لیست اختراعات محمدرضا خدابخش
سامانه برنامهريزي آبياري هوشمند، دستگاهي است كه به كشاورز اين امكان را ميدهد كه بهصورت خودكار و بدون نياز به حضور در محل، برحسب ميزان رطوبت خاك و نياز گياه به آب، عمليات آبياري را كنترل نمايد. به علاوه، كشاورز از كليه مراحل آبياري از طريق شبكه GSM به وسيله پيامك آگاهي يافته و حتي ميتواند از همين طريق عمليات آبياري را بهصورت دستي و به دلخواه انجام دهد. با توجه به نياز بخش كشاورزي كشور و به منظور صرفه جويي ارزي و برطرف نمودن كمبودها و نيز عدم وجود دستگاههاي مشابه با ويژگيها و توانمنديهاي مورد نياز در بازار ايران، واحد پژوهش كارخانجات مخابراتي ايران، دستگاه برنامهريزي هوشمند آبياري موسوم به ADT-IIPS ITMC را با استفاده از پردازندههاي قدرتمند ARM طراحي و نمونهسازي كرده است. سامانه برنامهريزي آبياري هوشمند علاوه بر قيمت رقابتي، داراي ويژگيهايي چون ارتباط دو طرفه و آنلاين با سرور مركزي داراي قابليت ارسال داده هاي آماري مربوط به سابقه آبياري، وضعيت سلامت ساملنه (سنسورها ، عملكرد و....) ، آلارمها و امكان بروزرساني آنلاين نسخه نرم افزار بر اساس رابط GPRS، رابط كاربري كاملاً فارسي و گرافيكي با صفحه لمسي و كاربري آسان بوده كه باعث ميشود تا يادگيري كار با دستگاه، به حداقل دانش تخصصي نياز داشته باشد. همچنين كاربر نيز ميتواند بهراحتي با استفاده از يك برنامه اندرويد نصب شده بر روي گوشي تلفن همراه خود تمام اطلاعات وضعيت سامانه از قبيل وضعيت سنسورها و اطلاعات آماري مربوط به وضعيت آبياري را بهصورت گرافيكي مشاهده نموده و در صورت نياز، نسبت اِعمال تغييرات در تنظيمات دستگاه اقدام نمايد.
امروزه استفاده از كارتهاي اعتباري و دستگاهاي كارت خوان بسيار متداول شده است، به نحوي كه در حوزه هاي مختلف نظير بانكداري و پرداختهاي الكترونيك، فروشگاهها و پمپ بنزينها به كار مي روند. گرچه استفاده از كارتهاي اعتباري و دستگاههاي كارتخوان مزاياي زيادي به همراه دارد، اما مشكلات امنيتي آنها باعث شده است كه محققين به دنبال راه كارهاي جديدي باشند تا بتوانند آن را جايگزين كارتهاي اعتباري نمايند. يكي از اين راه حل ها استفاده از حسگرهاي بيومتريك ميباشد كه به شدت در حال توسعه است. در اين مقاله نحوه طراحي و ساخت يك دستگاه ATM با استفاده از حسگر اثر انگشت براي تائيد هويت، كه در واحد پژوهش كارخانجات مخابراتي ايران ساخته شده است، شرح داده ميشود. از مزاياي اين دستگاه امنيت بيشتر و سهولت استفاده توسط كاربران و قيمت كمتر نسبت به نمونه خارجي آن ميباشد.
دستگاه كاشت نشاء برنج سنتي نشا كاشته شده بر روي سطح زمين يا به اصطلاح درون خزانه هاي برنج پس از جوانه زدن ورشد را ميكارد
نانو ذرات سراميكي پيشنهادي جهت توليد حسگرهاي نوري-حرارتي (Optical Thermal Sensing) كاربرد دارند. اين سراميكها با فرمول شيميايي Bi2 Sr(1-x-y) Yb(x) Er(y) Ta2 O9 جزو خانواده آريويليوس پروسكايت لايه اي (Aurivillius Layered Perovskite) ميباشند كه در صورت برانگيختگي با ليزرهاي مادون قرمز، با مكانيزمي تحت عنوان Upconversion از خود نور مرئي در طول موج هاي مختلف از جمله سبز منتشر ميكنند. شدت طول موج هاي منتشر شده با دماي محيط رابطه معكوس داشته كه امكان سنجش دما بر مبناي نسبت كمي نور فلوئورسانس (Fluorescence Intensity Ratio) را فراهم ميكند. اين رفتار فيزيكي در آريويليوس پروسكايت هاي لايه اي براي اولين بار است كه گزارش ميشود. حساسيت بالا و قابليت سنجش دما تا 500 درجه سانتيگراد در محيط هايي با pH خنثي يكي از ويژگي هاي حائز اهميت در اين سراميك هاست. نمونه هاي تهيه شده به روش اسيدشويي گزينشي (Selective Leaching) نيز قابليت سنجش دما تا 150 درجه در محيط هايي با pH پايين را فراهم ميكنند. از اين سراميك ها ميتوان در محيط هاي كه دسترسي مستقيم به آنها سخت و يا غيرممكن ميباشد از جمله معادن، پالايشگاه ها و يا محيط هايي كه احتمال خوردگي حسگرهاي فلزي در آنها بالاست استفاده كرد.
بايندرهاي كه در فرايندهاي قالبگيري تزريقي فلزات و سراميك مورد استفاده قرار مي گيرد. داراي تركيبات و خواص مختلفي مي باشد. بايندرهاي پايه پليمري با تركيبات پارافين و كلوفان نوعي از اين بانيدرها مي باشد كه از جنبه هاي مختلف شرايط ايده آلي براي استفاده از آنها به عنوان بايندر به واسطه بهبود خواص قالبگيري از جمله تسهيل تزريق و بايندرزدايي و همچنين كاهش هزينه هاي مواد اوليه دركنار حفظ كيفيت كار فراهم مي كند، به گونه اي كه مي توان از آن به عنوان يكي از بايندرهاي مناسب با قابليت انبارسازي و نگهداري طولاني مدت بدون نگراني از جذب رطوبت و عدم دارا بودن مواد فرار استفاده نمود.
موارد یافت شده: 5