لیست اختراعات فريد عباسزاده
خلاصه متدولوژي نوين ارائه شده در طراحي وساخت استم هاي سفارشي مفصل ران، منكلات موجود در طراحي هاي گذشته ( كه در بخش شرح و توصيف اختراع مفصلا بدان پرداخته مي شود) را حل كرده و قابليت كارايي استم (به جاي استفاده از پروتز با پارامتر هاي هندسي ثابت كه به بيمار تحميل مي كردد) را افزايش مي دهد. همانطور كه در شكل ١ نيز ديده مي شود، متدولوژي پيشنهاد شده داراي چندين مرحله در طراحي مي باشد كه از دو قسمت اصلي يعني طراحي بر اساس قسمت hltra-medullar و تركيب با صفحه مشترك، تشكيل شده است كه هر كدام بخشي از طراحي استم را بر عهده دارند. در معيار طراحي بر اساس lntra-medullar , قسمت پايه يا همان Stem فمورال بر اساس ويژگي حداكثر پرشوندگي و انطباق طراحي مي گردد و در معيار طراحي به كمك سطح مشترك، نيزجهت حفظ مشخصات بيومكانيكي سر استخوان فمور گردن و بكارگيري آسان از سر هاي مدولار(شكل ٢ ) (همراه با استفاده از استابولوم و فمورال هد شكل ٣ ) به صلاحديد پزشك اين قسمت طراحي مي شود. نهايتا قطعات مزبور با مونتاژ در بدن بيمار نيازمند مورد استفاده قرار مي گيرد(شكل ۴ ).
متدولوژي نوين ارائه شده در طراحي و ساخت پروتزهاي سفارشي مفصل ران ، مشكلات موجود در طراحي هاي گذشته (كه دربخش شرح و توصيف اختراع مفصلا بدان پرداخته مي شود) را حل كرده و قابليت كارايي پروتز را افزايش مي دهد. همانطور كه در شكل فوق نيز ديده مي شود متدولوژي پيشنهاد شده داراي چندين مرحله در طراحي مي باشد كه از دو قسمت اصلي يعني طراحي براساس قسمت Intra -medullar و Extra medullar تشكيل شده است كه هر كدام بخشي از طراحي پروتز را بر عهده دارند كه بعد از تركيب به كمك سطح مشترك تعيين شده در طول فرايند طراحي پروتز كامل مي گردد. در معيار طراحي براساس Intra - medullar قسمت پايه يا همان Stem پروتز براساس ويژگي حداكثر پرشوندگي و انطباق طراحي مي گردد و در معيار طراحي براساس Extra-medullar نيز جهت حفظ مشخصات بيومكانيكي سر استخوان فمور ، گردن پروتز يا همان Neck طراحي مي شود.
ايمپلنت دنداني عبارت است از يك وسيله پروتزي از جنس يك ماده آلوپلاستيك كه در داخل انساج دهان در زير مخاط يا زير موكوپريوست و يا در داخل استخوان قرار گرفته تا براي يك پروتز متحرك يا ثابت ايجاد گير و ساپورت كند. ترميم هاي ايمپلنت هاي دنداني بطور كلي از چهار بخش ايمپلنت ، اباتمنت ، متال فريمورك و كرون تشكيل شده اند كه نيازبه چسب كاري در مرحله نهايي اتصال كرون به متال فريمورك مي باشد. در طرح جديدي كه ارائه شده ايمپلنت از دو بخش ايمپلنت بصورت يكپارچه و كرون تشكيل شده است كه در مرحله نهايي كرون با يك رينگ در ايمپلنت جا زده مي شود. از مزاياي اين طرح مي توان به كاهش زمان و دقت كار گذاشتن ايمپلنت اشاره كرد. به منظور بررسي دقت و تاييد اين طرح به تحليل اين نوع ويژه ايمپلنت دنداني جديد تحت بارهاي استاتيكي، ديناميكي و خستگي به روش اجزاء محدود پرداخته شده است. روش اجزا محدود به