لیست اختراعات محمد فرهادی
با استفاده از تستهاي تشخيص و آستانهي بويايي موجود در ايران، تنها آستانه و يا تشخيص بويايي افراد قابل ارزيابي است و تا كنون روشي براي سنجش قدرت تمايز بويايي به كار گرفته نشده است. همچنين در ايران تست كاملي كه قادر به ارزيابي بسيار دقيق از عملكرد بويايي افراد و نيز تشخيص قطعي تمارض به از دست دادن بويايي باشد، طراحي نشده است. از طرفي برخي از بوهاي موجود در تستهاي بويايي براي جمعيت ايراني آشنا نيستند. هدف از اين اختراع، ساخت يك كيت كامل تست Sniffin’Sticks برگرفته از نسخهي اصلي آن ميباشد كه مطابق با فرهنگ و رسوم جامعهي ايراني طراحي شده است؛ و به علت دارا بودن سه تست آستانه، تمايز و تشخيص بويايي، يك تست كاملاً معتبر بوده و قادر به ارزيابي دقيق از عملكرد بويايي افراد ميباشد. در اين تست، با بدست آوردن امتياز كلي كه از مجموع امتياز سه تست حاصل ميشود، تشخيص دقيقتر و قطعيتري از نوع و درجهي اختلالات بويايي نظير Anosmia، Hyposmia و Normosmia نسبت به تستهاي پيشين فراهم ميشود. از مزاياي طراحي كيت Sniffin’ Sticks نسبت به اختراعات پيشين ميتوان به اين موارد اشاره كرد: 1)برخلاف اختراعات پيشين كه تنها دو تست آستانه بويايي و تشخيص بويايي قابل انجام است، در كيت كامل Sniffin’ Sticks علاوه بر بكارگيري اين دو تست، تست تمايز بويايي نيز موجود ميباشد كه در روشهاي قبل انجام آن امكانپذير نبود.2)در تست Sniffin’Sticks تمام تستها به صورت كاملاً همگن، در قالب سه كيت ميباشد و توسط ماژيكها ارائه ميشود؛ در صورتي كه در آزمون تشخيص بويايي، بو در غشاي پليمري انكپسوله شده و در تست آستانه بويايي نيز رايحهها درون ظروف مخصوص بطري مانند نگهداري ميشوند.3)كيت تست Sniffin’Sticks به علت كامل بودن تستها، نسبت به تست تشخيص بويايي، تشخيص دقيقتري از نوع و درجهي اختلالات بويايي نظير Anosmia، Hyposmia و Normosmia فراهم ميآورد و نيز در تشخيص قطعي تمارض افراد به از دست دادن حس بويايي، كمك بزرگي به متخصصين ENT ميكند و از اينرو كاربرد بسياري در پزشكي قانوني دارد. 5)با بكارگيري تست Sniffin' Sticks و محاسبهي نمرهي كلي حاصل از مجموع تستها، امكان ارزيابي كمي، دقيق، جزئيتر و نسبتاً آبجكتيو از عملكرد بويايي افراد فراهم ميشود و اين امر به تشخيص زودرس اختلالات مرتبط با بويايي كمك خواهد كرد.
