لیست اختراعات محمد رضا سبزعليان
در يخچال و فريزر با تكنولوژي LED، چراغ هاي LED در طبقات افقي داخلي يا ديواره هاي داخلي يا در سيستم گردش هواي داخلي يخچال يا فريزر به كار برده ميشود. كه از طريق يك سيستم كنترلي الكترونيكي يا الكتريكي، چراغ هاي داخلي را ميتوان به صورت تكي يا جمعي خاموش و روشن كرد يا شدت نور آن را تنظيم نمود. از آنجا كه محيط داخل يخچال و فريزر بسته و بدون نور مي باشد، امكان رشد هر گونه قارچ يا باكتري موجود مي باشد و منجر به فساد زودرس ميوه، سبزي، گوشت و ساير خوراكي ها ميگردد. با استفاده ازاين تكنولوژي مي توان زمان نگهداري ميوه، سبزيجات، گوشت و ساير خوراكي ها در داخل يخچال و فريزر را نسبت به حالت بدون نور افزايش داد.
خلاصه توليد روشنايي در محيط هاي رشد مصنوعي و به منظور رشد و پرورش گياه كه هم اكنون وابسته به لامپ هاي فلورسنت و مهتابي است، كاربردهاي متنوعي در آزمايشگاه ها و كارخانجات دارد با اين حال لامپ هاي كم مصرف (Lighting emitting diodes) LED مزاياي متنوعي نسبت به روش قديمي دارند. اين مزيت هاي عمده شامل مصرف انرژي كمتر، طول عمر زياد (5000 ساعت و بيشتر) و قدرت و توان بالا، اندازه و وزن كمتر و سرعت بيشتر در قطع و وصل نور است. اين لامپ ها تنها نورهاي مورد نياز فتوسنتز گياهان را ساطع مي كنند و هيچ نوري به هدر نمي رود. همچنين استفاده از اين لامپ ها منجر به كاهش استفاده از سيستم خنك كننده مي شود و علت آن اين است كه معمولا دماي لامپ ها بالاتر از 15 درجه سلسيوس نمي رود. يكي از ويژگيهاي منحصر به فرد اين لامپ ها اين است كه اين لامپ ها سازگار با محيط زيست هستند چون حاوي جيوه يا ساير تركيبات و عناصر سمي نيستند و طول موج هاي غيرمفيد براي رشدگياه توليد نمي كنند. ميزان بهره وري از انرژي هم بالاست چون فقط نور مورد نياز گياه توليد مي شود. براي نيل بدين هدف نياز به يك اتاقك رشد ويژه و امكانات الكترونيكي و مكانيكي مخصوص بود. مدار الكترونيكي وتخصصي مورد نياز براي توليد نور در اتاقك رشد توسط مخترعين طراحي گرديد و طيف متنوعي از گياهان باغي، زراعي و زينتي و دارويي در اتاقك رشد كشت شدند و پروتوكل مناسب شامل شدت نور، دماي مطلوب و تركيب لامپ (از نظر رنگ) مورد نياز ارائه گرديد. رنگ هاي نوري مورد استفاده كه توسط LED ساطع مي شود، تركيب نورهاي قرمز و آبي و نور سفيد است و شدت نور مورد نياز هم بين 50 تا 300 ميكرومول بر مترمربع بر ثانيه براي گياهان مختلف قابل تنظيم است. اطلاعات بدست آمده براي هر گياه، به صورت بسته نرم افزاري روي دستگاه نصب مي گردد كه به همراه دستگاه به صورت بروشور قابل ارائه به مشتري خواهد بود و مشتري مي تواند تنظيمات مورد نياز را بر حسب نوع گياه با استفاده از مدارات الكترونيكي و برنامه هاي دستگاه اعمال كند. اتاق رشد توليد شده باعث توليد بيشتر ويتامين ها و كيفيت گياهان پرورش يافته مي شود. همچنين ميزان مصرف انرژي برق در قياس با اتاقك هاي معمول موجود در بازار بسيار كمتر است. نوع آزمايشگاهي و صنعتي دستگاه با قيمت هاي متنوع بسته به خريدار قابل عرضه است.
