لیست اختراعات محسن سليمي
شير تنظيم كننده فشار خروجي با استفاده از روش پيستون شناور با نام خلاصه BPR براي اولين بار در ايران طراحي و ساخته شده است .وظيفه اصلي اين شير تثبيت فشار مخزن در حالت ديناميك مي باشد بطوري كه با افزايش دبي ورودي به مخزن با توجه به فشار مبنا ي تنظيم شده روي اين دستگاه ,خروجي با دقت باز و بسته شده و در نهايت فشار سيستم را ثابت نگاه ميدارد. مكانيزم عملكرد در ساير مدلهاي متداول بدين صورت است كه با استفاده از فشار قابل تنظيم يك سيال واسط مثل آب يا هوا روي يك ديافراگم مسير خروجي مخزن بسته ميگردد تا زماني كه فشار داخل مخزن كمتر از فشار اعمال شده بروي ديافراگم باشد خروجي بستهميماند ولي به محض غلبه فشار مخزن بر فشار اعمال شده بر ديافراگم ديافراگم بالا رفته و مسير جريان خروجي را باز مينمايد.مشكل اصلي اين روش تغيير شكل ديافراگم با دماو عدم كارايي در دماي بالاست. اين مشكل در دستگاه حاضر با جايگزيني يك پيستون شناور بين دو سيال مرتفع شده بدين صورت كه با افزايش فشار داخلي پيستون به عقب رانده شده و سوزن حساس متصل به پيستون مسير خروجي را باز مينمايد مزيت اين دستگاه قابليت علاوه بر دقت بالا كاركرد آن در دماي بالا و به تبع آن استهلاك پايين آن ميباشد.
آزمايش سيلابزني در مغزه، مهمترين آزمايش مهندسي نفت در مقياس آزمايشگاهي است. براي هر فرآيند مورد مطالعه در اين آزمايش، مهمترين دادهاي كه بايستي اندازهگيري شود، حجم سيالات توليدي از مغزه به منظور محاسبهي درصد توليد نفت است. كيفيت پايين تفكيك سيالات خروجي و چسبندگي نفت به جدارههاي جداسازهاي موجود، دقت كم اندازهگيري و ناپيوستگي آن، نياز به كاربر براي ثبت دادهها از معايب روشهاي موجود است. در اين اختراع، دستگاه شيشهاي ابداع شده است كه ابتدا سيالاتي (گاز، نفت و آب) كه همزمان از مغزه توليد شدهاند، از پايين دستگاه (اشباع اوليه از سنگين ترين سيال: آب) به آن وارد و بر مبناي قوانين اختلاف دانسيته و شناوري به خوبي و بدون آغشتگي (چسبندگي) به جدارهي شيشه از يكديگر جدا ميشوند و همزمان حجم دقيق آنها تا دقت يك صدم سيسي اندازهگيري و ثبت ميگردند. خلاقيتهاي به كار رفته سبب كيفيت مطلوب جداسازي سيالات مختلف توليدي از مغزه، اندازهگيري گيري دقيق حجم سيالات تفكيك شده و امكان ثبت پيوستهي حجم ها در طول آزمايش بدون نياز به كاربر ميشود تا دقت و اعتبار آزمايشهاي سيلابزني به بالاترين سطح ارتقا يابد؛ در عين حال، قيمت تمام شدهي مناسب دستگاه براي توليد آن در مقياس انبوه، داراي توجيه اقتصادي است.
مجتمع سيار توليد و مصرف بتن با قابليت هاي ويژه بمنظور كاهش هزينه هاي توليد و آلايندگي زمينه فني اختراع: بخش و: مهندسي مكانيك به مفهوم عام در مبحث ساختمان و سازه ها هرچه تكنولوژي پيشرفته تر و ايمن تر باشد، در مواقع خطر صدمات كمتري بوجود مي آيدو توليد بتن مرغوب مي تواند پشتيباني محكم و مهم براي سازه هاي تجاري و مسكوني باشد، از آنجا كه سيستم هاي نوين موجود به راحتي در همه نقاط در دسترس نمي باشد و به دليل هزينه زياد سرمايه گذاري و نصب به كار گرفته نمي شوند. با توسعه ساخت و ساز و افزايش نياز صنايع مختلف به بتن و هزينه هاي سنگين احداث و بهره برداري از بچينگ هاي ثابت بتن كه معمولا در حاشيه شهر ها مي باشد، ايده ساخت بچينگ هاي سيار بتن مطرح گرديد. در نمونه هايي كه بعنوان بچينگ سيار معرفي مي گردند، با حذف ديوارهاي مصالح و ساخت سيلو هاي جداگانه براي مصالح مورد نياز ساخت بتن قابليت جابجايي اين سيستم ها بخوبي ارتقا يافته، اما همچنان مشكلات متعددي دارا مي باشند. در طرح حاضر و باتوجه به كليه اين معضلات سيستمي طراحي گرديده است كه بدون نياز به لودر براي تغذيه مصالح و در كوتاهترين زمان ممكن بعد از جابجايي از وضعيت حمل و نقل به وضعيت عملياتي در آيد و كليه ماشن آلات مورد نياز براي توليد، انتقال و مصرف بتن را در يك مجموعه بار ترافيكي جمع آوري كرده است.
برداشت زرشك به شيوه هاي سنتي زمان بر پر هزينه و مشكل مي باشد بعلاوه در اين روش ها آسيب هايي به درختچه زرشك وارد مي شود بطوريكه محصول سال بعد را كاهش مي دهد يا در سال بعد محصولي نخواهيم داشت از طرف ديگر كمبود نيروي كارگري مشكلات عديده اي را براي باغ داران در فصل برداشت بوجود مي آورد. بر اين اساس اختراع مورد بحث در جهت حل مشكلاتي موصوف طراحي و ساخته شده است. در كمباين زرشك موصوف شيكر با استفاده از نيروي مكانيكي توليد شده توسط يك موتور DC جعبه دنده اي كوچك راه اندازي و با كمك يك نفر عمل برداشت را با سرعت قابل قبولي انجام مي دهد بعد از ريزش محصول يك سفره محصول را به سمت يك سيستم انتقال بادي هدايت مي كند و به مخزن جمع آوري مي فرستد.
موارد یافت شده: 4