طراحي و ساخت يك سرعت سنج كه قابليت ترسيم منحني سرعت بر روي ال سي دي و همزمان ارسال ديتاي سرعت به تلفن همراه جهت نمونه برداري و بررسي سرعت ميباشد و همچنين به علت ايزوله بودن پورت متصل به انكودر قابليت كار با انكودرهاي صنعتي و ازمايشگاهي را دارا ميباشد و مي توانيد براي انكودرهاي با ولتاژهاي متفاوت استفاده كنيد قيمت ارزان -قابليت جابجايي اسان-قابليت نمونه برداري و ارسال ديتاي سرعت به تلفن همراه از طريق درگاه بلوتوث تا فاصله 8 متر -كار با انكودرهاي صنعتي و ازمايشگاهي بدون نياز به دست كاري در پورت متصل به انكودر سرعت سنج بحث ايزولاسيون در سيستم تريگ
يكي از بخشهاي مهم سيستمهاي انرژي تجديدپذير بالا بردن سطح ولتاژ خروجي پايين آنها به سطح ولتاژ كاري و مطلوب ميباشد. بنابراين، وجود مبدلهاي افزاينده DC-DCبه عنوان ادوات واسط در اين سيستمها امري غير قابل اجتناب است. تلفات بالاي مبدلها در سيستمهاي انرژي تجديدپذير به دليل حجم بالاي مبدلهاي پيشين به سبب استفاده از ترانسفورماتور در مدار، استفاده از المانهاي اكتيو و پسيو به تعداد زياد جهت بالا بردن بهره ولتاژ و نيز استفاده از چند مبدل به صورت سري/موازي با هم باعث از بين رفتن بخش عمده اي از انرژي پاك و رايگان ميشود. اختراع موجود در واقع يك مبدل افزاينده DC-DCقابل توسعه غير ايزوله با بازده بالا است. اين مبدل داراي ساختار ساده و ماژولار است. ريپل ولتاژ خروجي آن بسيار كم است. بنابراين، براي تغذيهي دستگاههايي كه نياز به ولتاژ DC-DCبا ريپل ولتاژ كم دارند بسيار مناسب ميباشد. در مبدل پيشنهادي تنش ولتاژ روي همه عناصر تشكيل دهنده مدار مبدل پايين است و همواره كمتر از ولتاژ خروجي ميباشد. از ديگر مزاياي آن اين است كه مي توان از كليدهاي قدرت ولتاژ پايين با مقاومت حالت روشن كم استفاده كرد كه در قيمت كلي تأثير بسزايي دارد. بهره ولتاژ بالا در چرخه كاري پايين به دست ميآيد كه سبب كاهش تلفات هدايتي كليد ميشود. مبدل پيشنهادي داراي اندازه مناسب ميباشد و در كاربردهايي كه محدوديت فضا دارند ميتواند گزينه اي مناسب باشد. اين مبدل براي كاربردهايي با توان پايين بسيار مناسب است. زيرا كه در توانهاي پايين داراي بازده بسيار بالايي ميباشد. از طرفي مدار كنترل كليدزني بسيار ساده است و براي چند سلول اضافه شده نيز فقط از يك مدار كنترلي استفاده خواهد شد زيرا كه كليدها همواره با هم عمل ميكنند. در نهايت جهت تأييد مفاهيم تئوري يك نمونه آزمايشگاهي با توان 50 وات در آزمايشگاه ساخته و پياده سازي شد. نتايج آزمايشگاهي كاملاً درستي مفاهيم تئوري را تأييد ميكنند
اختراع بخش بيروني سيستم كاشت حلزوني براي ناشنوايان(+TAPPS) تا كنون 520 هزار ناشنوا و نيمهشنوا در ايران زندگي ميكنند و سالانه حدود 1400 ناشنواي عميق در كشور متولد مي شود.