لیست اختراعات محسن جانملكي
بررسي رفتار سلول هاي بنيادي در محيط آزمايشگاه براي انجام مطالعات بيولوژيكي انجام مي شود. روش هاي مورد استفاده براي بررسي رفتار سلول ها اغلب روش هايي زمان بر، پرهزينه، تهاجمي و دشوار هستند. وجود روشي براي بررسي رفتار سلولهاي بنيادي به ويژه در هنگام تمايز از چالش هاي موجود در حوزه بيولوژيكي مي۔ باشد. امپدانس سلول ها بيانگر خواص فيزيكي و شيميايي مي باشد. با اندازه گيري امپدانس سلول ها و بررسي رفتار آنها طبق مدار الكتريكي معادل ارائه شده براي بيوسنسور، با در نظر گرفتن همبستگي بين المان هاي مدار معادل و سلول مي توان فرايند تمايز سلول را بررسي كرد. بيوسنسور طراحي شده براي اندازه گيري امپدانس سلول ۴۰ جفت الكترود طلا است كه با استفاده از روش ليتوگرافي نوري بر روي بستر كوارتز لايه نشاني شدهاند. محفظهي ساخته شده براي قرار گرفتن بيسنسور در آن و كشت سلول ها از جنس پلكسي گلاس است. تحريكات الكتريكي توسط كارت DAQ به بيوسنسور اعمال شده و امپدانس دو سر آن اندازه گيري مي شود. كارت DAQ توسط برنامه نوشته شده در محيط NI LabVIEW كنترل مي شود. سيگنال تحريكي به صورت سينوسي با فركانس و دامنه ي معين اعمال مي شود. ديتاهاي حاصل از ثبت امپدانس با توجه به مدل مداري در نرم افزار متلب آناليز شده و مقدار المان مداري مشخص مي شود. با بررسي روند تغيير رفتار اين المانها رفتار سلول در طول فرايند تمايز بررسي مي شود.
تهيه نانوذرات حامل دارو، به عنوان يكي از جذاب ترين زمينه هاي پژوهشي در سامانه هاي نوين دارورساني در سال هاي اخير مورد توجه بسيار قرار گرفته است. نكته حائز اهميت در اين ارتباط لزوم زيست سازگاري نانوذرات فوق الذكر است، به نحوي كه حضور آنها در محيط بدن به وقوع واكنشهاي ناخواسته منجر نگردد. بنابراين، همواره از مواد اوليه با قابليت زيست سازگاري و زيست تخريب پذيري براي تهيه اين دسته از حامل هاي دارو استفاده مي شود. در ميان مواد پليمري قابل استفاده بدين منظور، پليمر طبيعي كيتوسان بدليل برخورداري از ويژگيهائي نظير سهولت در دسترس بودن، زيست تخريب پذيري، عدم توليد مواد سمي ناشي از فرايند تخريب و سازگاري با بافت هاي بدن توجهات زيادي را به خود جلب نموده است. از طرف ديگر، به دليل ساختار شيميائي ويژه، ذخيره نمودن داروهاي مختلف در بستر كيتوسان مستلزم انجام تغييرات ساختاري در آن يا به عبارت ديگر تهيه مشتقات كيتوساني اصلاح شده است .در اين راستا طرح حاضر به اصلاح شيميايي كيتوسان و تهيه نانوذرات آن با هدف ايجاد بستري مناسب براي ذخيره سازي، انتقال و رهايش كنترل شده داروهاي آبگريز در موضع مشخصي از بدن انسان خواهد پرداخت.
دستگاه خودكار شبيه ساز بي وزني مورد استفاده در مهندسي بافت در انجام پژوهشهاي مهندسي بافت و بررسي اثرات ناشي از نبود شتاب گرانش زمين بر روي سيستمهاي زيستي كاربرد دارد. در اين سيستم امكان تعويض محيط كشت سلول بدون ايجاد وقفه در عملكرد سيستم تعبيه و بعلاوه شرايط ثبت زمان حقيقي اندازه گشتاور و شتاب در هر سه بعد فراهم شده است. سيستم اختراعي براساس ماشين مكان دهي تصادفي و بر پايه اصل ميانگيري از اندازه بردار گرانش عمل مي كند بطوريكه مكان نمونه نسبت به محور گرانش زمين بطور مداوم و پيوسته تغيير مي كند. دو فريم متحرك با كنترل مستقل از هم امكان مكان دهي نمونه را فراهم مي آورد و با مجهز بودن اين سيستم به مكانيزم تعويض خودكار محيط كشت، هيچگونه تداخلي در شرايط آزمايش پديد نمي آيد.
موارد یافت شده: 7