لیست اختراعات محمدمهدي احمداخوندي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1394/01/22
خلاصه اختراع:

در حال حاضر در قريب به اتفاق تمامي مراكز درمان ناباروري، انجام بيوپسي از رويان در مراحل توليد آزمايشگاهي جنين به منظور تعيين جنسيت جنين و يا تشخيص برخي از اختلالات ژنتيكي امري ضروري بوده تا بدين وسيله رويان هاي با جنسيت مورد نظر (دختر يا پسر) و فاقد اختلالات ژنتيكي جهت انتقال انتخاب شوند. در اين ميان، سوزن هاي قديمي بيوپسي كه اساساً براي نمونه برداري از رويان هاي مراحل قبل از مرحله بلاستوسيست (مورولا) طراحي شده اند، هنگامي كه براي انجام بيوپسي از تروفكتودرم بلاستوسيست استفاده مي شوند، از كارايي مناسبي برخوردار نمي باشند كه مهمترين آنها عبارتند از: الف- عدم كارآيي مناسب در جدا سازي سلول هاي تروفكتودرمي كه به خوبي از زوناپلوسيدا بيرون نزده اند ب- عدم كارآيي مناسب در جدا نمودن سلول هاي ترفكتودرم، هنگامي كه پالس ليزر از قدرت پاييني برخوردار است و ج- مفقود شدن و عدم يكپارچگي سلول ها ترفكتودرم جدا شده از جنين به دليل چسبندگي به جداره داخلي مجراي سوزن هاي بيوپسي. در سوزن طراحي شده جديد بيوپسي براي نمونه برداري از رويان هاي مرحله بلاستوسيت اين مشكلات برطرف گرديده است، بدين ترتيب كه الف- سوزن جديد بدون منفذ داخلي و به صورت توپر طراحي شده است و لذا نياز به اعمال مكش سلول ها حين اعمال پالس هاي ليزر نبوده و احتمال چسبيدن آنها به جدار داخلي سوزن وجود ندارد، ب- شكل انحنا و قلاب مانند انتهاي سوزن جديد، اين قابليت را فراهم مي نمايد كه بتوان با دست ورزي ساده تر، سلول هاي تروفكتودرمي را كه به خوبي بيرون نزده اند را نيز بيوپسي نمود.

تاریخ ثبت: 1394/05/27
خلاصه اختراع:

آسيب هاي غضروفي به ويژه در نواحي مفصلي از جمله زانو و لگن، يكي از مشكلات شايع جوامع امروزي از جمله كشور ايران به شمار مي رود. مهندسي بافت غضروف يك درمان بازيابي كننده است كه توسط يك داربست مناسب به همراه سلول ها و مولكول هاي زيستي، شرايط تشكيل بافت جديد را مهيا مي كند. يكي از مهمترين مسائل مربوط به داربست ها داشتن تخلخل و ثبات مكانيكي به طور همزمان و تخريب پذيري متناسب با زمان تشكيل بافت جديد است. تا كنون داربستها و ساختارهاي متنوعي در دنيا جهت حل مشكلات غضروفي پيشنهاد و ساخته شده اند كه تعدادي از آنها به مرحله تجاري رسيده است و به قيمت گزافي به كشورهاي ديگر فروخته مي شود. در حال حاضر با توجه به مسئله بالا بودن قيمت آنها، ساخت داربستهاي سه بعدي با طراحي و ساختار مناسب ضمن معرفي يك محصول جديد و كارامد در دنيا مي تواند سبب كاهش ميزان وابستگي كشور به كشورهاي بيگانه شده و با توليد انبوه آن ضمن جلوگيري از خروج مقادير متنابهي ارز از كشور، مي‌تواند سفارش پيوند از كشورهاي اطراف و حتي كشورهاي پيشرفته غربي داشته باشد كه كمك قابل توجهي به اقتصاد كشور خواهد نمود. ابريشم به عنوان يك فرآورده ملي و يك منبع ارزان قيمت يك پليمر طبيعي با ويژگي¬هاي مكانيكي و زيستي مي باشد. در محصول ارائه شده از داربست ابريشم مورد استفاده مي شود كه علاوه بر طبيعي بودن و سازگار بودن با بدن، مشخصات فيزيكي و مكانيكي لازم را دارا مي باشد. نوآوري محصول پيش بيني شده به روش ساده و ارزان قيمت توليد داربست زيست سازگار و زيست تخريب پذير و تلفيق مهندسي آن با سلول كندروسيت اتولوگ بر مي گردد. كشت كندروسيت هاي اتولوگ بر روي داربست ابريشمي علاوه بر اين كه يك ساختار سه‌بعدي مشابه ساختار بافت طبيعي را بوجود مي آورد، ملاحظات ايمونولوژيكي پيوند هاي آلوژنيك را نيز مي كاهد و در نتيجه راهكار مناسبي براي بازسازي و ترميم ضايعات استئوكندرال خواهد بود. علاوه بر اين نشان داده شده است كه داربست هاي ابريشمي متخلخل و محكم، سرعت تخريب مناسب و قابليت بازسازي در in vivo را دارند. همچنين توانايي ترميم داربست ها به همراه كندورسيت ها به مراتب بالاتر از داربست هاي به تنهايي است و آناليز هيستوپاتولوژيكي نيز حاكي از كارآمدي كشت سلول ها بر روي داربست ها روي كيفيت ترميم غضروف بوده است.

