لیست اختراعات محمد رجب زاده
روش سنتي ﺧﺸﮏ ﮐﺮدن زرﺷﮏ روﺷﯽ ﻏﯿﺮ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ و ﮐﻨـﺪ ﺑـﻮده و ﻧﯿـﺎز ﺑـﻪ 15 روز زﻣﺎن در ﺷﺮاﯾﻂ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺟﻮي دارد ﺗﺎ رﻃﻮﺑﺖ آن در ﺣﺪ ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮل ﺟﻬﺖ ﻧﮕﻬﺪاري در اﻧﺒـﺎر ﺷـﻮد . اﻟﺒﺘـﻪ روش دﯾﮕﺮي ﻧﯿﺰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﮕﻬﺪاري ﺑﺎ ﺷﺎﺧﻪ در تالار ﻧﯿﺰ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ روﺷﯽ ﺑﺴﯿﺎر زﻣﺎﻧﺒﺮ( حدود 5 ماه )و غير بهداشتي اﺳﺖ و نگهداري در تالار داراي ريسك افت زدگي بالايي ميباشد كه ﻣﺒﺤﺜﯽ اﺳﺎﺳﯽ اﺳﺖ و ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﺑﺎﺷﺪ . در روش سنتي ابتدا زرشك از سطح باغات برداشت مي گردد پس از برداشت . زرشك ها درون كيسه يا جعبه هاي چوبي و يا پلاستيكي ريخته ميشود و به محل خشك كردن كه معمولا تالار ناميده ميشود حمل مي گردد. بعضي از كشاورزان از پشت بام خانه ها كه به طور معمول از كاهگل يا قيرگوني پوشيده شده است و بعضي در سوله هاي بزرگ كه در ارتفاع نيم الي يك متر از سطح زمين با توري و يا فنس پوشيده شده استفاده مي كنند كه ميوه در اثر تماس با زمين و يا حشرات و آفت زدگي آلوده ميشود و گاها حجم زياد انباشت زرشك باعث پوسيدگي محصول ميگردد. زرشكي كه با اين روش خشك مي شود علاوه بر موارد فوق در معرض خطر حمله قارچها و مخمر ها و فساد ناشي از بارندگي نيز ميباشد. در اين سيستم خشك كن با استفاده از هيتر (گازي- گازوئيل-برقي) دما داخل كابين را به حد مطلوب رسانده ورطوبت كابين با استفاده از فن هاي مكنده به خارج هدايت ميشود و با استفاده از فن هاي گردش هوا فضاي داخل كابين هم دما شده و دماي خشك كردن به صورت طبيعي در هواي ازاد براي محصول شبيه سازي ميشود .كه با توجه به كاهش زمان خشك كردن دما و رطوبت بايد به صورت هوشمندانه كنترل شود . دما و رطوبت كابين به صورت لحظه اي با سنسور هاي دقيق و چندگانه اندازه گيري ميشود و با استفاده از يك سيستم مركزي با بهره گيري از هوش مصنوعي تجزيه و تحليل ميشود و نيازي به حظور دائم اپراتور نميباشد .همچنين كليه خطا هاي سيستم و روند مراحل كار به صورت لحظه اي توسط نمايشگر قابل مشاهده است. علاوه بر آن كنترل دستگاه توسط اس ام اس و نرم افزار تحت ويندوز نيز از قابليت هايي است كه برد الكترونيكي آن در صورت درخاست مشتري دارا ميباشد و قابل فعال سازيست.
موارد یافت شده: 1