لیست اختراعات محمد حسين نصر اصفهاني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 17
تاریخ ثبت: 1398/03/20
خلاصه اختراع:

در فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت سلول هاي پيشساز عصبي كه قابليت تمايز به انواع سلولهاي عصبي تخصصي را دارند با به كارگيري روش مناسب و تكرارپذير از منشاء سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني، سلول هاي پيشساز عصبي توليد گرديدند. امروزه با پيشرفت دانش و فن آوري در حوزه علوم زيستي و كشف سلولهاي بنيادي كه قابليت تمايز به انواع سلولها را دارند و مفهوم آن بشر به فكر استفاده از اين دانش در درمان بيماريها و ترميم بافتهاي آسيب ديده افتاده است. يكي از بافتهايي كه ترميم آن بسيار مورد توجه بشر مي باشد بافتهاي عصبي و انواع اعصاب موجود در بدن انسان مي باشد. براي تبديل يك سلول بنيادي به سلول عصبي ابتدا مي بايست اين سلول به پيسشاز عصب يا Neural Progenitor تبديل گردد. لذا هم منشا تهيه سلول بنيادي مهم است و هم اينكه بايد بررسي گردد چگونه مي توان منشا سلولي مورد نظر را به سمت سلول عصبي تمايز داد. در اين اختراع برروي منشا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به عنوان يك منبع مناسب و قابل دسترس مطالعه شده است و روشي به دست آمد كه به صورت تكرارپذير اين منشا سلولي به سلولهاي پيشساز عصبي تبديل گردند.

تاریخ ثبت: 1398/03/20
خلاصه اختراع:

فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت توليد سلول هاي عصب شنوايي، يك منشا نوآوارنه و منحصربه فرد محسوب مي گردد چرا كه تاكنون گزارشي مبني بر تمايز اين منشا به سمت سلول موئي شنوائي منتشر نشده است. سلول بنيادي حاصل از پالپ دندان انساني اين مزيت را نسبت به سلولهاي بنيادي جنيني دارد كه با توجه به اينكه از خود فرد قابل تهيه است مشكلات اخلاقي استفاده از سلول بنيادي با منشا جنيني جهت استفاده در مطالعات سلولدرماني را ندارد و چون از خود فرد تهيه مي شود مشكل رد پيوند وجود ندارد. در اين مطالعه با به كارگيري عوامل رشد و استفاده از مواد شيميايي مناسب بدون به گارگيري روشهاي دست ورزي ژنتيكي ابتدا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به پيش ساز عصبي تبديل و سپس بيان پروتئينهاي مورد نظر ، Nestin، Peripherin و Sox2 در سطح نسخه برداري و پروتئينهاي Ngn1 و Sox2 در سطح پروتئين را نشان داده شدند. لذا سلول تمايز يافته حاصل قابليت استفاده در مطالعات سلول درماني در مدلهاي مناسب داراي نقص در شنوائي را داراست.

تاریخ ثبت: 1398/03/20
خلاصه اختراع:

فرآيند تمايز سلولهاي بنيادي پالپ دندان انساني به سمت توليد سلول هاي موئي شنوائي يك منشا نوآوارنه و منحصربه فرد محسوب مي گردد چرا كه تاكنون گزارشي مبني بر تمايز اين منشا بخصوص به سمت سلول موئي شنوائي منتشر نشده است. سلول بنيادي حاصل از پالپ دندان انساني اين مزيت را نسبت به سلولهاي بنيادي جنيني دارد كه با توجه به اينكه از خود فرد قابل تهيه است مشكلات اخلاقي استفاده از سلول بنيادي با منشا جنيني جهت استفاده در مطالعات سلول درماني را ندارد و چون از خود فرد تهيه مي شود مشكل رد پيوند وجود ندارد. در اين مطالعه با به كارگيري عوامل رشد و استفاده از مواد شيميايي مناسب بدون به گارگيري روشهاي دست ورزي ژنتيكي ابتدا سلول بنيادي پالپ دندان انساني به پيش ساز عصبي تبديل و سپس بيان پروتئينهاي مورد نظر شاملCalretinin ، Atoh1 و ميوزين در سطح نسخه برداري و پروتئينهاي Atoh1 و P75 NGF RECEPTOR نشان داده شده اند. لذا سلول تمايز يافته حاصل قابليت استفاده در مطالعات سلول درماني در مدلهاي مناسب داراي نقص در شنوائي را داراست.

