لیست اختراعات محسن ناظمي
اسپنت كاستيك تركيبي است، پلي آلدهيدي كه از تراكت آلدهيدي ناشي از آلدهيدهاي سبك در مجاورت محيط قليايي در فرايند گوگرد زدايي هيدروكربن ها در واحد اولفين صنايع پتروشيمي ايجاد مي گردد. تركيب مذكور به علت بالا بودن ويسكوزيته نسبي، پس از تشكيل تمايل به ايجاد گرفتگي و تجمع در مسير جريان دارد كه اين امر هزينه هاي ناشي از بهره برداري را افزايش مي دهد. در صورت جلوگيري از واكنش هاي تراكم آلدلي مي توان ميزان گرفتگي را تا حد چشمگيري كاهش داد. راه حل ارائه شده در اين فرايند استفاده از كاتاليست هاي كاهنده مواد آلي و تبديل گروه هاي كربوكسي به هيدروكسي مي باشد. كه اين عمل بوسيله كاتاليزور روي برپايه آلومينا انجام مي پذيرد. يكي از كاركردهاي مهم اين فرايند در زمينه زيست محيطي است. گازهايي كه حاوي هيدروژن سولفيد بوده و به آتمسفر فرستاده مي شوند بدليل مشكلات زيست محيطي، باران هاي اسيدي و آلودگي هوا و آب و خاك كه از عوارض نشت اين گاز مضر به محيط زيست است، با اين فرايند تصفيه شده و از اين منظر فرايند سولفيران يك فرايند سبز است. در اين فرايند يك محلول كيلات آهن به عنوان جاذب كاتاليستي استفاده مي شود. اين محلول كه حاوي يون هاي آهن بصورت فريك و فرو مي باشد. نقش اصلي را در تصفيه گاز به عهده دارد. در بخش جذب ابتدا يونهاي فريك با هيدروژن سولفيد تماس پيدا كرده و واكنش اكسيد و احياء انجام مي گيرد . به اين صورت كه هيدروژن سولفيد اكسيد شده و به گوگرد عنصري تبديل مي شود و يون هاي فريك به فرو احياءمي شوند. محلول كه حاوي يون هاي فرو و گوگرد عنصري است در ادامه وارد يك تانك احياء مي شود در اين تانك با تزريق هوا به درون محلول يون هاي فرو دوباره به حالت فريك تبديل مي شوندو به اين صورت محلول بازيابي و احياء مي گردد. بخشي از محلول حاوي گوگرد جهت جداشدن گوگرد از محلول به سيستم جداسازي گوگرد هدايت مي شود.
اختراع حاضر از يك سامانه حركتي متشكل از تعدادي كابل تشكيل شده است كه به جسم شناور در سيال متصل مي باشند و با تغيير طول كابل ها يا موقعيت اتصال آنها، مكان جسم و زاويه قرارگيري آن قابل تنظيم ميباشد. كابلهاي به كار رفته در اين اختراع به سنسور نيرو مجهز بوده و با اندازه گيري نيروي اندازه گيري شده در كابل ها و انجام عمليات رياضي مربوطه نيروي آيروديناميكي وارد شده بر جسم قابل اندازه گيري است.
با توجه به اين موضوع كه تعداد روزهاي گرم سال در اكثر مناطق ايران و به خصوص مناطق مركزي و جنوبي زياد مي باشد همواره فراهم آوردن شرايطي براي كاهش دما يكي از دغدغه هاي ساكنان اين مناطق بوده است، به علت آنكه در سفرهاي درون شهري و برون شهري و يا گردش هاي تفريحي به توان به آب آشاميدني خنك دسترسي داشت و همچنين از فاسد شدن مواد غذايي جلوگيري كرد. براي اين منظور با طراحي و ساخت بسته هاي رطوبتي با قابليت جذب و كاهش دماي ظروف و مواد غذايي در تماس با اين بسته ها توانسته ايم اين مشكل را تا حد زيادي برطرف نماييم. هدف اصلي اين اختراع ساخت و كاربرد بسته هايي با قابليت جذب و نگهداري بالاي آب براي حفظ مواد غذايي فاسد شدني در محيط هاي خارج از خانه براي مدت زمان هاي طولاني مي باشد. براي اين منظور از دو لايه ي پارچه اي با قابليت عبور آب استفاده شده است كه داخل آن با مواد پليمري كه قابليت جذب و نگهداري بسيار بالاي آب را دارا مي باشند پر شده است. پس از اين كه اين بسته ها توسط آب كاملاً اشباع شدند مي توانند به صورت دور پيچ و يا به خود به صورت ظرف براي خنك نگه داشتن مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرند.
موارد یافت شده: 3