محققين اين امكان را مي دهد كه بتوانند توزيع تنش در منطقه تماس بين ايمپلنت با استخوان بيروني و اطراف سر ايمپلنت را پيش بيني و تحليل كنند. تحليل اجزاي محدود بطور گسترده اي در برآورد كمي تنش ها در ايمپلنت و اطراف استخوان بكار گرفته شده است رفتار استاتيكي ، ديناميكي و خستگي اين نوع ويژه ايمپلنت دنداني جديد مطرح شده، مورد مطالعه و بررسي قرار گرفت. در شرايط بارگذاري اعمال شده، ماكزيمم مقادير تنش در ايمپلنت ، رينگ، كرون و استخوان هاي متراكم و اسفنجي كمتر از تنش تسليم مي باشند. در نتيجه اين ايمپلنت تحت بارهاي استاتيكي و ديناميكي اعمال شده با دواممي باشد. همه تحليل هاي خستگي بر اساس شرايط عمر بي نهايت Cycles 10'N انجام شده اند. ايمپلنت از نظر خستگي در بارگذاري استاتيكي و ديناميكي مطمئن مي باشد. و در ادامه به نحوه ساخت اين نوع ويژه ايمپلنت دنداني به كمك فناوري نمونه سازي سريع پرداخته مي شود.
در حوزه سلامت، ارتوپدي يكي از شاخه هائي مي باشد كه جوامع مختلف در تلاشند تا حداكثر خدمات در اين طيف به مردم ارائه گردد. در ارتوپدي، بافت (بافت استخواني) هاي مربوط به اندام تحتاني (نيمه پائين بدن) بيشترين ناهنجاري (بد شكلي هاي مادرزادي يا آسيب هاي وارده در طول زندگي) را نسبت به ساير بافت هاي بدن دارا مي باشند. ارزيابي صحيح اين ناهنجاري ها، اولين قدم در درمان مي باشد. روش هاي رايج ارزيابي و اندازه گيري، عمدتا، مبتني براندازه گيري هاي دوبعدي اندام تحتاني بر اساس تصاوير راديولوژي معمولي، سي تي اسكن يا روش هاي معمول اندازه گيري (استفاده از نقاله) مي باشد. به خاطر محدوديت اندازه گيري (ناشي از محدوديت ديد و عدم دسترسي به نماهاي ديگر) عمدتا اندازه گيري هاي صورت گرفته با خطا همراه مي باشد (يا اينكه از دقت كافي برخوردار نمي باشد). با اين اوصاف، در بسياري از موارد با وجود تشخيص اشتباه (ناخواسته)، پزشكان مبادرت به انجام جراحي مي نمايند كه جز هزينه و عدم بهبود، نتيجه اي براي بيمار نخواهد داشت. بر مبناي موارد مطروحه و نياز جامعه به ابزار هاي جامع و كامل ارزيابي (با كمك تكنيك هاي پيشرفته از جمله جراحي ارتوپدي با كمك رايانه) نرم افزاري جامع جهت ارزيابي اتوماتيك همراستايي مكانيكي و آناتوميكي اندام تحتاني به صورت سه بعدي معرفي و به جامعه ارتوپدي كشور (در صورت حمايت قابل ترويج و آموزش جهت استفاده درساير جوامع از جمله كشور هاي پيشرفته) تقديم گرديد. در اين نرم افزار، بكمك تصاوير سي تي اسكن و راديولوژي اندام تحتاني با فرمت دايكام، ابتدا مدل سه بعدي بيمار به صورت ايستاده يا (Weight bearing) استخراج و سپس با مشخص كردن نقاط مشخص آناتوميكي (40 نقطه براي قسمت چپ يا راست بدن)، روند محاسبه پارامتر هاي اندام تحتاني به صورت سه بعدي (بالاي 30 پارامتر براي هر قسمت چپ يا راست بدن) و اتوماتيك محاسبه و نتيجه كار با شكل هاي مشخص در قالب گزارش با فرمت Pdf همراه با فيلم مربوط به چرخش 180 درجه اندام استخراج مي گردد.
موارد یافت شده: 4