تاریخ ثبت: 1394/11/07
خلاصه اختراع:

تمايل گوسفندداران به استفاده از خصوصيات ژنتيكي برخي از نژادهاي گوسفند هميشه با محدويت هايي همراه بوده است كه از جمله آنها مي توان به عدم دسترسي به نژاد هاي خارجي در ايران يا حتي عدم دسترسي آسان به قوچ هاي ممتاز (دوقلوزا) نژادهاي مختلف ايران در همه مناطق كشور اشاره نمود. اين محدوديت ها در كنار نبود اسپرم منجمد گوسفندي و برنامه اي ترويجي و اصلاح نژادي فراگير در كشور منجر به كندي اصلاح نژاد گوسفندان ايراني شده است. در روش حاضر، محلول انجمادي پيش از اسپرم گيري تهيه گرديده و بلا اصله پس از اسپرم گيري، مني با محلول انجمادي (اكستندر) هم دما به نسبت مشخص مخلوط مي گردند. پس از رسيدن به آزمايشگاه محلول آماده شده به فريزر منتقل شده و پس از مدتي در مجاورت بخار ازت (با فاصله خاص از سطح مايع ازت) قرار مي گيرد. پس از آن نيز در پايوت هاي اسپرم منجمد شده در ازت مايع غوطه ور شده و به تانك ازت جهت نگهداري طولاني مدت منتقل مي شوند. مزاياي اختراع انجماد آسان اسپرم گوسفند عبارتند از: عدم نياز به خريد تجهيزات گران قيمت متدوال براي انجماد، قابليت انجام در محل دامداراي با حداقل امكانات، ميزان برگشت پذيري قابل قبول و بهتر از هاي متداول انجماد اسپرم و و تهيه آسان محلول انجماد. مهمترين كاربردهاي اين اختراع در صنعت دامپروري و به ويژه دامداران: امكان استفاده از اسپرم نژادهاي ممتاز و دوقلوزاي مختلف بدون نياز به خريد و نگهداري قوچ در گله، امكان ذخيره سازي اسپرم قوچ هاي ممتاز گله داران قبل از حذف از گله، منبع درآمد جانبي از محل فروش اسپرم، امكان تشكيل گله هاي مولد اسپرم جهت توليد و فروش اسپرم قوچ هاي ممتاز.

تاریخ ثبت: 1394/10/30
خلاصه اختراع:

