لیست اختراعات محمد كمالي نژاد
بعلت نبود درمان مناسب، ايمن و موثر براي خشكي و زخم¬هاي دهان ناشي از راديوتراپي سروگردن، سوزش ادرار و ناحيه مقعد و راست روده، با توجه به اثرات درماني گل پنيرك (Malva sylvestris)، گل ختمي (Althaea officinalis L.) ، لعاب تخم اسفرزه (Plantago ovata) و صمغ گون (Astragalus gossypinus) در طب ايراني، اين مطالعات با هدف ارزيابي ايمني و اثربخشي فرآورده (تركيبي از چهار گياه نامبرده) براين عوارض انجام شدند. در اين مطالعات، بيماران مبتلا به كانسر سروگردن و يا پروستات و ناحيه تحتاني لگن كه تحت راديوتراپي قرار-گرفته¬اند در قالب مطالعات كارآزمايي باليني انساني كنترل شده، اين فراورده را در طول درمانهاي مختلف روزي سه بار مصرف كردند و نتايج زير به دست آمد: ﺷﺪت ﻣﻮﻛﻮزﻳﺖ و درد و علائم خشكي دهان در ﮔﺮوه دارو ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﮔﺮوه دارونما به طور معناداري بهبود پيدا كرد، همچنين كاهش معنادار شدت سوزش ادرار و بروز كمتر اكثر عوارض گوارشي ناشي از راديوتراپي لگن كاملا معنادار بود و در تمام مطالعات كيفيت زندگي بيماران بهبود يافت. نتايج به دست آمده نشان داده اين فراورده ضمن ايمني داراي اثربخشي بر عوارض ذكر شده ناشي از راديوتراپي مي باشد.
اين اختراع به طور كلي به عصاره ها و تركيبات حاصل از گياه Echinophora platyloba D.C. (گياهي مختص به ايران) كه از خود اثرات سايتوتوكسيك، آنتي، ميتوتيك و آنتي پروليفراتيو در برابر رده هاي سوللي نشان مي دهند مربوط است. هدف از اين اختراع شناسايي، تركيبات گياهي ضد سرطاني، داراي خواص سايتوتوكسيك، آنتي ميتوتيك و جلوگيري كننده از رشد سلولي Echinophora platyloba D.C. و قابليت استفاده باليني آينده از آن در برنامه هاي شيمي درماني سرطان مي باشد. بررسي اثرات سايتوتوكسيك و آنتي پروليفراتيو عصاره هاي تهيه شده مختلف اين گياهف اثر آنتي - ميتوتيك بالايي را از اين گياه بر روي سلول هاي سرطاني نشان داد. بنابراين اين گياه عصاره هاي حاصل و مواد مستخرجه را مي توان به عنوان يك منبع بومي براي مواد ضدسرطاني محسوب كرد. با توجه به خواص اين گياه، عصاره هاي اتانولي، اتيل استاتي و اتردوپترولي آن ساير مواد مشتق شده از اين عصاره ها و فرآورده هاي مشابه گياه، با رويش گسترده گياه و عصاره گيري به شيوه توصيف شده، و يا استخراج مواد متشكله عصاره ها به صورت صنعتي، پس از طي مراحل آزمون هاي باليني در داوطلبان انساني نهايتا مي توان در درمان سرطان استفاده كرد.
- كپسول خوراكي تهيه شده از ميوه گياه سنجد جهت بهبود درد استئوآرتريت زانو طبق مطالعات باليني انجام شده بر روي 120 بيمار با استئوآرتريت زانو ، اين كپسول گياهي اثر بيشتري در مقايسه با قرص ضددرد استامينوفن از خود نشان داده است. - فرمولاسيون كرم ضددرد سنجد و كنترل فيزيكوشيميايي آن - فرمولاسيون كرم ضد التهاب و بهبوددهندهي ضايعات پس از راديوتراپي سينه و مطالعه باليني و ثابت شدن اثربخشي آن - تأثير خوراكي عصاره سنجد بر روي ترشح اسيد پايه و تحريك شده در حيوان آزمايشگاهي
روشي جهت انجام بهبودي افسردگي، اضطراب و اختلال وسواسي-اجباري. طراحي شكل دارويي از آن و بررسي آن در مطالعات حيواني و بالين انسان، كه در زير شرح داده شده است مطالعات حيواني: اثر ضداضطراب عصاره گلگاوزبان در موش آزمايشگاهي مطالعات باليني(افسردگي) در مدت 6 هفته بر روي 36 بيمار افسرده »» اثر كپسول عصاره بهتر از پلاسبو بود. مطالعات باليني(اختلال وسواسي-اجباري) در مدت 6 هفته بر روي 33 بيمار افسرده »» اثر كپسول عصاره بهتر از پلاسبو بود.
