرض عوامل مخربي نظير دما و رطوبت بالا، سيكل‌هاي دمايي و رطوبتي، تابش اشعه‌ي خورشيد، يون‌هاي مخرب موجود در آب دريا نظير سولفات و كلرايد و جزر و مد آب قرار دارند كه اين عوامل مي‌تواند اثرات مخربي را در طول زمان بر عملكرد مصالح و سازه‌هاي موجود در اين منطقه داشته باشد و دوام آن‌ها را با چالش جدي روبرو كند. با توجه به اين موضوع كه مطالعه بر روي دوام مصالح و سازه‌هاي مختلف امري دقيق و زمان‌بر است، هدف اصلي از ساخت اتاق خليج فارس آن است كه بتوان با پايش و كنترل عواملي نظير دماي آب و هوا، رطوبت، اشعه‌ي UV، جزر و مد، يون‌هاي مخرب موجود در آب، شرايط خاص اين منطقه را مدل سازي كرد و با ايجاد يك محيط تسريع شده، ارزيابي دوام در مدت زمان بسيار كمتري نسبت به محيط واقعي صورت بپذيرد. از اتاق خليج فارس مي‌توان در آزمايشگاه‌هاي دوام مصالح و نيز كارخانجات ساخت مصالح (مانند كارگاه‌هاي بتن‌سازي) براي ارزيابي دوام مصالح و يا سازه‌هاي مختلفي كه در منطقه‌ي حاشيه‌اي خليج فارس قرار دارد استفاده كرد. البته با توجه به هوشمند بودن محيط بايستي خاطر نشان كرد كه با تغيير پارامترهاي محيطي، مي‌توان شرايط را براي محيط‌هاي دريايي گوناگون ديگر و نه فقط خليج فارس، تنظيم و از آن استفاده كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/11
تاریخ ثبت: 1389/04/16
خلاصه اختراع:

‏خلاصه اختراع ‏دستگاه اندازه گيري نفوذپذيري بتن در مقابل يون كلرايد ‏آزمايش هاي نفوذ سريع يون كلريل تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته اند تا مقاومت بتن را نسبت به حمله كلريدي اندازه گيري كنند. اين روش ما بسيار مفيد واقع شده اند تا بتوان طرح اختلاط اقتصادي و با دوام را پيدا كرد. همچنين از اين روش ها براي پيدا كردن تاثير عوامل مختلف بر مقاومت بتن در مقابل حمله كلريدي استفاده شده است ‏تا كنون روش هاي مختلفي براي اندازه گيري قابليت نفوذ يون كلريد به بتن به وجود آمده است. به طور كلي در اكثر آن ها يك وجه نمونه بتني در مجاورت محلول حاوي كلريد قرار داده مي شود و وجه ديگر آن در مجاورت محلولي بدون كلريد قرار مي گيرد. سپس اختلاف پتانسيل ايجاد شده تا يون هاي كلريد را مجبور به عبور از بتن كند. د‏ر تمامي اين روش ها، يا نتايج متاثر از اندازه تغييرات رسانايي مايع منفذي بتن هاي مختلف مي باشد كه اين شاخص ها الزاما ‏متناسب با ضريب انتشار در حالت پايدار نيتند و يا آزمايش ها بسيار زمان بر مي باشند تا انتشار يون كلريد اتفاق افتد. ‏بر اساس اصول الكتروشيميايي، روش تسريع شده رسانايي كلريد در دانشگاه اميركبير ارئه شر. امت. اين روش كاملا متقل از رسانايي مايع منفذي بتن مي باشد. همچنين داراي رويكرد تئوري واضح و دقيق براي به دست آوردن ضريب انتشار در حالت پايدار مي باشد قبل از اندازه گيري رسانايي نمونه ها بايد آن ها را ‏توسط محلول ٣٠ %، nacl اشبا ع كرد. با اشبا ع كردن نمونه ها توسط محلول با رسانايي بالا، مايع منفذي رسانايي مختلفي دارند. ميزان رسانايي اندازه‏گيري شد. مرتبط با ضريب انتشار مي باشد.

موارد یافت شده: 6