لیست اختراعات كاوه ملازاده
نحوه كار دستگاه به اين ترتيب است كه نمونه ها از قسمت ورودي دستگاه روي تسمه نقاله قرار مي گيرند. دوربين و ديود ليزري در بالاي تسمه نقاله به ترتيب به صورت عمودي و مورب نصب مي گردند؛ سپس نمونه ها با حركت بروي تسمه نقاله توسط ديود ليزري مورد كاوش قرار مي گيرند، در اين هنگام دوربين نيز در چند فريم متوالي از نمونه ها عكس گرفته و تصاوير كه در آن ها بازتاب نور ليزر قرار دارد از طريق كارت تصويرگير به كامپيوتر منتقل شده و در محيط برنامه نويسي MATLAB يا C++ مورد تحليل قرار گرفته و شكل سه بعدي آن ها استخراج مي گردد. در مرحله بعد حجم قطعات مرغ از شكل سه بعدي تخمين زده مي شود كه اين مسئله مي تواند در فرايند بسته بندي قطعات مرغ بسيار مهم باشد و نمونه هايي كه در يك محدوده حجمي قرار دارند در يك بسته قرار گيرد (به طور مثال سينه هاي تقريباً هم حجم) و به اين ترتيب تعداد مشخصي از نيروي كارگري در خطوط قطعه بندي و درجه بندي مرغ قطعه بندي شده حذف مي گردند. پس از اين مرحله از تصاوير رنگي گرفته شده توسط دوربين CCD شاخص هاي شكلي، رنگي و بافتي استخراج گرديده و به عنوان ورودي به روش مبتني بر هوش محاسباتي داده مي شود تا هر قطعه توسط مدل توسعه داده شده درجه بندي گردد. در نهايت مركز كنترل به عملگرها دستور مي دهد تا عمليات درجه بندي را بر اساس نوع قطعات مرغ (ران، سينه، فيله و بال) انجام دهد.
ارزيابي شاخصهاي كيفي دروني ميوهها و مواد غذايي يكي از فعاليتهاي حوزه پس از برداشت و فرآوري مواد غذايي است. به منظور ارزيابي كيفي دروني محصولات باغي و مواد غذايي به صورت غيرمخرب، روشهاي مختلفي پيشنهاد شده است. هر كدام از اين روشها بر اساس اندازهگيري يك خاصيت بخصوص از محصول (نوري، ارتعاشي، الكتريكي، آكوستيك و ...) عمل مينمايد. پژوهشها نشان داده است كه ميتوان از خواص نوري مواد بيولوژيك جهت پيشبيني شاخصهاي كيفي دروني آن بهره جست. تصويربرداري پسپراكنش نور تك فام متمركز روشي است كه در آن از روابط حاكم بر برهمكنش نور با بافت بيولوژيك جهت اندازهگيري غيرمستقيم خواص نوري (شامل ضرايب جذب و پخش نور) استفاده ميگردد. اين روش از اصول فني حاكم بر حوزههاي علمي طيفسنجي، اپتيك، پردازش تصوير و بينايي ماشين بهره ميگيرد. اختراع حاصل به ارائه راه حلي جامع جهت پيادهسازي فناوري تصويربرداري پسپراكنش نور ليزر مكان ثابت به صورت زمان واقعي پرداخته است كه در آن امكان استخراج خواص نوري مواد غذايي و محصولات باغي و نيز امكان مدلسازي جهت پيشبيني خواص كيفي دروني اين محصولات براي كاربر فراهم گرديده است.
موارد یافت شده: 2