لیست اختراعات محمد ربيعي
در اختراع حاضر كيت سنجش سريع نواري با فرمت ساندويچ و با استفاده از آنتي بادي مونوكلونال ضد گليادين كنژوگه شده به نانوذرات طلا براي تشخيص نيمه كمي گليادين در مواد غذايي ساخته شده است. حد تشخيص سنسور حاضر 20 ميلي گرم بر كيلوگرم است و زمان تشخيص تست 15 دقيقه مي باشد. غلظت آناليت موجود در نمونه مواد غذايي با شدت رنگ حاصل شده بر روي خط تست متناسب مي باشد در نتيجه در صورت رعايت تمام شرايط مراحل بهينه ساخت، مي توان براي تعيين دقيق غلظت گلوتن، شدت رنگ حاصل شده بر روي خط تست را اندازگيري كرد. هدف سنسور ساخته شده ارزيابي ميزان گلوتن موجود در نمونه مواد غذايي مصرفي بيماران مبتلا به سلياك با استفاده از حجم كم نمونه و همچنين جايگزيني براي روش هاي زمان بر و گران موجود از جمله الايزا مي باشد.
خلاصه اختراع دستگاه تيپركننده فيبرنوري مركز ملي علوم و فنون ليزر ايران مجيد لفوتي، محمد ربيعي، حسن سرابي تركيب كننده تمام فيبري يك قطعه بسيار مهم و كليدي در سيستم ليزرهاي فيبري است. هدف تركيب كننده هاي خروجي، تركيب كردن پرتوهاي خروجي چندين ليزر فيبري در راستاي رسيدن به ليزرهاي فيبري پرتوان است. يكي از مراحل بسيار مهم در ساخت تركيب كننده تمام فيبري تيپركردن لوله موئين و فيبرهاي نوري است. اين دستگاه لوله موئين و فيبرهاي لازم، براي ساخت تركيب كننده تمام فيبري را تيپر مي كند. لوله موئين و فيبرهاي نوري در بازوهاي دستگاه قرار مي گيرد. با اعمال نيروي كششي مناسب و همچنين شعله گاز بوتان و اكسيژن ناحيه اي از لوله موئين تغيير شكل داده شروع به نازك شدن مي نمايد كه به اين فرايند در اصطلاح تيپر سازي گفته مي شود. سپس با استفاده از دوربين تصويربرداري از ناحيه تيپر شده، تصويري در حافظه رايانه ذخيره مي گردد، و با استفاده از نرم افزار پردازش تصوير، كه خود مطابق با شرايط كار نوشته شده است، قطر لوله موئين و يا فيبر تيپر شده در تمامي نقاط به دست مي آيد. با توجه به اين نكات به نظر مي رسد اين دستگاه بتواند كمبود، دستگاهي كه براي تيپركردن لوله موئين و فيبرهاي نوري، در راستاي ساخت تركيب كننده تمام فيبري وجودش ضرورت دارد را جبران نمايد. كشور عزيزمان در جهت پيشرفت تكنولوژي ليزرهاي پرتوان نياز شديدي به دستيابي به فن آوري ساخت تركيب كننده تمام فيبري دارد كه اميدواريم اين دستگاه بتواند در اين راستا كمك شاياني داشته باشد.
اختلالات متابوليكي ويژگي هاي ژنتيكي هستند كه به علت فقدان يا كاهش فعاليت يك آنزيم يا كوفاكتور اختصاصي به وجود مي آيند كه در آن ها معمولا مسير متابوليسم يك اسيد آمينه درگير مي باشد. از جمله اين بيماري ها هيپرفنيل آلانينمي مي باشد كه در آن متابوليسم اسيد آمينه فنيل آلاتين مسير طبيعي خود را طي نمي كند. اين بيماري همواره با عقب ماندگي ذهني در ارتباط است. تكنيك هاي زيادي براي تعيين مقدار فنيل آلاتين گسترش يافته اند. اما اين روش ها براي آناليز كلينيكي معمول مناسب نيستند به همين دليل بيوسنسور ها گسترش يافته اند. در اين كار ما با استفاده از ايموبوليزاسيون آنزيم فنيل آلانين دهيدروژناز در پوشش پليميوي دكستران، PVA بيوسنسوري را طراحي كرده ايم كه قادر است با انداز، گيري غلظت ثنيل آلانين در خون اين بيماري را تشخيص دهد. و اثر enhancer آنزيمي DMSO افزايش دهنده BSA) functional group و كراس لينكر GA را بر ميزان دقت اندازه گيري بررسي كرده ايم. در اين جا ارزيابي سنسور از دو روش ولتامتري و آمپرومتري ارزيابي كرديد و اندازه گيري هاي هر دوه قابليت سنسور را نشان داد. هدف از اين پژوهش: ساخت الكترود آنزيمي فنيل آلانين دهيدروژناز جهت تعيين غلظت اسيد آمينه فنيل آلانين در خون نوزاد است. كه سنسور نهايي با آناليزهاي آمپرومتري و ولتامتري تست كرديده و نتايج نهايي آن بررسي شد. نتيجه: سنسور به دست آمده نهايي قابليت اندازه گيري غلظت فنيل آلانين براي بيماران مبتلا به PKU در محدوده هاي بيولوژيكي خون CPhc > 015 mM را دارا است.