تاریخ اظهارنامه: 1397/12/14
تاریخ ثبت: 1398/09/03
خلاصه اختراع:

هدف از اختراع موجود توليد موش مبتلا به ديابت نوع 2 در اثر رژيم غذايي AGEs و كم تحركي مي باشد. القاي موش ديابتي بوسيله كم تحركي و افزايش مصرف غذا حاوي AGEs (Advanced Glycation End products) انجام شده است. ميزان AGEs بصورت كاملا طبيعي و بصورت فرآوري شده افزايش مي يابد كه اين فرآيند كاملا شبيه غذاهاي انساني است و بصورت شيميايي به جيره هاي غذايي افزوده نشده است. همچنين، با توجه به اينكه القاي ديابت با كمك داروهاي شيميايي ناكارآمد است و بطور كامل سبب القاي ديابت نوع 2 نمي گردد و از سوي ديگر اختلالات ژنتيكي نيز شبيه به مدل انساني نمي باشد. نكته حائز اهميت اين است كه در اين اختراع دو عامل مهم در زندگي انسان ها يعني رژيم غذايي و فعاليت بدني كه نقش كليدي در چاقي و ديابت دارد در نظر گرفته شده است. در واقع اين اختراع شبيه سازي جامعه امروزي از لحاظ تغذيه و سبك زندگي مي باشد و نكته مهم و متمايز نسبت به ساير اختراعات ديگر مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/08/27
تاریخ ثبت: 1395/07/13
مخترع/مخترعان: محمدحسین نصراصفهانی
خلاصه اختراع:

يكي از دغدغه هاي پژوهشگران براي درمان ناباروري با فاكتور مردانه، دستيابي به بهترين روش براي انتخاب اسپرم، جهت استفاده در تكنيك كمك باروري تزريق درون سيتوپلاسمي اسپرم (ICSI: Intra Cytoplasmic Sperm Injection) مي باشد. اختراع حاضر ارائه روش نوين جداسازي اسپرم، زتا (Zeta)، بر اساس بار الكتريكي سطحي، به منظور جداسازي اسپرم بالغ و داراي كروماتين سالم است. در اين روش، انتخاب اسپرم بالغ بر اساس اختلاف پتانسيل روي سطح غشاي اسپرم صورت مي گيرد. اسپرم بالغ داراي بار الكتريكي 16- تا 20- ميلي ولت مي باشد، كه اين اسپرم ها قادرند به سطوح داراي بار مثبت اتصال يابند و جداسازي شوند. نتايج اوليه، بيانگر آن است كه اسپرم هاي جداسازي شده با اين روش از ريخت زايي طبيعي و ساختار كروماتين سالم برخوردار اند. اما ارزش يك روش جداسازي اسپرم زماني است كه بتوان در سطح كلينيكي نيز مورد استفاده قرار داد و نوزاداني سالم به خانواده آنها هديه كرد. لذا روش جداسازي نوين زتا هم در سطح پايه در آزمايشگاه و هم در سطح كلينيكي، مورد بررسي قرار گرفت و نتايج رضايتبخش آن، در مقالات معتبر و كتب بين المللي و داخلي به چاپ رسيد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/09/02
تاریخ ثبت: 1395/09/02
خلاصه اختراع:

