لیست اختراعات محبوبه سليماني فارساني
با توجه به آلودگي هاي زيست محيطي موجود در غذاها سطوح و حتي دست انسان لزوم استفاده از ضدعفوني كننده ها براي كاهش بار ميكروبي، تضمين بالاتر سلامتي و كاهش بيماري هاي عفوني مشخص مي گردد.امروزه انواعي از ضدعفوني كننده هاي تجاري و شيميايي مورد مصرف واقع مي شوند كه برخي از مردم از كلر يا گندزداهاي تجاري به عنوان ضدعفوني كننده استفاده مي كنند كه كلر مشكلات خاص خود نظير طعم و بو و تشكيل محصولات جانبي گندزدا ها نظير تري هالومتان ها را به همراه دارد.به دليل بو وطعم كلر، مردم رغبت زيادي به استفاده از كلر ندارند به همين دليل گندزداهاي تجاري به بازار آمده اند و توجه مردم به استفاده از اين گندزداها به دليل بي بو بودن آنها بيشتر شده است. علاوه بر عدم كارايي مناسب شوينده هاي شيميايي، نبايد اثرات نامطلوب زيست محيطي حاصل از ورود دترجنت ها به فاضلاب ها را نيز ناديده گرفت. استفاده از شوينده هاي شيميايي به دليل نفوذ اين مواد در نسوج و بافت هاي غذايي و ايجاد طعم و مزه نامناسب ازسوي سازمان بهداشت جهانى واداره نظارت بر مواد خوراكي و دارويي نيز توصيه نشده است و در در اكثر كشورهاي پيشرفته به دليل مضرات بالاي شوينده ها، شستشو با آب سالم، نسبت به شستشوي آن ها با گندزداهاي تجاري بيش تر مورد توصيه و تاكيد قرار گرفته است . اما از آنجا كه شستشو با آب به تنهايي براي شستشو و باكتري زدايي كفايت نمي كند، يكي از راه هاي پيشنهادي توسط WHO بكار گيري مواد طبيعي براي از بين بردن عوامل بيماري زا است. هم چنين از آنجا كه مصرف كنندگان به نگه دارنده ها و مواد ار گانيك و طبيعي گرايش بيشتري دارند و كاربرد افزودني هاي سنتتيك مورد استقبال واقع نمي شود استفاده از تركيبات گياهي و طبيعي از مسائل مهم در صنعت غذا و بهداشت عمومي مي باشد.به همين دليل طراحي يك فرمولاسيون طبيعي و جايگزين گندزداهاي شيميايي مورد توجه واقع مي شود. گياهان دارويي از منابع بالقوه اي هستند كه از دير باز خواص درماني و دارويي آنها مورد توجه قرار گرفته است. اسانس هاي روغني مخلوطي از تركيبات زيست فعال بوده و به عنوان متابوليسم هاي ثانويه گياهان شناخته مي شوند كه علاوه بر ويژگي هاي ضدباكتريايي، داراي خواص ضدقارچي و ضد فساد نيزهستند.اجزاي مختلف اسانس هاي گياهي از جمله آلكالوئيــدها، فلاونوئيدها و ترپنوئيدها با اثر بر پيكر عوامل باكتريايي ياعث از بين بردن آنها شده و براي گندزدايي مي توانند مورد توجه واقع شوند.از در كنار اثرات مثبت مخلوط اسانس ها، با استفاده از اثر سينرژيست يك adjuvant ميتوان خواص ضدميكروبي را افزايش داد. اين تركيب مخلوطي از اسيد ارگانيك و نمك خوراكي مي باشد كه در كنار اسانس ها ميتواند اثر مخلوط گندزداي جايگزين را بهبود بخشد كه بر اساس مطالعات انجام شده اثر قابل توجهي در كاهش جمعيت باكتريايي دارد. باكتري هاي شاخص گرم مثبت و گرم منفي در اشرشيا كلي، استافيلوكوكوس آرئوس، آسپرژيلوس نايجر، پسودوموناس آئروژينوزا و كانديدا آلبيكنس هستند.اين باكتريها از جمله عوامل عمده ي آلودگي ها هستند. كه اثر مطلوب فرمولاسيون جديد بر اين گروه از باكتري ها از جنبه هاي مختلف قابل بررسي و تعيين است.
موارد یافت شده: 1