لیست اختراعات محمد سراجي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1392/01/28
تاریخ ثبت: 1392/07/29
خلاصه اختراع:

اين اختراع يك محفظه براي ورود نمونه به دستگاه¬هاي آناليز گاز(براي مثال اسپكتروسكوپي تحرك يوني) است.اين قطعه از جنس استيل316 ساخته شده و طراحي آن به گونه¬اي است كه قسمت ورودي گاز، قسمت المنت و قسمت تزريق نمونه در كنار هم و در يك قطعه قرار مي¬گيرند.اين قطعه هم براي تزريق نمونه و هم براي اتصال مستقيم سرنگ ريز¬ استخراج فاز جامد (SPME) به¬دستگاه مناسب مي¬باشد. علاوه بر SPME اتصال روش¬هاي ريز¬ استخراجي چون استخراج به¬روش ريز قطره و استخراج مايع- مايع به روش پخشي و ... با دستگاه به¬راحتي انجام‌پذير مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/07/19
تاریخ ثبت: 1396/06/11
خلاصه اختراع:

در طرح پيشنهادي، پس از آماده سازي فاز جاذب (فاز ساكن كروماتوگرافي گازي و يا ديگر جاذب هاي مناسب)، مقدار مشخصي از آن را در مسير عبور گاز حامل قرار ميدهيم. به اين منظور از يك لوله تفلوني (ميتواند از جنسهاي ديگري نيز استفاده شود) به طول چند سانتيمتر و با قطر چند ميليمتر استفاده شد. اين لوله، خروجي محفظه تزريق دستگاه را به ورودي ناحيه يونيزاسيون سل IMS متصل ميكند. براي انجام فرايند جداسازي آناليت از حلال، ابتدا محلول نمونه در محفظه تزريق دستگاه به بخار تبديل شده و سپس به كمك گاز حامل از ميان جاذب عبور ميكند. در اين قسمت، آناليت و حلال با توجه به ضرايب تقسيم متفاوت خود با جاذب، از يكديگر جدا ميشوند، به صورتيكه ابتدا حلال به ناحيه يونيزاسيون وارد ميشود و بعد از يك تاخير زماني مناسب (چند ثانيه) آناليت وارد ناحيه يونيزاسيون دستگاه خواهد شد. بنابراين، بر خلاف روشهاي پيشين ذكر شده، آناليت بدون حضور و مزاحمت رقابتي حلال، مورد آناليز قرار خواهد گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/09
تاریخ ثبت: 1389/04/09
خلاصه اختراع:

در اين طرح كوپل دو تكنيك مهم در آناليز مواد شيميايي انجام شده است . اين دو تكنيك عبارتند از: 1- تكنيك كروماتوگرافي گازي Gas Chromatography,GC كه يكي از تكنيك هاي قوي جداسازي تركيبات شيميايي مي باشد و 2- تكنيك اسپكترومتر تحرك يوني Ion Mobility Spectrometry,IMS كه بر پايه سرعت حركت يون هاي فاز گازي در يك ميدان الكتريكي استوار مي باشد و به عنوان آشكارساز بسيار حساس و سريع جهت شناسايي و اندازه گيري تركيبات مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين طرح نخستين بار در دنيا، دستگاه GC-IMS به گونه اي طراحي و ساخته شده است كه نمونه در زمان بسيار كوتاهي پس از آشكارسازي از دستگاه خارج شود. به عبارت ديگر اثر حافظه براي دستگاه بسيار كم مي باشد به گونه اي كه آناليز نمونه هاي خارج شده از دستگاه GC يكي پس از ديگري قابل انجام مي باشد و هر تركيب در آناليز گونه هاي ديگر مزاحمتي ندارد و يا كمترين مزاحمت را داراست. در اين اختراع ، با عبور ستون كاپيلاري GC از داخل سوزن كرونا علاوه بر سادگي در نحوه ورود نمونه با سل IMS باعث افزايش حساسيت سيستم ميشود. همچنين باطراحي ويژه قطعه Inter face بصورت T شكل براحتي گاز Makeup وارد سوزن كرونا شده و با عبور از اطراف ستون GC نمونه خارج شده از سر ستون را به مركز ناحيه يونش (تخليه كرونا) منتقل مي نمايد.

تاریخ ثبت: 1389/04/09
خلاصه اختراع:

در اين طرح نخستين بار در ايران كوپل دو تكنيك مهم كروماتوگرافي مايع Liquid Chromatography, LC و تكنيك اسپكترومتر تحرك يوني Ion Mobility Spectrometry, IMS انجام شده است. روش IMS بر پايه سرعت حركت يون هاي فاز گازي در يك ميدان الكتريكي استوار مي باشد و به عنوان آشكار ساز بسيار حساس و سريع جهت شناسايي و اندازه گيري تركيبات مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين طرح، دستگاه LC-IMS به گونه اي طراحي و ساخته شده است كه سوزن الكترو اسپري بيرون از گرمكن سل IMS قرار مي گيرد كه اين عمل باعث جلوگيري از تبخير حلال در داخل سوزن و در نتيجه از رسوب كردن نمونه مورد آناليز در داخل سوزن جلويري مي شود همچنين استفاده از گاز حلال زدايي گرم علاوه بر گاز رانش جهت افزايش سرعت تبخير حلال از خوشه هاي يوني توليد شده توسط منبع الكترواسپري مي باشد. سيستم LC-IMS توسط تركيبات شيميايي استاندارد از جمله تستسترون مورد آزمايش قرار گرفته و پس از رفع نواقص، از دستگاه ساخته شده در جهت آناليز تركيبات شيميايي مختلف موجود در نمونه هاي بيولوژيكي بهره برداري مي شود. همچنين اين دستگاه باعث افزايش توانايي سيستم IC جهت آناليز همزمان تركيبات متنوع با خاصيت پروتون خواهي و يا الكترون خواهي مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/01/21
مالک/مالکان: محمد سراجي
تاریخ ثبت: 1393/07/18
مخترع/مخترعان: محمد سراجي
خلاصه اختراع:

يك دستگاه كروماتوگراف گازي متداول بيش از 35 كيلو گرم وزن دارد و قسمتهاي اصلي آن شامل محفظه تزريق، آون با برنامه ريزي دمايي و آشكار ساز است. در اين كار يك دستگاه كروماتوگراف گازي با ابعاد بسيار كوچكتر از دستگاههاي متداول ساخته شده است. اين دستگاه به گونه اي است كه يك شخص براحتي مي تواند آنرا جابجا و حمل نمايد. وزن دستگاه پرتال مورد نظر كمتر از 9 كيلو گرم است. براي اين منظور كل دستگاه و بخصوص قسمتهاي اصلي آن در ابعاد كوچك طراحي و ساخته شده است. طراحي به گونه اي انجام شده است كه ضمن حفظ همه ويژگيهاي يك دستگاه در ابعاد نرمال وزن و ابعاد دستگاه بسيار كوچك گردد. جنس بسياري از قسمتهاي دستگاه براي سبكي بيشتر از آلومينيم است. محل تزريق طراحي شده از نوع اشعابي است تا بتوان از ستون هاي كاپيلاري استفاده نمود. آشكارساز دستگاه از نوع يونش شعله اي است. با توجه به استفاده از اين آشكار ساز و ستونهاي كاپيلاري، دستگاه از حد تشخيص بسيار مناسبي براي انواع آناليز برخوردار خواهد بود. بعلت پرتابل بودن براحتي آنرا مي توان جابجا و در محيطهاي آزمايشگاهي و غير آزمايشگاهي استفاده نمود.

موارد یافت شده: 5