در حال حاضر حدود 1500 بيمار در ليست انتظار و 4000 بيمار خارج از ليست انتظار متقاضي عمل جراحي كاشت حلزون شنوايي هستند. گران بودن پروتز لازم براي عمل كاشت حلزون شنوايي، علت محدود بودن تعداد اين نوع عمل جراحي است. پروتز بدون كمك دولت 15تا 30 هزار دلار براي بيمار هزينه دربردارد اما دولت حدود 80% به بيماران متقاضي كمك ميكند و بيماران الباقي را ميپردازند. انجام اين عمل جراحي در ايران با حداقل عوارض همراه است، البته لازم است پس از انجام اين عمل بيمار دو تا سه سال از نظر گفتاري تحت آموزش قرار گيرد. از گذشته، خريد سيستمهاي كامل خارجي و انجام عمل جراحي كاشت اين سيستمها در كشور رايج بوده است. مشكل بزرگ اين سيستمها هزيه بالاي نمونه هاي خارجي است كه آنرا نيازمند يارانه هاي دولتي مي نمايد و محدوديت منابع باعث محدود شدن تعداد عملهاي جراحي در سال مي گردد. با توجه به توان قابل ملاحظه تيم جراحي در اجراي عمل كاشت، بديهي است كاهش هزينه سيستم كاشت حلزوني به ارائه خدمت به افراد بيشتري منجر مي شود. با توجه به مطالب پيش گفته در صورتيكه تمام يا بخشي از سيستم با رعايت استانداردها در داخل ساخته شود امكان كاهش هزينه تمام شده و همچنين هزينه هاي بعدي و وسايل جنبي وجود دارد. در اين راستا و با هدف كمك به جامعه ناشنوايان كشور با تجميع متخصصين اين حوزه به طراحي و پياده سازي بخش بيروني پروتز كاشت حلزون پرداخته ايم. با اختراع مذكور بيماران بيشتري از تعمت شنوايي برخوردار ميشوند و از زمان طلايي براي كاشت حلزون شنوايي استفاده مي كنند. هزينه كمتر مي پردازند و از خدمات پس از فرئش به راحتي استفاده مي كنند همچنين محبور به خريد وسايل جانبي مانند سيم رابط با هزينه زياد نمي شوند.
لولههاي تِراشه در پزشكي كاملا شناخته شدهاند و به طور گسترده براي پمپاژ ريه بيماران، بخصوص در طول دوره بيهوشي استفاده ميشوند. اين ابزار مجهز به بالشتكهاي هوايي است كه بواسطه آن سطح تماس آن با بافت افزايش مييابد. حال چگونه فشار مناسب را در بالشتك هوا حفظ كنيم. بالشتك هوا با هواي معمولي (حدود 78٪ نيتروژن و 20٪ اكسيژن) پر شده است و از آنجا كه نايتروساكسايد در مقايسه با نيتروژن حدود 60٪ تا 70٪ توانايي نفوذ بالاتري در يك غشاء نيمهتراوا دارد، نسبت بالايي از نايتروساكسايد در بالشتكهاي هواي مورد استفاده يافت شده است. اين اتفاق منجر به افزايش فشار گاز درون بالشتك هوا شده و در نتيجه فشار آن به ديوارههاي ناي افزايش مييابد. در بسياري از موارد، چيزي كه شديدا به آن نياز داريم يه درزبندي كامل بين فضاي اطراف لوله تراشه و جداره ناي است. به اين صورت، مواد و گازها تنها قادر خواهند بود از طريق عبور از لوله تراشه يا ديگر ابزارهاي پزشكي وارد يا خارج شوند. براي آببندي اين نوع از لولههاي تراشه، بالشتك هواي قابل ارتجاعي كه به لوله متصل است، علاوه بر اين، كيفيت مهر و موم بالشتك هوا در برابر گذرگاه تراشه ممكن است در طول مدت زمان لولهگذاري بيمار تغيير نمايد، براي مثال، به هنگام سرفه كردن بيمار. علاوه بر اين، هنگامي كه لوله تراشه در حين تغيير محل بيمار يا ساير پروسههاي پزشكي، تكان بخورد و جابجا شود، اين نيروي جنبشي ممكن است به سمت بالشتك هوا در درون ناي رانده شده و شكافي بين بالشتك هوا و ديواره ناي ايحاد كند. بر اين اساس، بسيار مطلوب خواهد بود كه نظارتي بر فشار داخل بالشتك هوا داشته باشيم تا در هنگام بادشدگي نامناسب آن، تصحيحات لازم به عمل آيد. اختراع حاضر به سيستمي اختصاص دارد كه در هنگام اتصال به بالشتك لوله تراشه فشار داخل بالشتك را اندازهگيري كرده و در صورتي كه اين فشار در رنج نرمال تعريف شده قرارنداشته باشد، با امكاناتي كه دارد هوا را از بالشتك وارد يا خارج مينمايد تا در فشار رنج استاندارد قرارگيرد.