توليد لايه هاي الكتروريسي شده پلي هيدروكسي آلكانوات مهندسي شده با ذرات ماده زمينه خارج سلولي غضروف به منظور ايجاد يك داربست بهينه جهت ترميم آسيب هاي غضروفي ارائه شده است. امروزه از آنجايي كه عدم وجود عروق خوني و فشردگي الياف كلاژن و ساير مولكول هاي ECM قابليت ترميم طبيعي غضروف را محدود مي سازد، روش هاي درماني بر پايه مهندسي بافت بسيار مورد توجه قرار گرفته اند. در اين اختراع ذرات ECM غضروف پس از سلول زدايي بافت غضروف بيني انساني توليد گرديده و از طريق پيوند كووالانسي روي سطح نانوالياف پلي هيدروكسي آلكانوات پيوند زده شدند. داربست مهندسي شده حاصله علاوه بر اينكه زيست سازگار مي باشد به سبب اينكه حاوي مقادير قابل توجهي اجزاء ECM و سيگنال¬هاي مورد نياز براي رشد و تكثير سلول هاي كندروسيت مي باشد، قابليت القاء تمايز غضروفي بالايي دارد. همچنين داربست¬هاي توليد شده قابليت كاربرد در جراحي هاي ترميمي و زيبايي غضروف در افرادي كه از نقصهاي غضروفي مادرزادي يا ناشي از تصادف رنج مي برند، را نيز خواهند داشت.

تاریخ اظهارنامه: 1394/12/25
تاریخ ثبت: 1396/10/05
مخترع/مخترعان: محمدحسین نصراصفهانی
خلاصه اختراع:

در تكنيك تزريق اسپرم به داخل سيتوپلاسم تخمك (ICSI)، يك اسپرم بر اساس معيارهاي ظاهري خود مانند شكل طبيعي و تحرك توسط جنين شناس انتخاب و به درون تخمك تزريق مي گردد. اما شكل طبيعي و تحرك اسپرم به تنهايي نمي تواند سلامت ساختار كروماتين آن را نشان دهد. بنابراين اختراع حاضر ارائه روش نوين جداسازي اسپرم بر اساس ساختار مولكولي و عملكردي اسپرم براي اولين بار در خاورميانه و ايران مي باشد. زمينه فني آن، در بخش نيازهاي انساني و زير بخش سلامتي و بهداشت بوده و در مراكز درمان ناباروري بر روي نمونه اسپرم مردان ناباروركانديد ICSI انجام مي گردد. اساس اين روش، انتخاب اسپرم بالغ بر اساس توانايي اتصال به اسيد هيالورونيك (HA)، توسط گيرنده اختصاصي آن بر روي سطح غشاي اسپرم (پروتئين PH-20) مي باشد. در اين اختراع، يك قطره اسيد هيالورونيك روي ديش مخصوص قرار داده و تحت شرايط استريل آن را خشك مي¬كنند و اسپرم جداسازي شده با روش هاي معمول، به قطره حاويHA اضافه مي¬گردد. اسپرم هاي بالغ با ژنوم طبيعي، به سمت اسيد هيالورونيك حركت كرده و به آن اتصال مي يابند. سپس از اين اسپرم ها جهت تزريق به داخل تخمك استفاده مي شود. نتايج ارزشمند استفاده از اين اختراع در سطح پايه و در سطح كلينيكي در مجلات معتبر داخلي و بين المللي به چاپ رسيده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/03/30
تاریخ ثبت: 1396/11/15
خلاصه اختراع:

داروي "پيشگيري و درمان اسهال گوساله با آنتي‌بادي هاي اختصاصي زرده تخم‌مرغ" كه بر پايه علوم بيوتكنولوژي طراحي و آزمايش شده است. بيماري اسهال در گوساله يكي از عوامل عمده در كاهش بازده اقتصادي مراكز پرورش گاوشيري مي باشد كه درمان آن با انواعي از آنتي‌بيوتيك ها باعث ايجاد مقاومت‌هاي دارويي و باقمانده هاي بيولوژيك نامطلوب شده است. استفاده از آنتي بادي هاي زرده تخم‌مرغ عليه عوامل بيماري زا روشي تاثير گذار براي درمان بيماري هاي عفوني مي باشد. ابتدا اشرشياكلي K99 و كريپتوزپروديوم از مدفوع حيوانات آلوده جداسازي و سپس با محلول تهيه شده حاوي كرونا و روتا ويروس مخلوط گرديد. پس از آن، تركيب آنتي ژنيك حاصل با ادجونت فروند مخلوط و براي ايمونيزاسيون پرندگان مورد استفاده قرار گرفت. پس از استخراج آنتي‌بادي‌‌ها از تخم مرغ، غلظت و فعاليت اختصاصي با بهره گيري از روش هاي مبتني بر اليزا، آزمايش آگلوتيناسيون و نيز بررسي روند پيشگيري و درمان اسهال به صورت مزرعه اي صورت پذيرفت. نتايج تحقيق حاضر بيانگر واكنش قدرتمند تيتراسيون و آگلوتيناسيون آنتي بادي اختصاصي با عوامل بيماري زا و نيز توانمندي قابل ملاحظه محصول حاضر در پيشگيري و درمان اسهال گوساله ها مي باشد.

