لیست اختراعات لنا گشایشی
اختراع " استخراج عصاره موثر بر درمان ديابت، آنتي باكتريال و ضد درد از گلسنگ " در زمينه فني؛ بخش الف: سلامتي و بهداشت – زير بخش سلامتي افزايش ميزان ابتلا به بيماري ديابت در بين جوامع به دليل تغيير در شيوه زندگي و حركت به سوي زندگي ماشيني يكي از مهمترين مشكلاتي است كه جوامع و به خصوص كشور ما با آن سروكار دارد. اغلب تركيبات گياهي همواره داراي ماده موثره و تركيبات خاص هستند اما مهمترين مسئله نحوه استخراج و تخليص (عصاره گيري از گياه)آنهاست چراكه درصورت كوچكترين اشتباه، آن بافت حساس از بين خواهد رفت و ديگر ارزشمند نخواهد بود. از طرفي اغلب داروهاي موجود عموما داراي يكي از ايرادات اساسي از جمله: تاثير گذاري پايين، ايجاد آثار سوء، روند درمان طولاني مدت و ايجاد وابستگي به دارو و... مي باشند. در اين پژوهش به منظور استحصال بهترين ماده براي عصاره گيري، ابتدا لايه اي به ضخامت حدوداً 3 ميلي متر از سطح روي گلسنگ را با استفاده از تيغ فولادين برش زده و پودر نموده و مقدار معين پودر را درون كاغذ صافي بسته و با حلال به ميزان 6 برابر حجم پودر، درون دستگاه سوكسله باز طراحي شده قرار داده و روند عصاره گيري در دستگاه به مدت حدوداً 9 ساعت به صورت مداوم ادامه مي يابد. در اين روش و تكنيك جهت حفظ كامل ماده موثره و جلوگيري از دناتوراسيون مواد تاثيرگذار، دما به صورت متناوب بين 0 تا 60 درجه را به عصاره اعمال مي شود.
اختراع \\"تثبيت كننده بافت و احشاي جانوري وگياهي جهت نگه داري طولاني مدت (بيوفيكساتور)\\" در زمينه فني : بخش ج شيمي- متالوژي- زير بخش: شيمي امروزه تمامي فيكساتورهاي موجود حاوي يك مؤلفه سميت به نام فرمالين مي باشند و همواره مخاطرات تنفسي، ريوي، پوستي، چشمي و بينايي، باروري و زاد آوري، اسيب هاي حنجره ، ريزش مو و ابرو ، از بين بردن سلول هاي تنفسي و بويايي در بيني را براي افراد استفاده كننده از آنها به همراه دارند. علاه بر آن بعضا ديده شده كه مواد موجود در بازار بعد از گذشت مدت زماني دچار تغيير رنگ شده كه اين اتفاق مانع از بررسي دقيق نمونه فيكس شده در زير ميكروسكوپ مي گردد. همچنين خاصيت سمي بودن مواد موجود در بازار به ساختارهاي ريز و ظريف بافت يا احشاي ظريف موجود فيكس شده آسيب وارد كرده و آنها را از بين ميبرد كه اين يك مانع بزرگ در راستاي انجام فعاليت هاي تحقيقاتي مي باشد. بيوفيكساتور كه از ماده بنزوئيل پراكسيد و استايرن تشكيل شده است. در اين طرح به منظور جلوگيري از كدري و ايجاد شفافيت لازم، ماده بنزوئيل پراكسيد به فرم مايع تبديل شده است. به منظور ساخت بيوفيكساتور پس از تعيين مقادير مورد نظر، هر دو ماده با هم به مدت 3-4 ساعت در دماي حدود 65 درجه سانتي گراد مخلوط مي شود. فيكساتور مذكور پس از مخلوط كردن مواد و حرارت دادن به صورت ژله اي در مي آيد. پس از طي مراحل بايد محلول را به مدت يك ساعت در محيط باز قرار داد تا خشك و آماده نگه داري گردد. اين اختراع براي تثبيت بافت و احشاي جانوري، گياهي و ... كاربرد دارد.
اصلاح ژنتيكي بهصورت هدفمند و با كارايي بالا دغدغه امروز درمان بيماريهاي ژنتيكي است. تكنيكهاي موجود كارايي پايين داشته و بهصورت هدفمند عمل نميكنند كه در برخي موارد منجر به سميت سلولي و فعال شدن پروتوانكوژن ميشود. همچنين محدوديتهايي در ميزان كارايي تعويض ژني و سيستمهاي ترميمي DNA وجود دارد. ترانسپوزاز Piggybac از سيستم آنزيمي با كارايي بالا براي واردكردن ژن خارجي در ژنوم بهصورت تصادفي استفاده ميكند. در اختراع حاضر، پروتئين dcas9 به ترانسپوزاز Piggybac به همراه يك لنگر متصل شده و از يك duel sgRNA براي هدايت هدفمند ورود قطعه خارجي به ناحيه موردنظر استفاده شد. با بهرهگيري از روش dCas9-PB تغييرات ژنتيكي در جهت فعال كردن گزارشگر DsRed2 با واردكردن پروموتور در محل اختصاصي HROSA26 بهصورت هدفمند انجام شد. نتايج بهدستآمده نشان ميدهد روش پيشنهادي با كارايي مناسب توان ورود ژن خارجي را به ناحيه ژني اختصاصي دارد. عملكرد اختصاصي اين روش ميتواند قابليت استفاده براي درمان سلولهاي سرطاني در جهت واردكردن قطعه ژني بهمنظور تخريب ژنهاي سرطاني و يا قرار دادن پروموتور قبل از ژنهاي مهاركننده تومور براي فعال كردن آنها را دارد.
موارد یافت شده: 3