دستگاه نمايشگر ديجيتال غلظت اجزا زيستي كه تهيه و ساخت آن در اين گزارش توصيف مي گردد، از لحاظ عملكرد و امكانات تعبيه شده در آن داراي مزاياي مهمي نسبت به دستگاه هاي مشابه خارجي مي باشد. علاود بر آن اين دستگاه با اين امكانات و وظايف تا به امروز در كشور ما ساخته نشده است. از جمله مشكلات موجود در دستگاه هاي اندازه گيري غئظت اجزاء زيستي مختلف موجود در بازار به عنوان مثال، دستگاه اندازه گيري غلظت قند خون( اين است كه اين دستگاه ها به گونه اي طراحي مي شوند كه تنها با يك نوع خاص از نوار زيست حسگر كه همان كمپاني آن را توليد مي كند كار كنند تا به اين صورت مشتري مجبور باشد همواره نوارهاي مورد نياز خود را از همان كمباني خريداري كند. محدوديت ديگر اين است كه با توجه به اينكه فاكتورهاي مختلف دخيل در طراحي اين دستگاه ها ثابت و غيرقابل تغيير مي باشند، اين دستگاه ها تنها قادر به نمايش غلظت يك جز، زيستي خاص و تنها با يك تنظيمات مشخص مي باشند. به عنوان مثال دستگاهي كه براثر اندازه گيري غلظت قند خون ساخته مي شود، قادر به كار با نوارهاي زيست حسگر اوره نبوده و نمي تواند غلظت اوره خون را به ما نشان دهد. بنابراين با در نظر گر فتن مشكلات و محدوديت هاي اين دستگاه هاي خارجي كه امروزه در بازار ايران بطور گسترده به فروش مي روند، دستگاه نمايشگر ديجيتالي طراحي و ساخته شد كه داراي قابليت تغيير فاكتورهاي اساسي مختلف از جمله ولتاژ دو سر نوار و زمان نهفتگي بوده و همچنين مي تواند با انواع نوارهاي زيست حسگر موجود در بازار كاليبره شود و در نتيجه مصرف كنندگان ايران مجبور به خريد از يك كمپاني خارجي بطور انحصاري نخواهند بود و در صورت تمايل مي توانند نوع نوار زيست حسگر مورد استفاده خود را تغيير دهند.
شير خودهواگير بر اساس طبقه بندي بين المللي اختراعات جز بخش و مهندسي مكانيك ، روشنايي ، گرمايش و اسلحه ها و انفجار زير بخش: مهندسي مكانيك به مفهوم عام آن مي باشد به اين مفهوم كه در مهندسي مكانيك سيالات كاربرد داشته و عملي را كه به صورت دستي انجام مي گيرد را بصورت خودكار انجام مي دهد. هواگيري در سيستم هاي محسور نيازمند به انجام دستي اين عمل مي باشد اما از آنجا كه اين كار وقت و هزينه تلف مي كند اين دستگاه مي تواند عملكردي بسيار مثمر ثمر داشته باشد چرا كه اين دستگاه بطور كاملا خودكار عمل مي كند. به دليل عملكرد اتوماتيك اين دستگاه براي سيالاتي كه سرو كار داشتن با آنها براي انسان مضر است مثل اسيدها مي توان از اين دستگاه استفاده نمود.
موارد یافت شده: 14