تاریخ ثبت: 1397/08/01
خلاصه اختراع:

زمينه فني : القاي چاقي در مدل حيواني مشكل فني، كاربرد يا كاربرد هاي اصلي اختراع: جهت القاي چاقي در مدل هاي حيواني از جمله \\\\\\"Balb/c، C57bl/6، Rat\\\\\\" و مدل هاي حيواني كه به رژيم غذايي پرچرب حساس هستند از اين فرمولاسيون خوراك دام استفاده مي شود. در اكثر مطالعات علوم پايه و رشته هاي پيراپزشكي جهت بررسي فاكتورهاي فيزيولوژيك و ژنتيكي در بافت هاي مختلف بدن از مدل هاي حيواني استفاده مي شود و از طرفي يكي از معضلات و مسائل جهان در كشور هاي توسعه يافته يا در حال توسعه، چاقي و بيماري هاي متابوليك مرتبط با آن است. لذا بررسي فاكتورهاي مختلف فيزيولوژيك و ژنتيك در بافت هاي مختلف بدن در مدل هاي چاقي حيواني ضروري به نظر مي رسد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/03/25
تاریخ ثبت: 1399/02/03
خلاصه اختراع:

جداسازي يك پروتئين مشخص از يك بافت بيولوژيك پيچيده به كمك خاصيت مغناطيسي نانوذرات مغناطيسي اصلاح شده، روشي است كه امروزه به‌طور گسترده در بيوتكنولوژي مورد استفاده قرار گرفته است. اصلاح سطح نانوذرات مغناطيسي با كمك انواع گونه هايي كه انتخاب پذيري اين نانوذرات را نسبت به مولكول هدف ارتقاء مي دهد، موجب شده است كه روش هاي جداسازي مولكول هاي زيستي (مانند پروتئين) با كمك نانوذرات مغناطيسي به‌طور ويژه مورد توجه قرار گيرد. در اين مطالعه با تثبيت پليمر هاي قالب ملكولي(MIP) زيست سازگار با ماهيت سيليكاتي در سطح نانوذرات مغناطيسي، پروتئين آلبومين سرم خون گاوي(BSA) از ماتريس نمونه جداسازي شد. پليمر قالب مولكولي از دسته بستر هاي استخراج از فاز جامد (SPE) است كه اساس انتخاب پذيري در آن جداسازي براساس سايز است. در اين بستر ها مولكول هايي با سايز مشابه با مولكول قالب زده شده مزاحمت جدي ايجاد مي كنند. ازسوي ديگر قالب زدن درشت مولكول هايي مانند پروتئين ها به صورتي كه حفره مولكولي در سطح باشد دشوار است. از اين رو در اختراع حاضر به ‌منظور ارتقاء ميزان گزينش پذيري نانوذرات نسبت به BSA از توالي‌هاي نوكلئيك اسيد (آپتامرها) در ساخت پليمر قالب مولكولي بهره گرفته شد. و روش كوپليمراسيون سطحي جهت تثبيت حفرات در سطح بكار گرفته شد. در نهايت اين نانوكامپوزيت مغناطيسي به صورت تكرارپذير براي جداسازي پروتئين BSA بكار رفت. انتظار مي رود با تغيير نوع آپتامر، نانوكامپوزيت بتواند به عنوان يك بستر اختصاصي براي جداسازي همزمان درشت مولكول ها براساس سايز، پيچش و گروه هاي عاملي بپردازد.

موارد یافت شده: 17