يكي از روش هاي حفظ باروري در انسان و حيوانات، كشت فوليكول در شرايط آزمايشگاهي به منظور دست يابي به تخمك بالغ مي باشد. با توجه به وجود شباهت هاي ساختاري و فيزيولوژيك بين تخمدان گوسفند و انسان و نيز محدوديت هاي اخلاقي در پژوهش بر تخمدان انسان، از گوسفند به عنوان يك مدل خوب تخمدان انساني استفاده ‏مي گردد. از سوي ديگر با توجه به اهميت برخي گونه هاي گوسفند به لحاظ خصوصيات ژنتيكي و يا برخي گونه هاي بومي در معرض خطر انقراض، تهيه بانكي از ذخاير ژنتيكي گونه هاي مورد نظر الزامي است. در اين راستا در صورت فراهم شدن امكان كشت فوليكول هاي تخمداني (با توجه به كثرت آنها در بافت تخمدان) تا مرحله تخمك بالغ، دستاورد عظيمي در زمينه حفظ ذخاير ژنتيكي گونه هاي مورد نظر حاصل خواهد شد. در كيت طراحي شده بدين منظور، به دو روش دستيابي به اين مهم تسهيل شده است: 1- جداسازي فوليكول هاي پريمورديال با روش هضم آنزيمي بافت تخمدان (Collagenase 1mg/ml و DNase 1.3µg/ml) كه موجب وارد آمدن كمترين آسيب به فوليكول ها مي گردد و 2- كشت سه بعدي فوليكول هاي پريمورديال جدا شده در هيدروژل آلژينات 2% به مدت 2 هفته، به منظور حفظ قابليت تكاملي آنها و دستيابي به فوليكول هاي ثانويه.

تاریخ ثبت: 1394/08/18
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع آسيب هاي بزرگ پوستي به دلايل متعددي از جمله سوختگي هاي حرارتي و شيميايي، تصادف، اصابت گلوله، عفونت تومور و ساير بيماري ها ايجاد مي شوند. افراد ساكن در كشورهاي در حال توسعه، بيشتر در معرض اين آسيب¬ها قرار دارند. متاسفانه كشور ايران، بالاترين آمار سوختگي در خاورميانه را به خود اختصاص داده است. بازسازي آسيب هاي بزرگ پوستي به روش جراحي با چالش هاي فراواني روبروست كه گاهي با شكست مواجه شده و گاه در صورت موفقيت، زخم هاي گسترده اي بجا مي گذارد كه كيفيت و ظاهر بافت طبيعي را ندارند، در نتيجه بيمار را دستخوش مشكلات روحي و اجتماعي خواهد كرد و كيفيت زندگي بيمار را كاهش مي¬دهد. براي بازسازي آسيب¬هاي بزرگ پوستي، استفاده از اتوگرافت ارجح است ولي به دليل وسعت زياد آسيب پوستي، تهيه مقادير كافي از گرافت خودي براي بازسازي آسيب امكان پذير نمي باشد. در كلينيك، استفاده از آلوگرافت ها نيز به عنوان يك انتخاب مطرح مي باشد كه با محدوديت هايي روبرو است از جمله كمبود اهدا كننده، محيا نبودن شرايط اهدا در موارد اروژانسي، خطر عفونت، ترميم آهسته، باقي ماندن اثر زخم و ملاحظات اخلاقي. مهندسي بافت پوست، با رويكرد ايجاد داربست هاي سه بعدي كه قابليت هدايت و بازسازي سلول ها را داراست به عنوان يك راهكار جايگزين مورد توجه قرار گرفته است. در اين اختراع، محصولي بي-خطر، اثربخش در ترميم، ارزان و در دسترس معرفي كرده ايم كه جايگزين مناسبي براي بافت از دست رفته باشد تا شرايط ترميم و بازسازي براي بدن فراهم شده و بافت طبيعي با حداقل اثر زخم باقي مانده مجددا تشكيل شود. در حقيقت اين محصول موضع مجروح را پوشانده تا با حفظ تبادل اكسيژن، آب و خون بدن از دست نرود؛ همچنين ساختار ويژه آن امكان رشد و گسترش سلول هاي زايا و ترميم كننده را فراهم مي آورد. در توليد اين محصول از پرده آمنيوتيك سلول زدايي شده به عنوان پايه استفاده شده است و عملكرد آن با استفاده از اصلاحات سطحي، از جمله نشاندن نانوالياف روي سطح پرده و پلاسماي اكسيژن بهبود يافته است. به منظور بهبود مقاومت مكانيكي و آنزيمي پرده و همچنين سهولت استفاده، در راستاي حفظ شرايطي مطلوب براي ترميم زخم، ساختار نانوالياف فيبروئين ابريشم انتخاب شده است زيرا سطح ويژه آن امكان انتقال مواد و مرطوب نگه داشتن محيط را فراهم سازد. اصلاح به روش پلاسما نيز سبب ارتقا آب دوستي و برهم كنش سلولي نانوالياف گرديد. اين محصول سبب ترميم و بازسازي نقصيه پوستي در شرايط ¬درون¬تني مي شود. هبر اساس بررسي هاي ما، در زخم تمام ضخامت در مدل حيواني موش، با پيوند داربست دولايه طراحي شده در مقايسه با داربست تجاري خارجي، ترميم مطلوب تري به دست آمد. در صورت ارائه زخم پوش ها و جايگزين هاي پوست مناسب توليد داخل به بازار محصولات پزشكي كشور، مي-توان از خروج مقادير قابل توجهي ارز از ايران جلوگيري كرد. همچنين، از آنجاكه قيمت گزاف جايگزين هاي پوست موجود در بازارهاي خارجي و محدوديت هاي ناشي از تحريم ها، امكان دستيابي به فراورده هاي ضروري را مشكل ساخته، كيفيت زندگي هم¬وطنان دچار نقصيه هاي پوستي مورد دستخوش قرار گرفته است. ارائه داربست دولايه مورد بحث كه با استفاده از مواد طبيعي موجود در كشور و روش به صرفه اقتصادي توليد انبوه، امكان درآمدزايي و اشتغال زايي را فراهم مي سازد، راه گشاي بيماران و پزشكان است.