فراورده موضعي سنجد در بالين طي دو هفته، در مقايسه با پلاسبو، به صورت معني داري، واكنشهاي پوستي ناشي از راديوتراپي از قبيل سوزش، خشكي، درد، خارش، تاول و زخم را كاهش داد.
محلول موضعي موثر بر ريزش موي آندروژنيك تهيه شده از عصاره گياه پرسياوش امروزه ريزش مو يكي از مشكلاتي است كه افراد جامعه را به خو مشغول كرده و هزينه هاي فراواني جهت جلوگيري از آن صورت ميگيرد. اين مساله در مردان شيوع بيشتري دارد. بدين سان بر آن شديم فرمولاسيوني از يكي از گياهان دارويي طب كهن كشورمان تهيه كرده و براي بررسي اثر ضد ريزش مو مورد بررسي قرار دهيم. براي اين كار ابتدا عصاره گياه پرسياوش تهيه شد و سپس اين عصاره در حلال مناسب كه در اينجا الكل و پروپيلن گلايكول ميباشد حل گرديد و به اين ترتيب فرمولاسيون آماده شد. اثر عصاره را بر روي موش سوري بررسي گرديد به اين ترتيب كه ابتدا با استفاده از تزريق تستوسترون ريزش مو را در موش ها القا كرده و به طور همزمان عصاره را نيز به صورت موضعي بر روي آنها استعمال گرديد. نتايج نشان داد كه عصاره اثر ضد ريزش مو به اندازه فيناسترايد يا بيشتر از آن دارد.
ارائه يك فرمولاسيون دارويي موثر بر ژنژيويت و پريودنتيت از گياه مريم گلي با تركيبات موثره و پايه مشخص، همراه با مطالعه باليني جهت استفاده به صورت دهانشويه.
بررسي اثرات عصاره ميوه سنجد (Elaeagnus angustifolia)، ميوه خارمريم (Silybum marianum) و مغز فندق (Corylus avellana) جهت درمان كمكي سكته مغزي ترومبوامبوليك و بهبود عوارض ناشي از آن در مدل حيواني
عنوان اختراع نان تركيبي كاهنده قند خون زمينه فني پزشكي-داروسازي بيان اهداف اختراع هدف اين مطالعه بررسي اثر بخشي و سلامت مصرف نان تهيه شده از تخم خرفه، پسته، و سياهدانه است بر پايه آرد گندم در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 در يك دوره يك ماهه. شرح در تحقيق انجام شده، اثر نان تهيه شده از آرد گندم و تخم خرفه (به ميزان 10 درصد)؛ تخم سياهدانه (5%) و پسته (1%) بر روي پروفايل قند خون بيماران ديابتي در مطالعه اي باليني مورد بررسي قرار گرفت. ميانگين قند خون ناشتاي بيماران در انتهاي مطالعه نسبت به ابتداي آن كاهش داشت كه با توجه به آناليز انجام گرفته، اين كاهش معني دار بود.
در اين تحقيق پس از اعمال روشهاي گوناگون عصاره گيري و اسانس گيري با نسبت هاي خاص حلالهاي گوناگون عصاره هاي متفاوتي از خالواش شمال ايران تهيه شده و آنگاه اثرات سميت سلولي هريك از اين مستخرجه ها بروي سلولهاي سرطاني انساني مورد بررسي قرار گرفت. بدنبال تعيين موثرترين عصاره، و در جهت شناسايي مكانيسم عمل سلولي عصاره انتخاب شده، مشتقات راديواكتيو داروي ضد سرطان هرسپتين ،موثر بر گيرنده هاي سطح سلولهاي سرطاني تهيه و در اختلاط با اين عصاره در مقابل سلول قرار گرفته است. بدين ترتيب مكانيسم اثرات سلولي عصاره هاي انتخاب شده بروي گيرنده هاي گوناگون استروژني، پروژستروني و هر تو سطح سلولهاي سرطاني شناسايي شده است.
موارد یافت شده: 12