لیست اختراعات محمدجواد يوسفي
ربات محافظ مزرعه يك ربات در زمينه فني كشاورزي است. محافظت از محصولات، دام و طيور از جمله مهمترين مسائل پيش روي مزرعه داران در برخي از مناطق كشاورزي است كه همواره مورد حمله حيوانات و پرندگان آسيب رسان قرار مي گيرد. هدف از اين پژوهش ساخت يك مدل آزمايشگاهي ربات Master-Slaveمحافظ مزرعه، استفاده از پردازش تصوير براي تشخيص اهداف فرضي، ايجاد ارتباط بيسيم با ربات و بررسي رفتار حيوانات در مقابل ترس و حيوانات بود . اين ربات براي حركت از سيستم رانش شني دار و براي مقابله با حيوانات مزاحم مانند پرندگان و گرازها از ابزارهايي كه بر روي آن نصب شدهبود استفاده ميكرد. اين ابزارها شامل مولد نور شديد، مولد صداي بلند، محلولپاش و در نهايت تيغههايي براي مقابله فيزيكي با حيوانات مزاحم بود و كنترل آن توسط اپراتور انساني انجام ميشد. سيستم رانش ربات براي برقراري ارتباط بين اپراتور و ربات از فرستنده و گيرنده بيسيم در محدوده فركانسي 433Hz استفاده شد. همچنين يك سيستم تشخيص هدف مبتني بر روش پردازش تصوير بر روي ربات نصب شده بود كه تصاوير دريافتي را در كامپيوتر پردازش كرده و مختصات و ابعاد هندسي اهداف دايروي را در يك برنامه كه با استفاده از زبان برنامهنويسي C# نوشته شده بود ذخيره ميكرد. سرعت حركت ربات بر روي سطوح با پوششهاي سراميكي، آسفالت، بتون، علفي و خاك بررسي شد، كه بيشترين سرعت حركت ربات در ولتاژ 12V-DC مربوط به پوشش سطح سراميكي بود؛ همچنين نيروي كششي ربات در همين ولتاژ برابر با 500 نيوتن و سرعت آن برابر 57cm/s بود. ربات توانايي پاشش محلول براي متواري كردن حيوان تا فاصله 5 متري را داشت. شدت نور توليد شده توسط مولد نور در فاصله يك متري اندازه گيري شد و برابر 253 لوكس بهدست آمد؛ همچنين تراز صوتي آژير ربات در فاصله يك متري 112 دسيبل ثبت گرديد.
دستگاه «داي رولر » براي توليد پلت از مواد زيست توده مانند كمپوست و ورمي كمپوست مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دستگاه در زمينة كشاورزي و براي فرآوري كودهاي آلي طراحي و ساخته شده است. همچنين از اين دستگاه مي توان در صنايع غذايي، توليد خوراك دام و طيور ، توليد انرژي هاي تجديدپذير و ساير صنايع تبديلي استفاده كرد. اين دستگاه شامل قالب، غلتك، الكتروموتور، شفت، گيربكس، شاسي، و كليدهاي خاموش-روشن فن و الكتروموتور مي باشد. مواد وارد شده به قسمت قالب توسط غلتك هاي فشاري به سمت سوراخ هاي قالب هدايت مي شود و مواد فشرده شده در انتهاي قالب به شكل پلت هاي استوانه اي به قطر 6 ميلي متر تبديل مي شود و به طور هم زمان توسط تيغه برش تعبيه شده به ضخامت هاي مشخص در خواهد آمد. منحصر بودن اين دستگاه به اين دليل است كه مواد مورد استفاده جهت فشرده سازي داراي رطوبت كمي هستند طبيعا پلت هاي توليد شده نيازي به خشك كردن ندارند و اين خود باعث كاهش چشمگير مصرف انرژي در فرآوري پلت مي شود. دستگاه توليد پلت ارگانيك، جهت توليد پلت نيازي به مواد بايندر غير مجاز همچون بنتونيت و گچ ندارد و متناسب با نوع گياه و رهايش مواد آن آنرا شكل و قوام مي بخشد.
يكي از مشكلات كشور وجود پسماندهاي بخش شهري، دامپروري و كشاورزي است. به منظور استفاده بهتر از زباله، كارهاي مختلفي چون سوزاندن و دفن كردن انجام ميپذيرد اما ميتوان با مديريت و برنامه ريزي بازيافت تمام اين مواد را به گردش توليد باز گرداند و از ماده بي ارزشي مانند زباله ماده مفيدي مانند كمپوست توليد كرد.هدف از طراحي و ساخت اين دستگاه توليد كمپوست از زباله هاي تر توليد شده و همچنين زايدات و ضايعات بخش كشاورزي، در محل توليد آنها مانند رستورانها، مراكز تجاري و مسكوني و واحدهاي كشاورزي و دامپروري ميباشد. بدين منظور دستگاه ساخته شده با در نظر گرفتن تمام جوانب انجام اين كار با تجهيزات مناسب طراحي شده است. دستگاه داراي مخزني به شكل مخروط ناقص ميباشد. هليسي به منظور همزدن مواد داخل مخزن طراحي و ساخته شد. بر روي مخزن دربي چرخان قرار گرفته كه قادر به حركت چرخشي است. موتور و هليس بر روي درب چرخان قادر به حركت ميباشد. سيستم هوادهي هوشمندي با توجه به كنترل به وسيله مدار الكتريكي بر روي دستگاه تعبيه شده كه وظيفه هوادهي جهت كنترل دما، رطوبت و تامين نياز به اكسيژن را دارد. در مسير هواي خروجي نيز مكنده هوا و بايوفيلتري قرار گرفته كه بوي ناشي از توده را از بين ميبرد.
موارد یافت شده: 3