خلاصه: قارچهاي اندوفايت كه درگياهان علفي كشت گرديدند در كشاورزي ، در صنعت، در پزشكي و در داروسازي كاربرد دارند. از نظر كشاورزي قارچ هاي اندوفايت و گياهان توليد شده حاوي آن ها قادرند علاوه بر اين كه به مقاومت انواع تنش هاي زيستي و غير زيستي را ايجاد نمايند باعث افزايش توليد علوفه ودانه هم مي شوند. درصنعت ، قرچهاي اندوفايت قادرند آنزيم هايي توليد كنند كه مصرف صنعتي داشته باشند. در داروسازي ، اين قارچ ها براي توليد انواع آنتي بيوتيك و مواد ضد سرطان كاربرد دارند.در كشاورزي ، تنش هاي محيطي فاكتور محدود كننده در توليد محسوب مي شوند. اندوفايت ها به عنوان ارگانيسم هايي كه قابليت زيادي در مواجه با تنش دارند مي توانند در حل مشكل برخي مناطق ، به كشاورزان كمك نمايند. متاسفانه در ايران هنوز رقم گياهي كه بومي ايران بوده و حاوي اندوفايت قارچي باشد توليد نشده است . از طرفي ايران در ناحيه خشك قرار گرفته و بيشترين مشكل موجود شامل كمبود آب و شوري خاك است و بنابراين واريته هاي خارجي موجود نمي توانند مشكلات اين منطقه را حل كنند. بدين سبب لازم است واريته هاي بومي در اين منطقه كه حاوي همزيستي مفيد هستند توليد وبه بازار عرضه شود. در اين فناوري بذر گياه علفي لوليوم وفستوكا كه توسط روش تلقيح مصنوعي و روش هاي بيوتكنولوژيك يا روش هاي طبيعي توليد گرديده بود تكثير گرديد و اين بذر قابل استفاده به منظور كشت توسط كشاورزان و يا مصرف براي استخراج مواد دارويي و شيميايي است.در گياهان حاصل از اين بذرها، مقاومت به شوري وخشكي خاك و آب و مقاومت به انواع حشرات افزايش چشمگيري پيدا كرده است و بنابراين در فضاي سبز شهري و ساير مناطق مرتبط با حوزه شهري- روستايي و شهرداري و همچنين در حوزه كشاورزي قابل استفاده هستند. ميزان بهره وري اين نوع گياهان از نور، كود شيميايي و ساير ورودي هاي محيطي بالاست و به همين دليل اين گياهان در توليد كارآمد تر هستند. بذور و گياهان توليد شده به اين روش قادر به مقابله با آلودگي هاي محيطي مثل آلودگي هاي نفتي ، كودي، مواد سمي وغيره بوده وبنابراين براي پاكسازي محيط از مواد آلوده كننده كاربرد دارند.
بيوديزل يك سوخت مايع مشابه با ديزل حاصل از نفت است ولي در مقايسه با آن بدون گوگرد است و به همين دليل در مقايسه با ديزل نفتي تميز تر مي سوزد بيوديزل از منابع انرژي تجديدپذير شامل روغن هاي گياهي و چربي هاي حيواني بدست مي آيد. در واقع بيوديزل از نظر شيميايي مونوآلكيل استرهاي روغنهاي گياهي يا چربيهاي حيواني است و بهترين جايگزين براي سوختهاي ديزلي حاصل از نفت در موتورهاي ديزلي محسوب مي شود. به نظر مي رسد در آينده نزديك دنيا وابستگي زيادي به سوخت هاي بيوديزل پيدا كند. مزيت بيوديزل از اين جنبه اين است كه مشتقي از محصولات طبيعي است. بيوديزل يك سوخت جايگزين عملي مطابق با اصول فني براي ديزل هاي فسيلي است. بنابراين بيوديزل يك سوخت موتور قابل دسترس در آيندهي اي نزديك خواهد شد. فرايند توليد بيوديزل تحت عنوان ترانس استريفيكاسيون Transesterification كه تبديل تري گليسريد روغن هاي گياهي به ديزل و گليسيرين است انجام مي شود در اين واكنش معمولا از يك كاتاليست اسيدي يا بازي به منظور