لیست اختراعات ليلا تركيان
اسپينل كبالت آلومينات نانو ساختار به روش احتراقي و با استفاده از مخلوطي از سوخت هاي آلي متداول و در دسترس تهيه شد. مرحله كلسيناسين حرارتي در تهيه اين اسپينل با تابش امواج مايكروويو به مدت 20 دقيقه جايگزين گرديد و بدين ترتيب از اگلومره شدن نانو ذرات پيش گيري شده و رنگدانه آبي سراميكي با مورفولوژي همگن و ذراتي در ابعاد كمتر از 30 نانومتر تهيه شد. اين روش علاوه بر سادگي فرايند كه امكان توليد در ابعاد صنعتي را فراهم مي نمايد به دليل بي نيازي از كوره الكتريكي و صرفه جويي در مصرف جريان الكترييسته و نيز زمان لازم جهت كلسينه كردن پيش ماده از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه و محيط زيست دوست مي باشد. نانو پيگمنت توليد شده نسوز بوده و در محيط هاي اسيدي و قليايي از استحكام مكانيكي و شيميايي كافي برخوردار است.
نانو كامپوزيت آنتي باكتريال به روش سل ژل و با استفاده از نمك هاي معدني مواد اوليه در اتمسفر هوا تهيه شد استفاده از اين نانوكامپوزيت به صورت محلول هاي ضد عفوني كننده جهت كليه وسايل درماني هيدروتراپي منسوجات پزشكي اعم از روپوش ماسك دستكش ملحفه و نيز كليه سطوح دستگيره ها زمين ديوارها و لوازم بيماران سبب كاهش احتمال تهاجم مخاطره آميز باكتري كلبسيلا ميان بيماران و پرسنل به ويژه در بخش هاي عفوني و جراحي مي شود از آنجا كه به سادگي به صورت ژل و لايه نازك نيز قابل استفاده است مي توان از آن در تهيه انواع رنگ ها لعاب ها سراميك ها و كف پوش هاي آنتي باكتريال استفاده كرد اين نانو كامپوزيت به سادگي قابل بازيافت و استفاده مجدد مي باشد و از لحاظ اقتصاد سلامت بسيار حائز اهميت مقرون به صرفه بوده و جايگزيني آن با محلول هاي ضد عفوني متداول به ويژه جهت سطوح و لوازم مورد استفاده در بخش هاي عفوني و جراحي توصيه مي گردد
ابرپارامغناطيس Fe3O4 با ساختار نانو به روش همرسوبي و با استفاده از نمك هاي معدني مواد اوليه در اتمسفر هوا به صورت بسيار مقرون به صرفه و كم هزينه تهيه شد. اين نانو اكسيد فلزي در زمينه هاي مختلف از قبيل تصويربرداري پزشكي MRI . جاذب، كاتاليست، پوشش، حذف فلزات سنگين از پس آب ها و... به كار مي رود. سميت اين نانوذرات بسيار كم و زيست سازگاري آن ها بسيار بالا است. اين ويژگي منحصر بفرد منجر شد. كه اين نانو ذرات در تشخيصات invitro مورد استفاده قرار گيرد. سيستم دارورساني هوشمند نيز يكي از كاربردهاي اين نانو ذرات است.
نانوكامپوزيت آنتي باكتريال AG/Y-AL2O3 به روش سل - ژل و با استفاده از نمك هاي معدني مواد اوليه در اتمسفر هوا تهيه شد. استفاده از اين نانوكامپوزيت به صورت محلول هاي ضدغفوني كننده جهت كليه وسايل درماني هيدورتراپي، منسوجات پزشكي اعم ازروپوش، ماسك، دسنكش، ملحفه و نيز كليه دستگيره ها، زمين، ديوارها و لوازم بيماران ،سبب كاهش احتمال تهاجم مخاطره آميز باكتري سدوموناس ابروژنوزا ميان بيماران و پرسنل، بوبژه در بخش هاي سوختگي مي شود. از آنجا كه Ag/y-Al2O3 به سادگي به صورت ژل و لايه نازك نيز قابل استفاده است ، مي توان از ان در تهيه انواع رنگ ها ، لعاب ها ، سراميك ها و كف پوش هاي آنتي باكتريال استفاده كرد. اين نانوكامپوزيت به سادگي قابل بازيافت و استفاده مجدد مي باشد و از لحاظ اقتصاد سلامت بسيار حائز اهميت و مقرون به صرفه بوده وجايگزيني ان با محلول هاي ضد عفوني متداول به ويژه جهت سطوح و لوازم مورد استفاده در بخش هاي سوختگي توصيه مي گردد.
