لیست اختراعات فرزاد توحيدخواه
دستگاه هوشمندتشخيص اختلالات رفتاري رايج دركودكان دبستاني
يكي از مشكلات بيماران دياليزي در حين فرايند همودياليز افت فشار خون در هنگام اين فرايند است كه در حدود 20 - 30% از موارد قابل رويت مي باشد. در راستاي رفع اين مشكل مي بايست فشار بيمار به گونه اي اندازه گيري شود از آنجا كه اندازه گيري فشار چه به صورت تهاجمي و چه به صورت غير تهاجمي با مشكلاتي براي بيماران همراه است، لذا بهتر است از اندازه گيري پارامترهاي مرتبط با افت فشار استفاده مي شود. در اين اختراع دستگاه ساخته شده، توانايي اندازه گيري غلظت خون و ضربان قلب بيمار كه هر دو مرتبط با تغييرات فشار خون بيمار دياليزي مي باشند را داراست. پس از اندازه گيري اين مقادير ، با استفاده از شبكه عصبي نگاشتي از اين دو پارامتر به تغييرات فشار ايجاد شده است كه قابليت تخمين فشار در هر لحظه و فشار در آينده آن لحظه را دارد.
سيستم طراحيشده يا"سيستم عصبي-شناختي جهت تشخيص زودهنگام كودكان با اختلال خواندن يا ديسلكسيا"، تحولي را در فرايند تشخيص كودكان با ديسلكسيا فراهم ميآورد. اختلالات يادگيري علاوهبر شيوع زياد، هزينۀ هنگفتي بر جامعه تحميل ميكنند. سيستم طراحيشده، ابزاري جهت تشخيص دقيق و زودهنگام ديسلكسيا و پيشگيري از عواقب آن ميباشد. ديسلكسيا اصليترين علت ترك تحصيل در ميان انواع اختلالات يادگيري است و تشخيص زودهنگام آن مهمترين معضل در اين خصوص است. تشخيص اغلب توسط تعيين بهرۀ هوشي و پيشرفت تحصيلي صورت ميگيرد. اين روند احتياج به توانايي خواندن دارد ولي تا آن زمان كودك شكست علمي و آسيبهاي روانشناختي زيادي را تجربه ميكند. روشها و ابزارهاي تشخيصي نقصهايي دارند. هدف اصلي اين اختراع طراحي سيستم جهت شناسايي دقيق و زودهنگام كودكان درمعرضخطر ديسلكسيا توسط رويكردي نوين و علمي و نظريۀ پردازش اطلاعات و كاركرد اجرايي و سنجش عاليترين مهارتهاي شناختي مانند انواع توجه، حافظۀ فعال، ادراك شنيداري و ديداري ميباشد. اين سيستم در مراكز آموزشوپرورش، طرح غربالگري و آزمون ورودي مدارس، مورد استفاده قرار گرفته و صرفهجويي در هزينهها ايجاد مينمايد. از نظر تكنيكي براي پيادهسازي سيستم با توجه به جنبۀ گرافيكي جذاب براي كودكان، مقرونبهصرفه بودن از نظر حافظه و پردازندۀ موردنياز از نرمافزار سيشارپ استفاده شد.
تشخيص زود هنگام بيماري اهميت بسيار بالايي دارد چرا كه علايم بيماري به علت روند رو به رشد تخريب نرون هاي جسم سياه متراك بخش عقده هاي قاعده اي مدت ها قبل از مراجعه فرد به پزشك و تشخيص توسط متخصص شروع شده است بيماري در مراحل اوليه مي تواند روند سريع تخريبي داشته باشد. مطابق بررسي هاي به عمل آمده در زمان تشخيص بيماري بين 50% تا 80% نرون هاي سياه متراكم از دست رفته اند. به همين دليل تشخيص زود هنگام بيماري پاركينسون و يا مشخص كردن افراد مشكوك به بيماري مي تواند در كندتر كرد روند تخريبي نرون ها بسيار موثر باشد. اين كنترل باعث مي شود تا مراحل ناتوان كننده انتهايي بيماري ديرتر ايجاد شده و به تاخير افتد. وجود يك ابزار رياضي هوشمند كه قادر به جداسازي افراد مشكوك به بيماري از افراد سالم باشد مي تواند كمك زيادي در تشخيص اوليه بيماري پاركينسون كند. مي توان تستي مشابه تست راه رفتن را همراه تست هاي مرسوم چكاپ ساليانه استفاده كرد و افراد مشكوك به بيماري كه طبيعتا مشكلات خفيف تري در راه9 رفتن دارند را مشخص كرده تحت نظر گرفته و براي بررسي هاي بيشتر به پزشك متخصص معرفي نمود. معمولا در تست راه رفتن پزشكان متخصص از افراد مي خواهند تا از صندلي بلند شده مسيري را طي كرده و به صندلي باز گردند. از ريو تجربه و مهارت پزشك نحوه حركت را مورد توجه قرار داده و ممكن است تشخيص بيماري پاركينسون دهد. برخي مطالعات سعي در تحليل كمي راه رفتن نموده اند و از دستگاه هاي پيچيده اي براي ثبت راه رفتن استفاده نموده اند. همه اين مطالعات از راه رفتن در حالت حركت مستقيم روي خط راست و به صورت كاملا ساده استفاده كرده اند. به همين دليل به نظر مي رسد با تغيير الگوي گرفتن ثبت از افراد بتوان بازشناسي بيماران از افراد سالم را بهبود بخشيد. بنابراين در اين كار سعي شد تا توجه به اطلاعات به دست آمده از تجزيه و تحليل نمونه هاي موجود در فضاي دادگان راه رفتن مستقيم و همچنين برخي مشاهدات فيزيولوژيكي بيماري پاركينسون و تاثير آن در راه رفتن پروتكل جديدي براي گرفتن ثبت به عنوان يك تست كلينيكي استفاده شود. در اين پروتكل از بيماران خواسته مي شود تا مسير مشابه 8 را طي كنند. براي اين منظور دستگاهي طراحي شده است كه شتاب فرد مورد آزمايش را ثبت كرده و توسط نرم افزار طراحي شده سيگنال استرايد فرد استخراج شده و با تحليل هاي رياضي در اين سيگنال فرد سالم از بيمار جدا مي شود.
موارد یافت شده: 4