لیست اختراعات محمدرضا ملايري
دستگاه حاضر با نام \\"دستگاه اندازه گيري كشش بين سطحي آب و نفت و زاويه تماس بين سطح و سيالات در شرايط آزمايشگاهي\\" اندازه گيري كشش مرزي بين آب و نفت و همچنين اندازهگيري زاويه تماس قطره مايع روي سطح جامد را انجام مي دهد. بررسي كشش سطحي آب و نفت و زاويه تماس بين سطح و سيالات مخزن در بررسي كشش سطحي آب و نفت در صنايع نفت به خصوص در روش هاي ازدياد برداشت و تشكيل امولسيون هاي نفت و آب به منظور انتقال نفت خام حائز اهميت مي باشد. اگر خواص دو سيال به هم نزديك شود كشش بين سطحي دو سيال كاهش مي يابد و در نهايت به صفر مي رسد كه اين نشان مي دهد دو سيال به حالت امتزاج پذيري رسيده اند و يك سيال تك فازي را تشكيل مي دهند. بنابراين كشش بين سطحي يك پارامتر مفيد براي تعيين نقطه تعادلي دو فاز سيال مي باشد. پراكندگي سيالات در محيط متخلخل به طور مستقيم تحت تاثير خاصيت ترشوندگي سنگ مي باشد، لذا جهت توليد بهينه از هر مخزني و كنترل عملكرد مخزن، دانستن اين خاصيت ضروري مي باشد. به طور حتم عبور پذيري هاي نسبي به شدت تحت تأثير ترشوندگي مخزن هستند. لذا تعيين ترشوندگي براي مطالعه مخزن و بخصوص براي تعيين روش محاسبه و اندازه گيري عبور پذيري هاي نسبي مهم ميباشد. مبناي كار دستگاه در اندازهگيري كشش بين سطحي روش قطره آويزان است كه در آن پارامترهاي ذكر شده با استفاده از پارامترهاي هندسي و ابعاد قطره شكل گرفته از سيال فاز پراكنده درون سيال فاز پيوسته دست ميآيد. همچنين اساس كار در اندازهگيري زاويه تماس ديناميكي روش قطره چسبيده ميباشد كه به ابعاد قطره تشكيل شده روي سطح جامد در حضور سيال ديگر وابسته است. براي انجام تست اندازه گيري كشش بين سطحي و زاويه تماس دستگاه به گونه اي ساخته شده كه بتوان ضمن كنترل همه مراحل انجام آزمايش، مسير عبور سيالات، تنظيم دوربين، دبي خروجي سيال را كنترل كرد. دستگاه اين قابليت را دارد كه با تغييرات جزيي در دستگاه هركدام از آزمايش هاي كشش بين سطحي و زاويه تماس را انجام داد. با تغيير نور صفحه نوري و دوربين تعبيه شده دستگاه، قادر خواهيم بود شفاف ترين تا كدرترين سيالات را هم مشاهده نمود. همچنين سيستم تزريق اين دستگاه به صورت بهينه از هدر رفتن سيال قطره جلوگيري كرده و حداقل سيال جهت انجام آزمايشگاه ها مورد استفاده قرار مي گيرد. اپراتور قادر است كه همه مراحل انجام آزمايش را مشاهده نموده و تغييرات لازم را جهت انجام آزمايش ها اعمال نمايد. داده ها در اين آزمايش ها ابتدا به صورت تصاوير با كيفيت در كامپيوتر ثبت شده و سپس با نرم افزار آناليز قطره آناليز مي شوند.
تعيين كننده موقعيت جبهه ي تماس آب و نفت در فرآيند آشام خود به خودي با استفاده از رسانايي محلولهاي الكتروليت و هادي و غير هادي بودن مواد در تعيين سطح تماس جبهه آب و نفت به كار گرفته مي شود، آب نمكي كه نقش سيال ترشونده را در فرآيند آشام بازي مي كند به عنوان هادي جريان الكتريسيته كه عامل اصلي توانايي اين دستگاه در تعيين محل سطح تماس جبهه پيشرونده سيال است، مورد استفاده قرار مي گيرد. با گذشت زمان در طي فرآيند آشام غير همسو سيال غير تر شونده جاي خود را به سيال تر شونده خواهد داد ، ماداميكه اين جا به جايي در حال انجام است سطح تماسي بين سيال تر شونده وسيال غير تر شونده ايجاد خواهد شد كه با ايجاد برقراري جريان الكتريسيته توسط سيال هدايت كننده الكتريسيته در دو سر ولت سنج و نمايش ولتاژ باتري تعبيه شده توسط آن موقعيت سطح تماس آب و نفت مشخص خواهد شد.