بهبود سرعت و بازده واكنش استفاده مي شود. بدون اين كاتاليست واكنش يا انجام نمي شود يا به زمان زيادي نياز دارد. به خاطر تعادلي بودن واكنش از مقدار اضافي الكل استفاده مي شود تا تعادل به سمت توليد محصول پيش رود. امروزه كاتاليست سديم هيدروكسيد هم كه در دنيا براي تهيه بيوديزل استفاده مي شود نتيجه خوبي دارد و به خاطر قيمت پايين و بازده توليد بالا به طور وسيع مورد استفاده قرار مي گيرد. اما اين كاتاليست ها قابل بازيافت نبوده كيفيت محصول ديزل و گليسيرين را پايين مي آورند و باعث خوردگي در موتور مي شوند. در اين اختراع ساخت كاتاليست اسيدي سيليكاژل با كارايي بالاي توليد بيوديزل از روغن هاي گياهي و بازيافتي مورد توجه قرار گرفته است. در اين روش به طور تقريبي 100 درصد روغن به بيوديزل در حضور اين كاتاليست تبديل مي شود و اين كارايي در هيچ آزمايشي در دنيا سابقه نداشته است. راندمان توليد ديزل از روغن گياهي و بازيافتي آنقدر بالا است و هزينه ساخت كاتاليست آنقدر پايين است كه اين روش مي تواند در صنعت توليد سوخت جايگزين ديزل فسيلي مورد استفاده تجاري قرار گيرد علاوه بر اينكه كاتاليست قابل احياء شدن و استفاده مجدد است. در اين روش سيليكاژل اسيدي به ميزان 1 تا 3 درصد وزني و روغن گياهي و متانول به نسبت مولي 1 به 60 در دماي 60 درجه و فشار اتمسفر در درون يك راكتور و به مدت 8 ساعت به هم زده شد. پس از اين مدت محلول به صورت سه فاز درآمد. فاز زيرين كاتاليست جامد فاز وسط گليسرين و فاز بالايي ديزل است كه به راحتي قابل برداشت است كارايي اين روش تقريبا 100 درصد بوده كه تاكنون در هيچ مقاله يا گزارشي در دنيا منتشر نشده است و بي نظير است.
دستگاه اخته گر مكانيكي يك وسيله قلم مانند است كه داراي موتوري دوار در راس آن است. كه سري هايي به اين موتور وصل مي شود. سري هايي داراي تيغ،سري هاي فرچه مانند و غيره . از طرفي مخازني كه در دستگاه تعبيه شده است محتويات خود را از طريق نازل هايي روي سري خالي ميكنند كه اين مواد ميتوانند آب،الكل و يا گرده گل باشد. امكانات ديگري از جمله آيينه مفعر كه توانايي ايجاد بزرگنمايي را دارد امكان اضافه شدن به اين دستگاه را دارد. ديگر امكاناتي مانند وسيله هاي ايجاد نيروي الكترواستاتيك نيز قابليت اضافه شدن به دستكاه را دارند. اين وسيله امكان اخته كردن گياهان مختلف را به صورت موثر و سريع و بدون استفاده از مواد شيميايي مهيا مي سازد. سرعت، دقت و راحتي كار با اين دستگاه، همچنين قابليت استفاده براي گياهان مختلف و حمل نقل آسان از مزاياي اين دستگاه به شمار مي آيد. شماي كلي اين دستگاه به شكل يك قلم با سري هاي قابل تعويض است.در اين روش از هيچ گونه مواد شيميايي استفاده نشده است و فرآيند به صورت مكانيكي انجام مي شود. نسبت به ديگر روش هاي مكانيكي كه در واقع استفاده از پنس يا دست مي باشد ، از سرعت و دقت بالاتري برخوردار است. از طرفي دست و پا گير نبودن اين وسيله و اينكه مصرف كننده با حمل اين دستگاه نيازي به حمل ديگر تجهيزات ندارد از مزاياي ديگر اين وسيله است.(حمل و نقل آسان) چند منظوره بودن اين دستگاه به نوبه خود نوآوري مفيدي در بخش كشاورزي به شمار مي رود.
موارد یافت شده: 5