لیست اختراعات محمد بلوردي
جهت بهبود كيفيت ميكروبي و ايمني آب ميوه¬ها از روش¬هاي مختلف حرارتي و غيرحرارتي استفاده مي¬گردد. از جمله فرايندهاي حرارتي كه به صورت گسترده جهت نگه¬داري آب ميوه¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرد تغليظ كردن آنها مي¬باشد. هدف تغليظ، افزايش مادهي خشك و كاهش ميزان آب، آب ميوه ميباشد كه به منظور افزايش عمر مفيد، بهبود حمل و نقل و ذخيرهسازي انجام مي¬گردد. براي به حداقل رساندن هزينههاي انرژي و سرعت بخشيدن به تغليظ، بدون تغيير در خواص آب ميوه در فرايند تغليظ آن، سيستمهاي متوالي براي اين روش پيشنهاد شده است. آلودگي¬هاي زيست محيطي ناشي از مصرف سوخت¬هاي فسيلي و كاهش منابع آن ها، استفاده از انرژي هاي تجديدپذير از جمله انرژي خورشيدي را امري اجتناب ناپذير كرده است. اختراع حاضر سامانه بسته خورشيدي تغليظ آب ميوه است كه از انرژي خورشيد براي تامين حرارت و برق مورد نياز، استفاده كرده است. در اين سامانه از يك جمعكننده صفحه تخت خورشيدي براي تامين حرارت مورد نياز براي تبخير استفاده شده است و نيز پمپ آب ميوه را از مخزن به سمت نازل پاشش آب ميوه هدايت ميكند تا با ريز شدن ذرات آب ميوه و افزايش سطح تماس با جريان هواي گرم باعث تبخير آسان و بهتر آب ميوه شود. رطوبت اشباع شده داخل سامانه توسط مايع جاذب كلرايد كلسيم جذب ميشود و اين مايع توسط پمپ بروي يك صفحهي جاذب مشكي انتقال داده ميشود تا رطوبت اضافي خود را به محيط منتقل نمايد. در اين سامانه بسته، پمپ باعث گردش محلول جاذب و دمنده باعث گردش هوا با دماي بالا ميشود. اين فرايند ادامه پيدا ميكند تا آب ميوه داخل محفظه تغليظ، به طور كامل تغليظ شود. همچنين، ماژول فتوولتائيك برق مورد نياز پمپ و فن را كه براي گردش هوا بكار برده شده است را تامين ميكند. سامانه پيشنهادي به گونه اي طراحي شده است كه امكان استفاده از نيتروژن يا دي اكسيد كربن، به عنوان سيال كاري (به منظور افزايش سرعت فرايند يا كيفيت محصول نهائي) به جاي هوا، در آن وجود دارد.
موارد یافت شده: 1