ادعانامه روز به روز وجود آلاينده ها در محيط هاي آبي رو به افزايش است. امروزه خروج بي رويه پسابهاي صنعتي از جمله كارخانجات نساجي در فرآيند هاي رنگرزي و چاپ سبب افزايش غلظت آلاينده ها در محيط هاي آبي شده است. اغلب اين مواد اثرات زيانباري بر روي سلامتي انسان دارند. لذا براي حذف اين آلودگي ها از آب يك روش تصفيه موثر و اقتصادي مورد لزوم است. اكسيداسيون كاتاليزور نوري با بكار گيري نانو Ti02 (دي اكسيد تيتانيوم) تكنيك موثري براي حذف اين آلودگي ها بشمار مي رود. آلاينده هائي همچون رنگزاهاي نساجي كه داراي ساختار هترو پلي آروماتيك مي باشند مي توانند در اين فرآيند تخريب و به مواد ساده تر و بي ضرر تجزيه شوند. در اين اختراع سل نانو تيتانيا با درصدهاي متفاوتي توسط ماده اوليه تيتانيوم تترا ايزو پروپكسايد ( TTIP ) تهيه شده است. با استفاده از روش سل-ژل پارچه هاي كه از ضايعات كارخانه هاي نساجي تهيه گرديده طي فرايند غوطه وري پوشش داده شده اند. نمونه هاي پوشش داده شده با ذرات نانو تيتانيا در محلول رنگزا موجود در پساب تحت نور ماوراء بنفش قرار داده شده و نتايج نشان داد نانو دي اكسيد تيتانيوم برروي سطح پارچه تهيه شده از ضايعات كارخانجات نساجي به صورت موفقيت آميزي منجر به خاصيت فتوكاتاليتي در راستاي تخريب رنگزاي موجود در پساب نساجي مي شود.
خلاصه رشد روزافزون آلاينده ها در محيط هاي آبي و حذف آلودگي هاي نامطلوب از آب در چندين سال اخير جزء نگراني هاي مهم بشري بوده است. برخي از اين آلودگي هاي آلي ممكن است به صورت بيولوژيكي قابل تصفيه نيستند. بنابراين اين مواد آلاينده مي توانند براي مدت طولاني در محيط باقي بمانند و اثرات زيانباري بر روي انسان و اكو سيستم ببار آورند، لذا لازم است كه روش هاي موثر، مطمئن و قابل قبولي براي تصفيه اين آلودگي هاي آلي ابداع شود. طبق مطالعات و تحقيقات انجام شده دردنيا استفاده از خاصيت فتوكاتاليستي بعضي از نانو اكسيدهاي فلزي از جمله دي اكسيد تيتانيوم كه غيرسمي مي باشد در راستاي تخريب آلودگي هاي آلي از جمله رنگزاهاي نساجي با ساختارهاي آزويي موثرترين روش است. بدين منظور سل نانو تيانيا با درصدهاي 4-1 توسط ماده الكوكسيدي تهيه شده است. با استفاده از روش سل ـ ژل پارچه هاي پلي استر طب فرآيند غوطه وري از تركيب موجود در سل پوشش داده شده اند. نمونه هاي پوشش داده شده با ذرات نانو تيتانيا در محلول رنگزا موجود در پساب تحت نور ماوراء بنفش قرار داده شده و نتايج حاصل از تصوير SEM مشخص مي سازد كه نانوذرات دي اكسيد تيتانيوم بر روي سطح پارچه پلي استر به طور يكنواخت تهيه شده است. با افزايش ميزان ذرات نانو تيتانيا بر روي نمونه خاصيت فتوكاتاليستي در راستاي تخريب رنگزاي موجود در پساب نساجي افزايش پيدا كرده و غلظت رنگزا كاهش پيدا مي كند.
موارد یافت شده: 6