عنوان اختراع: ست آپ تشكيل رسوب روي سطوح زمينه فني: مهندسي، نفت تشكيل رسوب يكي از مشكلات مهم در صنعت نفت و ساير صنايع از جمله صنايع غذايي و تصفيه آب مي باشد. اين مسأله به ويژه در صنعت نفت منجر به هزينه هاي اقتصادي، عملياتي، زيست محيطي، و ايمني فراواني شده است. از اين رو در اين اختراع، هدف طراحي ست آپي جهت بررسي اين پديده و عوامل مؤثر بر آن است. ست آپ مورد نظر بر مبناي شبيه سازي سيالاتي جريان در تيوبينگ چاه توليد نفت و جريان بين دو استوانه (جريان Taylor-Couette) طراحي شده است. اين ست آپ از اجزايي چون محفظه اصلي دستگاه، همزن، الكتروموتور، شفت، نمونه گيرها، المنت هاي حرارتي و كويل تشكيل شده است و داراي قابليت هاي زير مي باشد: - شبيه سازي رسوب نفت خام در ستون چاه، مبدل هاي حرارتي، و خطوط لوله نفت - بررسي اثر پارامترهاي مختلف از جمله شار حرارتي، دماي سطح، دماي توده، غلظت آسفالتين، و سرعت جريان بر تشكيل رسوب بر روي سطوح مختلف - بررسي اثر نوع سطح بر تشكيل رسوب و مقايسه رسوب تشكيل شده بر روي سطوح مختلف در شرايط يكسان - اندازه گيري زمان تأخير در تشكيل رسوب، مقاومت تشكيل رسوب، سرعت تشكيل رسوب، و ميزان رسوب تشكيل شده بر روي سطوح مختلف - بررسي اثر پوشش هاي مختلف سطح بر تشكيل رسوب و ميزان مقاومت پوشش در شرايط عملياتي - شبيه سازي رسوب هاي ديگري علاوه بر رسوب نفت خام از جمله رسوب كريستاليزاسيون و رسوب زيستي
تشكيل رسوب هيدروكربني در مبدلهاي حرارتي پيش گرمكن در صنايع پايين دستي نفت نظير پتروشيميها سالانه هزينههاي هنگفتي را بر صنعت كشور تحميل مي كند. لذا به كارگيري روشهايي كه بتوان با اين پديده مضر مقابله كرد ضرورتي دوچندان پيدا مي كند. يكي از روشهاي موثر مكانيكي كاهش رسوب استفاده از پرتابههاي صنعتي است. با حركت پرتابهها درون مبدل حرارتي در اثر اعمال نيروي برشي بر رسوب تشكيل شده، سطوح مبدل حرارتي از رسوب زدوده مي شود. يكي از مشكلات عمده در به كارگيري پرتابههاي مرسوم اسفنجي، فلزي و يا لاستيكي، عدم پايداري پرتابهها در شرايط دماي بالا حاكم بر اين گونه مبدلهاست به طوري كه استفاده از آنها را عملا غير ممكن مي سازد. پرتابه صنعتي سيليكوني مورد ادعا با ساختار خاص و طراحي منحصر به فرد قادر است پايداري فيزيكي و شيميايي قابل قبولي در شرايط دماي بالا داشته باشد و با مكانيسم حركت موجي شكل و با تراكم و انبساطهاي مكرر در حين حركت در مبدلهاي حرارتي سطوح آنها را از رسوب پاك كند.
اين اختراع با عنوان " فرمولاسيون سنتز نانوذره هيبريدي سيليكا / نانولوله كربني با نسبت هاي مختلف به منظور كنترل توليد آب در مخازن هيدروكربني و تعيين شرايط بهينه تزريق" ميباشد. نفت-دوست بودن (آب-گريز بودن) سطح مخازن هيدروكربني باعث بالا بردن ميزان توليد آب، افزايش افت فشار در ته چاه، كاهش تراوايي نسبي نفت و به تله افتادن نفت در محيط متخلخل مخازن ميگردد. به منظور بر طرف كردن اين مشكلات و كنترل ميزان آب توليدي، نانوذره/نانوسيال هيبريدي باعث تغيير ترشوندگي مخازن از بشدت آب-گريزي به سمت بشدت آب-دوست مي گردد كه اين تغيير ترشوندگي باعث كنترل ميزان آب توليدي و كاهش هزينه هاي توليدي نفت و هزينه هاي جداسازي/تصفيه آب در سطح و عوارض زيست محيطي آن مي گردد.
موارد یافت شده: 5