در اين اختراع ساختار جديدي براي سيستم بازياب دينامكي ولتاژ Dynamic Vlltage Restorer)DVR پيشنهاد شده است كه بر پايه مبدل هاي ماتريسي سه فاز به تك فاز مي باشد با ساختار پيشنهادي مي توان ولتاژ بارهاي حساس را در مقابل انواع غتشاشات ولتاژ از جمله فلش ولتاژ و برآمدگي ولتاژ هم به صورت متقارن و هم به صورت نامتعادل و فليكر ولتاژ تثبت كرده و عمل كرد صحيح اين بارها را فراهم آورد. هم چين امكان تامين برق سه فاز حتي در صورت قطع يكي از فازهاي شبكه وجود دارد. در ساختار پيشنهادي از سه مبدل ماتريسي سه فاز به تك فاز مستقل استفاده شده است. مبدل ماتريسي استفاده شده از 4 كليد قدرت دو طرفه ساخته شده اند. ولتاژ ورودي مبدل استفاده شده مستقيما از شبكه تامين مي شوند. خروجي مبدل بعد از عبور از يك فيلتر LC پايين گذر به همراه مقاومت ميرا كننده از طريق يك ترانسفورماتور تزريق تك فاز تزريقي (سمت فيلتر) يك كليد الكترونيك قدرت Bypass قرار داده شده است كه در صورت عدم وجود اغتشاش در شبكه سيستم بازياب ديناميكي ولتاژ را از شبكه جدا مي كند.
استفاده از تعداد زياد كليدهاي الكترونيك قدرت در اينورترهاي چند سطحي مرسوم عيب عمده آن ها محسوب مي شود. در اين اختراع يك ساختار متفاوت و جديد براي اينورترهاي چند سطحي ارائه شده است كه از تعداد كليدهاي الكترونيك قدرت كم تر استفاده يم كند. اينورتر چند سطحي ارائه شده با استفاده از تركيبي از كليدهاي الكترونيك قدرت يك طرفه و دو طرفه ولتاژ خروجي چند سطحي ايجاد مي كند. منابع ولتاژ dc لازم براي ايجاد سطوح مختلف ولتاژ با هم برابر بوده و تعداد آن ها با توجه به تعداد سطوح ولتاژ لازم انتخاب مي شود. مقدار هر يك از منابع ولتاژ نيز با توجه به بيش ترين مقدار ولتاژ خرجي تعيين مي شود. كاهش تعداد كليدها هم چنين به كاهش مدارات درايو كليدها و در نتيجه سادگي ساخت منجر مي شود. براي نشان دادن عملي بودن ساختار ارائه شده يك اينورتر 15 سطحي با ماكزيمم ولتاژ 280 ولت ساخته شده است. براي اين كار از 7 منبع ولتاژ dc كه هر كدام 40 ولت مي باشند استفاده شده است. هم چنين براي اينورتر 15 سطحي 12 كليد الكترونيك قدرت استفاده شده است كه 4 تا از آ« دو طرفه (دو IGBT و بقيه يك طرفه (يك IGBT) هستند كه در مجموع IGBT16 استفاده شده است كه بسيار كم تر از تعداد IGBT هاي استفاده شده در انواع مرسوم مي باشد.
در اين نوع وسيله كه مصرف جراحي بسيار دارد با توجه به اينكه در محيطي تاريك استفاده ميشود اكر وسيله نور پردازي به آن اضافه شود كار بري آنرا با معضل مواجه ميكند در اين ثبت اختراع بر ان شده ايم كه همان وسيله را با طراحي جديد در اختيار قرار داده شود تاجراحان براي استفاده آن با مشكل مواجه نشوند و در ضمن هيچگونه وسيله دست و پا گير كه مانع جراحي شود وجود ندارد و براي مصرف كننده اين ابزار خيلي راحت است در ضمن قابليت هاي استفاده از آن افزايش يافته است
موارد یافت شده: 19