تاریخ ثبت: 1394/10/30
خلاصه اختراع:

پيشرفت در درمان سرطان موجب افزايش بهبود افراد مبتلا به سرطان گرديده ولي آسيب ذخاير تخمداني بدليل شيمي درماني و پرتو درماني باعث مشكل ناباروري شخص مي گردد. در حال حاضر انجماد بافت تخمدان قبل از درمان سرطان ، روش سريع و اميد بخشي براي حفظ باروري بيماران سرطاني است. هدف اصلي از انجماد تخمدان در واقع حفظ فوليكول هاي پريمورديال و اوليه است كه به ميزان زيادي در بخش قشري تخمدان وجود دارند و در برابر فرآيند انجماد در مقايسه با فوليكول هاي بالغ از مقاومت بيشتري برخوردار مي باشند. پس از انجماد بافت تخمدان، به منظور بازيابي باروري دو روش متصور است؛ 1. پيوند بافت تخمدان 2. بلوغ آزمايشگاهي فوليكول¬ها كه با توجه به احتمال ورود و فعال شدن مجدد سلول هاي سرطاني در روش پيوند بافت تخمدان، روش دوم بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. بلوغ ازمايشگاهي فوليكول هاي نابالغ تخمداني بصورت دو سيستم كشت دو بعدي و سه بعدي صورت مي گيرد كه روش كشت سه بعدي بدليل حفظ تاثيرات متقابل سلول هاي گرانولوزا و اووسيت روش موثرتري است. هدف از استفاده از روش تخمدان مصنوعي، رشد فوليكول هاي تخمدان انساني در محيط ازمايشگاهي توسط كشت سه بعدي و تقليد از فرايند تكوين فوليكول در داخل بدن با استفاده از فاكتورهاي رشد و هورمون ها به ميزان صحيح و در زمان مناسب مي باشد.

تاریخ ثبت: 1393/09/11
خلاصه اختراع:

در اين پروژه ابتدا گاوهاي ماده اصيل و داراي توليد بالا كه به لحاظ خصوصيات ژنتيكي ممتاز هستند، شناسايي شده و در مرحله بعد با تزريق هورمون هاي مورد نظر، به لحاظ سيكل توليد مثلي همزمان گرديده و توسط اسپرم با كيفيت عالي تلقيح مي گردند. پس از چند روز رحم گاو شستشو داده شده و جنين هاي در مرحله مورولا و بلاستوسيست استحصال مي گردند. سپس توسط دستگاه ليزر از تروفكتودرم جنين هاي مورد نظر نمونه برداري شده و توسط تكنيك ملكولي FISH تعيين جنسيت مي گردند. سپس جنين هاي ماده داراي خصوصيات ممتاز ژنتيكي به روش Direct Transfer و داخل استراهاي مخصوص منجمد مي شوند. لازم به ذكر است جنين هاي توليد شده در اين روش داراي قابليت آبستني حدود 50-40 درصد بوده و نگهداري آنها به صورت نامحدود مي باشد.

موارد یافت شده: 7